Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttdeig som jeg tok opp av fryseren på lørdag

#1

Søster sa for siden:

Kan vi spise den i dag eller?


#2

liefje sa for siden:

Jeg ville aldri gjort det, men man kan vel lukte paa den og hvis den lukter bra, gjennomsteke den, og da gaar det vel vil jeg tro.


#3

Søster sa for siden:

"Ville aldri gjort det", høres jo seriøst ut, kanskje best å bare kompostere den da?


#4

liefje sa for siden:

Jeg er muligens overforsiktig, saa du kan jo vente til flere har svart för du kaster.


#5

annemede sa for siden:

Om den har vært oppbevart i kjøleskap og den bel frosset i god tid før best før dato så hadde jeg spist den.


#6

Røverdatter sa for siden:

Oj, det ville ikke jeg gjort iallefall. Jeg ville til nød spist den søndag hvis den ikke luktet ekkelt, hvis ikke hadde den gått i søpla.


#7

tink sa for siden:

Hva er dato for siste forbruksdag da?

Dersom den ikke har gått ut på dato og er oppbevart i kjøleskap ville jeg ikke hatt noe problem med å spise den kjøttdeigen. Sørg for at den er godt stekt.

Den kjøttdeigen vi spiste i forrige uke var veldig seig. Etter middag gikk jeg for å se på datomerkingen. Tør nesten ikke si hva den var, hadde ligget ei stund i fryseren for å si det sånn. Ingen ble syke - heldigvis, men den var som sagt seig og hadde litt rar smak.


#8

Søster sa for siden:

Hm datoen var slutten av februar, den ble fryst da jeg kom hjem fra butikken, og da var det to-tre uker igjen til datoen. Men den er jo gått ut nå.. Hm.. Jeg synes ikke det er så lett å lukte seg fram til, kjøttdeig lukter jo litt ekkelt uansett.. Æsj.


#9

tink sa for siden:

Da er det litt vanskeligere. Tror jeg til og med jeg hadde styrt unna, litt avhengig av hvor desperat jeg var.


#10

Søster sa for siden:

Jeg trenger den egentlig ikke til maten idag heller, da tror jeg vi bare sier bye-bye til den.


#11

Beckett sa for siden:

Bye-bye er nok det beste. :nemlig:


#12

Azi sa for siden:

Max 1 eller 2 dager i kjøleskapet er god regel å følge synes jeg.


#13

Misteri sa for siden:

Åpne den og del den i to, lukt og lukter den surt. Ja det merker du, så hiv den. Viss ikke så går det helt fint.

Datostemplingen skal du ikke se på. Den har vært fryst og fryst kjøtt holder lenger i fryseren bare det er kaldt nok -18 grader!


#14

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg hadde brukt den, under forutsetning av: Ikke lukter vondt, stekt den godt, (er den dårlig kan man også kjenne på den, er den seig og glatt og lukter vondt er det et dårlig tegn..)
Hvis en vare er frosset i skikkelig fryser holder den lenger en datoen tilsier, så lenge den ble fryst ned før utløpsdato..


#15

Filifjonka sa for siden:

Problemet er jo ikke datoen her, eller det at den har vært frosset. Jeg hadde ikke brukt kjøttdeig som først hadde vært frosset, tint, og så ligget i kjøleskap i fire dager. Jeg syns det er for lenge, også om jeg hadde kjøpt kjøttdeigen fersk.
Heller bruke penger på en ny pakke enn å risikere å bli dårlig...


#16

maribo sa for siden:

Jeg hadde brukt den, ja - såklart. Med mindre den lukter harskt.


#17

Alexy sa for siden:

Jeg hadde ikke brukt den. Opptinet kjøttdeig bruker jeg samme dag eller dagen etter.


#18

Barbarella sa for siden:

Jeg hadde ikke tatt sjansen.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er IKKE kresen på sånt, men der tror jeg jeg hadde satt strek. Iallfall hadde jeg IKKE servert det til ungene.


#20

Camomilla sa for siden:

Jeg hadde kastet den.


#21

Tinka sa for siden:

Den ville ikke jeg brukt.


#22

Veronal sa for siden:

Jeg ville kastet den. Jeg hadde ikke engang forsøkt å lukte på den. Har man luktet surt kjøtt før så gjør man det ikke frivillig igjen. :skremt:


#23

Søster sa for siden:

Diskusjonen har overlevd lengre enn kjøttdeigen. :fnis:


#24

Kaija sa for siden:

Enig. Jeg hadde fint brukt den om den ikke hadde luktet.


#25

Skremmern sa for siden:

Den var ny.


#26

Hyacinth sa for siden:

Man trenger jo ikke bry seg om datostemplingen når man fryser mat. Jeg fryser nesten alltid kjøtt og fisk. Datoen er vel beregnet på oppbevaring i fersk (ikke frosset) tilstand. MEN: Når jeg tiner noe, spises det samme dag eller til nøds dagen etter. Jeg hadde aldri vurdert å spise noe i dag som ble tint på lørdag.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Ja men det gjelder jo bare når den spises ganske raskt etter tining? Denne kjøttdeigen har jo ligget i flere dager etter tining.


#28

Skremmern sa for siden:

Datoen gjelder vel i hovedsak ferskvarer. Hvor lenge i kjøleskap.


#29

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var det jeg mente? :undrer:


#30

Mikkeline sa for siden:

Den hadde definitivt gått i bosset. Hadde ikke tatt meg bryet med å lukte på den heller.


#31

Misteri sa for siden:

Det var jo det jeg også mente. :nemlig:


#32

Skremmern sa for siden:

:knegg:


#33

Miss Norway sa for siden:

Så pysete dere er da! Hadde nok gått HELT greitt til steking, kanskje LITT mer forbeholden om det skulle brukes til tartar... :knegg: Fire dager tåler ferskvare som kjøtt, og vakumpakket kjøttdeig er jo det når det er frosset straks som beskrevet her.

For sikkerhets skyld så ville jeg altså ha gjennomstekt det godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.