Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flette sammen Excel-filer

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg skal sende ut noen digre skjemaer i Excel, der folk skal fylle inn her og der, etter hva som er relevant for dem. Stort sett vil forskjellige folk holde på på forskjellige linjer i regnearket, men noen vil sikkert fylle inn i samme celler.

Finnes det en måte jeg kan slå sammen disse dokumentene når jeg får dem tilbake, at det blir til ett felles dokument med alles input i, og der jeg kanskje får en beskjed om det er konflikter fordi flere mennesker har fylt i samme celle?

Eller må jeg ty til slavemetoden, printe ut rubb og rake og føre over? :skremt:


#2

Ru sa for siden:

Du kan vel i alle fall smekke dem inn som flere ark i en bok, som det så vakkert heter.
Det er jo plass til veldig mange ark i en bok. (Altså en excel-bok. presiserer)


#3

Martis sa for siden:

Hvis folk IKKE bruker de samme cellene, så kan du bruke Vlookup til å sammestille alle arkene til et ark, men jeg er usikker på hvordan det vil reagere ved konflikter, altså om du får beskjed eller ikke om konflikten og på den måten kan plukke ut de cellene som må redigeres manuelt?



#5

Martis sa for siden:

Si du har et regneark med samme referanse i en kolonne, f.eks varenummer og så skal de andre fylle inn antall i kolonne 2 og disse folkene har ulike varegrupper slik at de ikke bruker de samme varenr. Da vil hvert varenr kun opptre en gang og derfor være unikt.

Vlookup er en funksjon som søker etter dette unike varenr i 2 ulike ark og henter den informasjonen som du ber om. F.eks i dette tilfellet antallet som da står i kolonne 2.

Hvis du trykker på tasten som det står Fx på ved formellinjen får du opp mange valg av formler. Denne ligger under lookup and referanse.

Da står du i det regnearket du skal bruke og i det feltet du vil ha dataene i. Du trykker på Fx og velger Vlookup og da får du opp en box med 4 linjer. I første linjen merker du av det du har tenkt å bruke som identifikasjon (f.eks varenummeret i eks over her) deretter setter du cursoren i linje 2 og deretter åpner det arket du skal hente informasjonen fra. Der merker du av den delen av regnearket som du skal hente informasjon fra f.eks kolonne a-b (hvis informasjonen er i 2 kolonner, da vil den første kolonnen være varenr og kolonne 2 er antall). Når du har gjort dette så skriver du i linje 3 på boksen at du vil ha informasjonen fra kolonne 2 (altså B). Og i den siste linjen skriver du 0 eller False (slik at programmet henter bare informasjon der varenummerene er helt like!).

Der du ikke vil få noen treff, kommer den opp med N/A.

Forståelig?


#6

Polyanna sa for siden:

Ikke helt sikker, men jeg skal prøve når jeg får arket tilbake. :flau:


#7

Adrienne sa for siden:

Jeg synes jeg ser deg, Polyanna. :fnis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.