Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til kjøttfondue

#1

Marit K sa for siden:

Jeg har planer om å servere fondue i morgen, men nå er det flere år siden sist jeg serverte dette, så nå husker jeg jo ikke lengre hva jeg har brukt å ha ved siden av. Planlegger altså kjøtt-fondue, med oksekjøtt og svinekjøtt, og så koker vi i olje for det synes jeg smaker best. Kan man forresten bruke kylling?

Har dere noen gode tips til deilig tilbehør?


#2

Veronal sa for siden:

Vårt opplegg:

Marinert hvitløk, sølvløk, hele sylteagurker
Sopp, aubergine, squash, paprika, tomater, agurk, løk, mais eller minimais osv.
Racletteost eller annen ost (f.eks. port salut) (vi har smelteskåler under fonduegryten :nam: )
Rødt kjøtt, kyllingkjøtt, svinekjøtt i strimler, bacon, små pølsebiter (f.eks. chorizo) - gjerne marinert kjøtt
Sauser: Hvitløkssaus, chilisaus, karrisaus, bbqsaus osv.
Jeg pleier å lage en eplekarrisaus: 1 syrlig eple, 1/2 løk, 1 dl majones, 3 ss rømme, sitronsaft og karri til rett smak

I tillegg har vi enten brød eller chips til.


#3

Marit K sa for siden:

Oj... masse masse nam jo! :nam:
inspirert


#4

Mei sa for siden:

Og i tillegg til det Veronal nevner, en god salat og gratinerte poteter :riktig: Tilbehøret er egentlig viktigst.


#5

Marit K sa for siden:

:ja:

Jeg blir jo rent sulten her jeg sitter. Gleder meg til skikkelig snafsemat i morgen.


#6

Nenne sa for siden:

Dip til fondue

Grunnsaus:
1 pk majones
1 dl piska kremfløte
sitronsaft
salt og pepper

Grunnsausen kan for eksempel tilsettes følgende:

  1. Hakka paprika og paprikapulver
  2. Persille, gressløk og pressa hvitløk
  3. Ketchup og Worchestersaus
  4. Karri og mer majones
  5. Finsnitta purreløk
  6. Hardkokte finhakka egg, paprikapulver og klippet persille

Alternativt:

Hermetisk paprika (ikke med eddik) og/eller fersk paprika i terminger kokes med salt, pepper og paprikapulver. En stor løk hakkes og surres til den er myk og blank. Avkjøles. Kraften fra paprikaen slås over løket og blandes med et par spiseskjeer tomatpuré. Smakes til med Worchestersaus og paprikaen tilsettes til slutt.

Det er også mulig å bruke ananasbiter, tyttebær, pickles eller sylteagurk, mais eller sopp.

Til Fondue Bourginion (den med olje) bruker jeg ofte fersk sopp og løkbåter. Serveres med loff eller baguetter, ris eller potetgull.


#7

Gaia sa for siden:

Det Veronal sa. Og så serverer jeg ofte fine baguetter med hjemmelaget hvitløkssmør.


#8

Mrs Butler sa for siden:

Vi pleier å ha bakte poteter med hvitløkssmør til, salat og flere forskjellige sauser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.