Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Redikker i Kolonihagekassen

#1

Stikka sa for siden:

Hva gjør man med disse? Noen som har oppskrifter eller forslag til bruk?


#2

Myrsnipa sa for siden:

Skiver på hvitost.


#3

Mei sa for siden:

Nydelig i salater!


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg bruker strimlede reddiker i en japansk misosuppe med svinekjøtt og bokhvetenudler (soba) som vi ofte har til middag, det er godt. Den oppskriften er ganske basert på at man bor i nærheten av en japansk spesialforretning, men du kan gjerne få den i kveld, om du vil. Men jeg vil tippe at strimlede reddiker kan fungere fint i andre grønnsaksbaserte supper også. :)


#5

morgana sa for siden:

Jeg kan godt tenke meg den oppskriften ;) Bor like ved en svær centrabutikk.Lister meg ut igjen...


#6

Harriet Vane sa for siden:

Godt i salat og på skive, ja. I tillegg kan man finhakke dem og ha i raspekaker, du vet sånne av raspede grønnsaker, med egg, som man steker og har til middag. I klare supper kan man ha i skiver rett før servering.


#7

Myrsnipa sa for siden:

Oppskrift for dummies. DETALJERT!!


#8

Mei sa for siden:

Har du en oppskrift? :blafre:

Det jeg forøvrig også vet om reddik er at dersom man har varmet de/retten opp engang er de ikke noe gode å varme opp en gang til.


#9

Harriet Vane sa for siden:

For dummies:

:knegg:

1,5 kg blanding av poteter og andre rotgrønnsaker som gulrøtter, rødbeter, kålrot, sellerirot, persillerot, osv. Litt squash funker også. Grovraspet
200 g byggmel
2 egg
2 ts salt
Evt: raspet ost, hakket løk, hvitløk, pepper, chili, hakkede soltørkede tomater, urter, vårløk, purre, osv.
[font=Arial][/font]
Alt blandes, hvis den virker veldig bløt kan du ha i litt mer mel. Jeg bruker poteter uten mye vann, som mandel, gulløye eller ringerike.Kryst evt. ut væske av de raspede potene. Smør og/eller rapsolje til steking. Form kaker av typen kjøttkake-størrelse, og stek dem på middels varme. Hold dem varme i ovnen, server som tilbehør eller som egen rett med salat til og en klatt rømme på. Jummi jummi!


#10

allium sa for siden:

notere

Det hørtes veldig godt ut!

Umiddelbart spør jeg også meg selv om de er gode kalde - kanskje i nistepakken?


#11

Harriet Vane sa for siden:

Tja, jeg kan godt gå og snoke på sånne. Bacon eller flesk til bruker de i Solørtraktene. De er også greie å steke på takke, dersom man har en sånn.


#12

allium sa for siden:

Selvfølgelig har man takke! :kjevle: (det nærmeste jeg kom husmor-kjerring)


#13

Beckett sa for siden:

Så dere fikk kasse i går, eller? Her kom det ingen, nemlig. Hadde gledet meg hele dagen til min aller første Kolonihagekasse...


#14

Harriet Vane sa for siden:

Da må du sende en mail. Lovet de deg en i uke 44?

Jeg får hver torsdag.


#15

Stikka sa for siden:

Takk for gode tips. :) Tror det blir raspekaker i morgen.


#16

Beckett sa for siden:

Jepp, tirsdag i uke 44. Sendte mail nå nettopp.

Oops, og ser nå plutselig på abonnementet mitt at det er torsdager de skal levere her hos oss. Hvor har jeg hatt hodet mitt da jeg har notert meg tirsdager? Isj, da var jeg hjemme i hele går kveld til ingen nytte, og må bli her i morra kveld også.


#17

Toffskij sa for siden:

Her kommer nuddelsuppeoppskriften min.

Misosuppe med reddiker, svinekjøtt og sobanudler

200 g soba (bokhvetenudler, går helt sikkert an å bruke f.eks. eggenudler også, men soba er godt og sunt)
1,25 l dashi (dashi er en tunfisk- og tangbuljong som fås i pulverform i japanske butikker)
en bunt reddiker
to gulrøtter
1 pk strimlet svinekjøtt
3–4 ss miso (en slags soyabønnepasta)
2 ts sesamolje
2 ss mirin (søt, japansk risvin – fås i ekstraktform i japanbutikker)
2 ss soyasaus
6 vårløk, hakket

Kok nudlene, skyll dem godt i kaldt vann. Kok opp vann med dashipulver, ha i svinekjøtt, gulrøtter og reddiker i strimler, og la koke i fem minutters tid til kjøttet er gjennomkokt. Skum av evt. skum. Rør misoen godt inn i suppa, smak til, for den kan være veldig salt. Ha i sesamolje, mirin, soyasaus og vårløk. Ha ønsket mengde nudler i porsjonsboller og hell suppe over. Jeg synes dette er veldig godt. :nam:

Soba, dashi, miso og mirin får man på Japantorget på Majorstua. Det er forresten et sted man kan finne morsomme julegaver også. :)


#18

Chanett sa for siden:

Redikker er godt og spises som epler. Ja, rett og slett bare redikker uten annet fiksfakseri.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.