Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Uvanlig middagskombinasjon

#1

Tertit sa for siden:

Har fulgt med på tråden "uvanlig fyll på pitza" og kosa meg over folks oppfinnsomhet.

Kom til å tenke på en middag som har blitt populær hos oss og som ble til fordi vi ikke orka og handle. Middagen består av stekte fiskekaker, fersk spinatpasta, salat og en liten rømmeklatt. Dette har vi nå hatt flere ganger og vi syns det er kjempegodt.

Noen andre som har uvanlige middagskombinasjoner?


#2

Tertit sa for siden:

Vi bruker forresten bernaisesaus til stekt fisk. Det burde virkelig prøves!


#3

apan sa for siden:

Er fiskekaker og pasta og rømme uvanlig? Isåfall tror jeg mye av vår meny kvalifiserer til uvanlig.

Vel, det pussigste vi har hatt i det siste var pasta med kjøttkaker OG carbonarasaus - mannen glemte at han lagde begge deler :fnise: .


#4

Left sa for siden:

En venninne av meg introduserte i hybeltiden fiskekaker og spaghetti, og det høres jo helt corny ut, men er faktisk godt det også :)


#5

Tertit sa for siden:

Trodde fiskekaker og pasta var ganske uvanlig jeg:D


#6

apan sa for siden:

Ja, det høres jo ut som om flere her synes det. I mitt hode er det helt normalt gitt :knegg: .


#7

ming sa for siden:

Fiskekaker og pasta var sikringskost i studietiden. (Min bestefar fisket og min mormor lagde fiskekaker og holdt med stadig med forsyninger). Heeeelt normalt, altså.

Jeg sliter mer med poteter som tilbehør til pasta. Obligatorisk hjemme hos den samme fisker-bestefaren...


#8

Mei sa for siden:

Fiskekaker og pasta er vanlig her. Og fiskekaker i brunsaus.

Svigermor bruker pasta som substitutt for grønnsaker. Ihjelkokt pasta. Altså fks kjøtt, poteter og pasta. Nam nam.


#9

konemor sa for siden:

Fra familien til mannen har vi "arvet" en kombinasjon som kanskje ikke er så vanlig: Kjøttkaker med poteter og brunsaus(+ gulrøtter) og spagetti.
Så veldig gourmet er det vel ikke, men godt smaker det.


#10

Skilpadda sa for siden:

Det synes jeg er en helt standard kombinasjon. :nikker: Tomatsaus passer dessuten IMO mye bedre til fiskekaker enn brunsaus, som jeg vet noen bruker (og mye bedre enn hvitsaus, som jeg også har hørt rykter om at blir brukt).


#11

Teofelia sa for siden:

Fiskekaker med pasta og tomatsaus er da hverdagskost. :)


#12

Cascaye sa for siden:

Svigerfamilien spiser pannekaker med sukker og sitron. (Saft fra sitron)
Det syntest jeg var litt sært, men godt er det.


#13

Fibi sa for siden:

Jeg lagde faktisk fiskekaker, spaghetti, og kålrotstappe en gang. Overraskende godt! :jupp:


#14

Che sa for siden:

Jeg synes det er rart å servere potet til spaghetti - selv kommer jeg ikke på noen rare kombinasjoner vi har selv, men det har vi sikkert vi også altså.


#15

Fibi sa for siden:

Jeg har forresten heller aldri forstått poenget med poteter til komle. :gruble: Komla ER jo potet, lizzom... :blånn:


#16

Mikkeline sa for siden:

Fiskekaker/kjøttkaker og pasta er ingen uvanlig kombinasjon hos oss ihvertfall.

Kan ikke komme på noen veldig rare vaner vi har.


#17

livit sa for siden:

Min pappa er ikke så glad i pasta, så hjemme hos oss var det helt vanlig med kjøttsaus/paustasaus og poteter...


#18

Hyacinth sa for siden:

DET er jo ikke sært i det hele tatt, bare veldig godt! Hvem har ikke kjøpt crepes au sûcre et sitron? Dødsgodt.

