Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nøstebarnteppehjelp - Stikka eller andre

#1

Hønni sa for siden:

Jeg har strikket hullkantteppet mange ganger frem til felling = sjal.
Nå skal jeg derimot strikke teppet ferdig og skal begynne på fellingen. Jeg har gjort som Stikka sa:

Men, når jeg nå skal felle av virker det ikke logisk for meg at jeg skal strikke 3 masker sammen. Er det ikke to som skal strikkes sammen da, når jeg hele tiden har lagt ut en? Leser jeg feil?


#2

allium sa for siden:

Tre masker sammen gjør at du feller to. Den første tilsvarer økningen. Den andre er for å kompensere for kastet, som du gjør for fortsatt å få hullrad.


#3

Java sa for siden:

Jeg prøver meg på en forklaring på noe jeg ikke har gjort (så er du advart):

Du ønsker å strikke 2 sammen og ikke 3, fordi du har lagt ut med 1. Har jeg fortstått riktig? I fellingen står 1 kast før de 3 maskene strikkes sammen. Ergo blir det lagt til 1 før de 3 blir strikket sammen og summen blir som du ønsker deg.

Blir det rett da?


#4

Tangina sa for siden:

Det virker ikke riktig, men det er det. Du må felle to masker ved å strikke tre masker sammen fordi du samtidig legger ut en maske med kastet. Det virker - jeg har strikket to slike tepper. :skråsikker:


#5

Hønni sa for siden:

Det er en grunn til at jeg er hjemme fra jobb i dag. :ullhode:
Det er jo innlysende. :klaskepanne:

Takk!


#6

Hønni sa for siden:

Jo mer jeg tenker på det jo bedre er det at jeg ikke var på det møtet jeg lurte på om jeg måtte karre meg av gårde på, tross ullhode. Tenk hva jeg kunne ha sagt der. :knegg:


#7

Stikka sa for siden:

Noen ganger er det best å bare følge oppskriften uten å tenke for mye. Det blir som regel bra til slutt og det er en mening med det meste i oppskriftene. Jeg har prøvd å "rette" opp feil i oppskrifter før, men det har aldri vært vellykket. :knegg:


#8

Hasselnøtt sa for siden:

Et kast er en ekstra maske, dermed må du felle to+denne ekstra. Altså tre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.