Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bil til fem...

#1

leliane sa for siden:

Vet ikke om dette blir rett plass å poste innlegget på, men dere som kan, får flytte det hvis ikke.

Vi må kjøpe ny bil. Vi blir fem til høsten. Familieforøkelsen var ikke planlagt, og vi gjorde oss ferdig med stasjonsvogn for et års tid tilbake. Nå må vi nok på an igjen.

Har vært og tittet litt på bil. Ser at veldig mange biler (Audi, Passat tx) er schvære inni, men likevel bare beregnet på fire. VWTouran er det beste alternativet (til nå, og i vår prisklasse) - da den har tre definerte seter bak.

Hva kjører dere som er fem i familien? Og hvor mange velger sjuseter?


#2

Vind sa for siden:

Renault scenic har vi. Det er plass til tre barneseter baki, vi har hatt hts izi, concord lift evo og m-c rohdi der. Midtsetet er litt smalere enn de to andre, men hts'en passet godt der. Setene er separate, og de kan flyttes 15-20 cm fram og tilbake, hver for seg.


#3

Blondie sa for siden:

Vi er fem og kjører Citroen Berlingo. Helt genial bil når man er mange. :jupp:


#4

Erica sa for siden:

Vi kjører Renault Grand Espace, en stor flerbruksbil med 7 seter. Det er en genial bil med masse plass og mange muligheter. Good plass til barneseter, og et gedigent bagasjerom når vi bare har 5 seter i. Vi syns det er veldig kjekt med 7-seter, for da har vi plass til en ekstra passasjer eller to.


#5

krystallklart sa for siden:

Vi har VW touran, er kjempe fornøyd :jupp:


#6

Hønni sa for siden:

Vi har en Citroën Berlingo.
Tre barneseter bak, og vi løfter bare vognen til Lillesøster inn uten å slå den sammen. :riktig:


#7

Hønni sa for siden:

:nemlig:

#8

Miss Norway sa for siden:

Vi har valgt syvseter selv om vi bare har to barn... der er det integrert barnesete i midten bak, dvs "pute" til eventuelle gjester. Og så smekker vi bare opp et sete bak om det skal være med små venner hjem.


#9

annemede sa for siden:

Når ungene blir litt større skal vi kjøpe 7-seter slik at vi har plass til lekekamerater.


#10

Honda sa for siden:

Honda CRV


#11

Propella sa for siden:

Vi valgte å kjøpe 7-seter når vi fikk tredjemann. Vi prøvekjørte bilene hjem og prøvde alle de forskjellige bilstolene vi hadde. Det vil si at vi prøvde med den minste bilstolen og den som ville komme etterpå sammen med storesøskenes bilstoler. Jeg vil anbefale at dere gjør det. Selv om det ser ut som det skal få plass er er det ikke alltid det gjør det likevel. Det er greit å prøve hvor trangt det blir når man skal feste setebelter, ta barn inn og ut av bilen osv. Vi fant ut at ingen vanlig stationsvogn var bred nok til at man fikk festet 1 bakovervendt bilstol og 2 forovervendte på 100 % korrekt måte og det ble alt for trangt til at det var praktisk i baksetet. Vi valgte derfor å gå over til 7-seter. Det er også veldig greit å ha for man har ofte med seg flere barn enn bare sine egne.

Vi har hatt Merecedes Vaneo. Helt ok bil. Så kjøpte vi en peugeut 806. Det hadde de få cm-ene som vaneon manglet i bredden. Bedre og sikrere seter på bakerste rekke, et viktig punkt som var avgjørende i forhold til at vi byttet bil. Nå har vi kjøpt en Peugeut Tepee. Nå har vi plass til alt. Mye bedre bagasjeplass. Enda bedre plass i bredden. Elsker den. :nikker:


#12

Katinka sa for siden:

Vår Nissan X-Trail har god plass til tre.


#13

Dronningen sa for siden:

Vi satser på Touran. Ser ut til at 5 skal gå. Har også 2 seter i bagasjerommet. Kan i løpet av en 14 dagers tid antagelig si mer om hvordan det går med 3 bilstoler i vår bil. Evt. med bilder.


#14

leliane sa for siden:

Mannen er veldig gira på Touran, så blir nok det. Tror også vi går for 7-seteren, men de er mye vanskeligere å få tak i enn femseter (kjøper nok brukt, ja). Takk for alle tips!


#15

Dronningen sa for siden:

Det som er supert med Touran er helling på seter i baksetet + at de er individuelle. Setene er mer "flate" i hellingen. Skrår ikke så mye, så barnestoler får veldig riktig vinkel. Hode på barn faller ikke framover, og sovestilling blir riktig. Dessuten er det veldig greit å kunne regulere hvert enkelt sete individuelt. Storesøster kan også sitte helt bakerst med sitt Römer 1-2-3 sete.


#16

Filifjonka sa for siden:

Vi har denne, Ford Mondeo. Femseter med veldig god plass inni. Vi har bare ett barnesete, men det ville gått fint an med tre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.