Fiskekaker med pasta høres heller ikke rart ut.

Vi spiser sikkert enormt mye rart ut fra disse definisjonene.


#19

Sildre sa for siden:

Hvalbiff, poteter, brun saus og makaroni.


#20

polarjenta sa for siden:

Syltetøy på risen, eller banan til ris. Jeg spiser det ikke, men andre i familien spiser det.


#21

Bergensis sa for siden:

Norwegia som tilbehør til lys lapskaus er sært blir eg fortalt. Men godt er det.


#22

Ginger2 sa for siden:

Denne kombinasjonen lærte jeg i barndommen og har vært hekta siden. :jupp:


#23

Pamina sa for siden:

I min svigerfamilie er det vanlig å servere både poteter og ris til sosakjøtt og andre vilt og kjøttretter. Den kombinasjonen sliter jeg litt med å forstå


#24

IOA sa for siden:

Dette spiser vi ofte. Jeg har lært det av min kjære. Vi kan ha feks kylling, ris, bønnesaus, salat og banan - en typisk dominikansk kombinasjon. Min kjære pleide forresten å spise banan på pizza også før.


#25

Hyacinth sa for siden:

Hva spiser du til vilt og kjøtt, da?


#26

Lykketrollet sa for siden:

Tomatsaus til fisk? :skremt:

Svigermor må alltid ha potet i tillegg, uansett hvilken middag.
Sambo spiser hva som helst, så er det potet til raspeballer, så spiser han det også.

Tror ikke vi har så mange rare kombinasjoner.
Vi har servelatpølse med tomatsaus, poteter og gulrøtter. Hender vi bytter ut servelatpølsen med sommerkoteletter.
Mange som har stusset på dette, men vi syns det er supergodt!

Ellers har vi saltet torsk med hvit saus, det syns svigermor var veldig merkelig, men sist gang tok hun faktisk litt hvit saus på. :knegg:
Men jeg har ikke inntrykk av at det egentlig er en merkelig kombinasjon.


#27

amo sa for siden:

Det har ikke jeg heller. Kun vår familie som bruker det i vår omgangskrets.Pappa er jo siddis og spiser ikke komler uten potet, så vi har funnet ut at det er et rogalands-fenomen.:blånn:

Mens jeg derimot,spiser ikke rømmegrøt uten knust gjendekjeks oppå.:rødme:


#28

gajamor sa for siden:

Da jeg var gravid første gang ble jeg hektet på fiskerkaker i brun saus med ris. Mannen ble litt lei av den matretten etterhvert :o

Jeg har også møtt flere "poteter til alt"-mennesker. Vårruller og poteter, lasagne og poteter osv.

Den rareste kombinasjonen jeg vet om er den lokale desserten bakels (vafler) og graut. Det er smørgrøt eller rømmegrøt som man legger som pålegg på vaflene. Vanlig som barselsgave eller ved bryllup, dåp og begravelser.


#29

pippimamma sa for siden:

Er det en tråd her med den tittelen altså og er det noen som skriver pitza? :lol:
Går da ut fra at det er pizza det er snakk om. Hvis det finnes en matrett jeg ikke har hørt om som heter pitza, så beklager jeg latterutbruddet mitt.
[size=1][/size]
Jeg kommer ikke på noen uvanlig middagskombinasjon akkurat nå, men det er mye som er overraskende godt selv om det ikke er helt vanlig. :jupp:


#30

Skilpadda sa for siden:

Ikke til god, fersk fisk, kanskje, men til fiskekaker og fiskekarbonader er det kjempegodt. (Brunsaus synes jeg derimot er en tiing som bare passer til kjøtt.) Og frossenfisk varmet i lett (ikke veldig krydret) tomatsaus er en veldig grei og kjapp hverdagsmiddag med ris til.


#31

Fibi sa for siden:

Tja, jeg er siddis selv, og har aldri spist det. Men morfar MÅ ha poteter til komlene. Han er fra Hauge i dalane, like utenfor egersund. Kanskje det er en litt mer jær-greie?


