Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ønsker meg flere oppskrifter på fisk i ildfast form!

#1

Huldra sa for siden:

Har noen oppskrifter på torsk i ildfast form - og det er bare så godt og enkelt! Ungene og vi bare elsker fisk, og iværtfall når jeg slipper å renske den til alle sammen..

Men jeg trenger flere hverdagsoppskrifter med fisk, prøver nemlig å ha 2 dager med ren fisk i uka og 1 dag med feks fiskepinner, fiskekaker... og for å ikke gå lei trenger jeg flere å variere med.

Mim??


#2

Erica sa for siden:

Jeg har en oppskrift, men den er kanskje ikke veldig hverdags. Den tar litt tid, og det er mye fløte og rømme i den. Legger den ut allikevel:

600 g frossen torsk, halvtines, og skjæres i fingertykke skiver
8 poteter skjæres i terninger og kokes i lettsaltet vann i 3-4 minutt
1 stor purre i skiver
2,5 dl rømme
2,5 dl fløte
3 ss kaviar
1 ts pepperrot pulver
salt/pepper

Bruk en ildfast form av typen "lasagne-form". Legg et tynt lag med poteter i bunn, og legg fisken på langs i midten. Legg poteter og purre på siden og over fisken. Bland rømme, fløte, kaviar og pepperrot pulver. Smak til med pepper og salt. Hell blandingen over potet/fiskeblandingen. Legg folie over formen og stek på 200 grader i 25 minutt. Ta av folien og stek videre i ca 20 minutt til potetene er møre.

Spises gjerne med hvitløksbaguetter og en grønn salat.


#3

Erica sa for siden:

Her er en gryte som er litt mer hverdags, som barna her synes er veldig god ihvertfall:

600 g frossen torsk, halvtint
1-2 ss smør
1 stor løk i skiver
1 grønn + 1 rød paprika i tynne skiver
3 dl fløte/melk (avhengig av hvor "fet" du vil ha maten)
1 dl vann
1 fiskebuljong terning
2 ss hvetemel

Smelt smøret og surr løk og paprika blank. Ha hvetemelet over og rør inn dette. Hell fløte/melk og vann med buljongterning over, rør godt, og tilsett fisken. Trekkes i 15 minutt, til fisken er gjennomkokt.

Serveres med kokt ris og baguetter. Evt. en grønn salat.


#4

MissS sa for siden:

Jeg har en om mulig enda lettere (jo lettere, desto bedre for min del :knegg: )

En pakke findus torskefilet (eller to hvis du trenger det)
Purre
Gulrot
En pk creme fresh (eller hvordan det skrives)
Ost til gratinering.

Gulrot og purre kuttes og legges i en ildfastform, fiskefileten legges over etter den er krydret med salt og pepper. Creme fresh over og ost over der. Stekes i ovnen i rundt 40-50 min på 200 grader. Serveres med poteter.


#5

Dragen sa for siden:

Laksefilet, eller annen frossen fiskefilet
Frosne grønnsaker (gjesteblanding, for den er det runde gulrøtter i)
Fløte (eller soyafløte, eller appelsinjuice)

Legges i ildfast form, stekes på 200 grader i minst 45 minutter, mens potetene koker.


#6

Nuppa sa for siden:

Hvis du ikke er noe motstander av halvfabrikata har jeg jo et tips da.

Du kjøper to poser Lofoten fiskesaus fra Toro, og følger serveringstipset bakpå posen. enkel

Jeg siterer:
Skjær opp 600g firkefilet og trekk den i noen minutter (jeg bruker ørret her). Legg fiskestykkene i ildfast form. Tilbered to poser saus med fire dl vann, 1 dl fløte og 50g smør. Hell sausen over firken og gratiner med revet ost i 10 minutter v/250 grader.

Serveres med kokte poteter og grønnsaker. Veldig godt og veldig enkelt.


#7

Koma sa for siden:

Ovnsbakt hellefisk på 20 min :cool:

4 pers.

600 g hellefisk
1-2 fenikler
4 tomater
olivenolje
1 dl hvitvin eller vann
saft og skall av en sitron
2 fedd knust hvitløk
salt og pepper
(evt. fersk parmesan)

Basmatiris (1,5 dl per pers)
Gurkemeie eller safran

  1. Sett ovnen på 200 grd.
  2. Kok risen etter anvisning med litt gurkemeie eller safran for gul farge
  3. Skjær fennikel og tomat i biter
  4. Skjær fisken i store biter på ca. 6x6 cm
  5. Hell olje i en panne og stek fiskebitene på den ene siden i 1 minutt uten å flytte på dem
  6. Løft fiskebitene over i ett ildfast fat og legg den stekte siden opp. Tilsett fennikel, tomat, knust hvitløk og hvitvin/vann. Drypp med olivenolje og krydre med salt og pepper. Tilsett sitronskall/saft.
  7. Sett fatet i ovnen i 10 minutter.
    Server med ris :D


#9

Polyanna sa for siden:

Jeg pleier å pakke torskepakker: Torskefilet, salt, pepper, tomater i skiver, litt sitron og en klatt smør i aluminiumsfolie. Da holder den seg saftigere. Bruker Findus gourmettorsk. Ca. 15 minutter, under 200 grader.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.