Stikka sa for siden:
Dette er en veldig enkel og rask oppskrift på grove scones. Det tar under 30min fra man begynner til man kan spise varme scones, så den er super hvis man får uventet lunsjbesøk, har lyst på noe godt til søndagsfrokosten eller når som helst egentlig. Bare husk å sette på ovnen før man begynner. Vi bruker disse også som "hamburgerbrød" med fiskeburger inni. God og enkel hverdagsmiddag.
Grove scones
4 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, grov
1/2 dl hvetekli
1/2 dl havregryn
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
4 dl yoghurt naturell (jeg bruker nesten et helt beger)
Bland alt det tørre, rør inn yoghurt. Del deigen i 8 og klem bitene ut i sirkler på en bakepapirkledd plate. Skjær kryss nesten igjennom. Stekes i 12 min på 225grader.
Oppskriften kan sikkert varieres med meltyper og strøes med frø for forandring hvis man ønsker.