#32

Trois sa for siden:

Tomatsuppe med potetmos.


#33

Optimist sa for siden:

Vafler med Oppdalsgraut har jeg spist på Oppdal. Grauten er en slags fløyelsgraut med vaniljesmak eler noe slik!? Veldig godt i alle fall! Men første gangen jeg skulle smake det- GJETT om jeg var :skeptisk:


#34

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes fiskekaker og pasta høres sært ut, men det er sikkert godt.
Jeg synes Grete Roede har noen artige kombinasjoner av og til. I den ene kokeboka mi står det oppskrift på kjøttkaker:

1 pakke ferdigkokte kjøttkaker
1 pakke ferdigkuttet salatblanding
Kjøttkakesaus på pose

Varm kjøttkakene i sausen, server med salat og kokt spaghetti. :blånn:


#35

Pamina sa for siden:

Enten har vi poteter eller så har vi ris, jeg synes det blir overkill med begge deler.


#36

Sildre sa for siden:

Hmm... Pitapizza kanskje?
Det er i alle fall veldig godt.


#37

Left sa for siden:

Da vil jeg nok si at farmors variant var verre. Nemlig pannekaker, stekt bacon, poteter og smeltet smør :eek:


#38

Left sa for siden:

Bakels med grøt er jo SÅ godt. Det liker tilogmed mine stebarn fra tykkeste østlandet. De er ganske sære på hva de spiser, men det spiser de :)


#39

Dixie Diner sa for siden:

Den varianten UTEN poteter er helt vanlig her, og det er såå godt! Med sukker i tilegg. Pannekaker med smør, sukker og bacon. :sikle:


#40

Left sa for siden:

Ja men poteter til pannekaker? :redd:


#41

Lykken sa for siden:

I min familie og mannens har man hatt tradisjon for fruktsuppe (får i pose) som forrett og pannekaker deretter som hovedrett. Har fått mange reaksjoner på at det er rart.


#42

Left sa for siden:

Her spises det ertesuppe til pannekaker, men har hørt om det før - fruktsuppe ja.


#43

Lykken sa for siden:

Det er veldig godt! :)


#44

Señora sa for siden:

Ei venninne av meg husker jeg hadde pannekaker, hvit saus, kokte poteter og stekt bacon til middag i barneårene.


#45

Ariel sa for siden:

Mange ser rart på oss fordi vi spiser fiskepinner med ris og Lofoten fiskesaus. Det "må" visst være remulade og poteter til... Men en gang hadde jeg ikke annet enn det, og sånn har det blitt. :knegg:


#46

Ariel sa for siden:

Ja? Det er jo knallgodt!! :D

#47

Left sa for siden:

Det gjorde vi sist også, av den enkle grunn at fiskepinner er elendig mat etter mitt hode. Barna mine synes det er genialt, men mor måtte finne på noe for å gjøre et fattig forsøk på litt mer smakelighet.


#48

Dixie Diner sa for siden:

Nei de potetene har ingenting der å gjøre. :skeptisk:
I mitt hode har ikke suppe noe med pannekaker å gjøre heller. Hadde faktisk aldri hørt om det engang før for vel 1 års tid siden.


#49

Susse sa for siden:

Det har vi alltid hatt, aldri sett på det som rart. Har familie fra England, mulig det er en sammenheng der.
Vi spiser fiskepinner i sursøt saus :p


#50

Hyacinth sa for siden:

Åja, jeg misforstod. :knegg:


#51

Tertit sa for siden:

Her var det jaggu mange rare middagskombinasjoner. Og så jeg som trodde pasta til fiskekaker var sært......


#52

Divine sa for siden:

Stefaren min spiser alltid det. Får han ikke poteter til, så er det ikke middag. Det var derfor vi andre i familien måtte smugspise spaghetti når han var på heimevernsøvelse. Noe slikt kunne vi ikke servere når han var hjemme. Det var jo ikke MAT.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.