Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bønner med svart øye

#1

LilleRosin sa for siden:

Ja, det kjøpte jeg på et besøk i en innvandrerbutikk. Siden jeg helt klart skal begynne å spise mer linser og bønner.

Dette er vel et år siden, og nå må de brukes snart. Hva i alle dager lager man med sånne bønner?


#2

Tallulah sa for siden:

Black Eyed Peas! Er de tørkede eller på boks? Hvis de er på boks heller du dem rett i salaten eller blander dem i risen.

Bønner og erter er typisk sørstatsmat, og Hoppin' John er en tradisjonell rett. Denne oppskriften fra Southern Food har jeg prøvd en gang, den er god!

  • 1 pound dried black-eyed peas
  • 2 small smoked ham hocks or meaty ham bone
  • 2 medium onions, divided
  • 3 large cloves garlic, halved
  • 1 bay leaf
  • 1 cup long-grain white rice
  • 1 can (10 to 14.5 ounces) diced tomatoes with chile peppers, juices reserved
  • 1 medium red bell pepper, chopped
  • 1/2 green bell pepper, chopped
  • 3 ribs celery, chopped
  • 1 jalapeno or serrano pepper, minced
  • 2 teaspoons Cajun or Creole seasoning
  • 1/2 teaspoon dried thyme leaves
  • 3/4 teaspoon ground cumin
  • 3/4 teaspoon salt
  • 4 green onions, slicedPREPARATION:

In a large Dutch oven or kettle, combine the black-eyed peas, ham bone or ham hocks, and 6 cups water. Cut 1 of the onions in half and add it to the pot along with the garlic and bay leaf. Bring to a boil, reduce the heat to medium-low, and simmer gently until the beans are tender but not mushy, 2 to 2 1/2 hours.
emove the ham bone or hocks, cut off the meat; dice and set aside. Drain the peas and set aside. Remove and discard the bay leaf, onion pieces, and garlic. Add 2 1/2 cups of water to the pot and bring to a boil. Add the rice, cover, and simmer until the rice is almost tender, about 10 to 12 minutes.
Mince the remaining onion then add to the rice along with the peas, tomatoes, and their juices, red and green bell pepper, celery, jalapeno pepper, Creole seasoning, thyme, cumin, and salt. Cook until the rice is tender, 5 to 8 minutes. Stir in the sliced green onions and the reserved diced ham. Serve with hot sauce and freshly baked cornbread.
:nam:

Ellers ligger det masse andre black eyed peas-oppskrifter på Southern Food.


#3

LilleRosin sa for siden:

Takk Glitter! De er tørkede, så da må de vel...bløtes ja.

Dette ligger i genene. Mamma fortalte hun kjøpte en pose kikerter. Den ble med på flere flyttelass, helt til ertene havnet i en sånn risposegreie vi skulle ha med i gymtimen.

Jeg skal forsøke å bryte den onde sirkelen! Mine barn skal bli mestere i bønnelaging.


#4

Tallulah sa for siden:

Bønner er veldig godt. Jeg er lat og kjøper oftest hermetikk, men har en diger pose med kikerter i skapet jeg har gode intensjoner om å bruke i allefall. Jeg serverer bønner som oftest blandet i salat, i ris eller bare for seg, litt varmet opp. Bønner, avocado, tomat, agurk og hvitløk er godt sammen med litt god olje og balsamico også.


#5

Candy Darling sa for siden:

Jeg har også kikerter i skapet. :bidrar:

Linser, derimot, brukes ofte. Jeg koker dem bare sammen med risen.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker alle slags bønner og kikerter og linser osv. Jeg kjøper ofte på boks, men pleier også å handle i store sekker på innvandrerforretninger.
Det jeg gjør med kikertene, siden vi bruker MYE av det (nesten hver dag), er å koke opp 1-2 kg om gangen (altså, bløtlegge natten over og så koke i litt under en time), avkjøle og fryse ned i porsjonsposer (ca. 300 gram i hver pose, omtrent som en hermetikkboks). Da har jeg ferdigkokte kikerter i fryseren til enhver tid, mye billigere enn hermetikk!


#7

Søster sa for siden:

Hva heter de på norsk, egentlig? Jeg hadde det faktisk i tomatsausen i lasagnaen i går.


#8

Tallulah sa for siden:

Det var smart, det har jeg ikke tenkt på! Takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.