Har fulgt med på tråden "uvanlig fyll på pitza" og kosa meg over folks oppfinnsomhet.
Kom til å tenke på en middag som har blitt populær hos oss og som ble til fordi vi ikke orka og handle. Middagen består av stekte fiskekaker, fersk spinatpasta, salat og en liten rømmeklatt. Dette har vi nå hatt flere ganger og vi syns det er kjempegodt.
Fiskekaker og pasta var sikringskost i studietiden. (Min bestefar fisket og min mormor lagde fiskekaker og holdt med stadig med forsyninger). Heeeelt normalt, altså.
Jeg sliter mer med poteter som tilbehør til pasta. Obligatorisk hjemme hos den samme fisker-bestefaren...
Fra familien til mannen har vi "arvet" en kombinasjon som kanskje ikke er så vanlig: Kjøttkaker med poteter og brunsaus(+ gulrøtter) og spagetti.
Så veldig gourmet er det vel ikke, men godt smaker det.
Det synes jeg er en helt standard kombinasjon. :nikker: Tomatsaus passer dessuten IMO mye bedre til fiskekaker enn brunsaus, som jeg vet noen bruker (og mye bedre enn hvitsaus, som jeg også har hørt rykter om at blir brukt).
Jeg synes det er rart å servere potet til spaghetti - selv kommer jeg ikke på noen rare kombinasjoner vi har selv, men det har vi sikkert vi også altså.
I min svigerfamilie er det vanlig å servere både poteter og ris til sosakjøtt og andre vilt og kjøttretter. Den kombinasjonen sliter jeg litt med å forstå
Dette spiser vi ofte. Jeg har lært det av min kjære. Vi kan ha feks kylling, ris, bønnesaus, salat og banan - en typisk dominikansk kombinasjon. Min kjære pleide forresten å spise banan på pizza også før.
Svigermor må alltid ha potet i tillegg, uansett hvilken middag.
Sambo spiser hva som helst, så er det potet til raspeballer, så spiser han det også.
Tror ikke vi har så mange rare kombinasjoner.
Vi har servelatpølse med tomatsaus, poteter og gulrøtter. Hender vi bytter ut servelatpølsen med sommerkoteletter.
Mange som har stusset på dette, men vi syns det er supergodt!
Ellers har vi saltet torsk med hvit saus, det syns svigermor var veldig merkelig, men sist gang tok hun faktisk litt hvit saus på. :knegg:
Men jeg har ikke inntrykk av at det egentlig er en merkelig kombinasjon.
Det har ikke jeg heller. Kun vår familie som bruker det i vår omgangskrets.Pappa er jo siddis og spiser ikke komler uten potet, så vi har funnet ut at det er et rogalands-fenomen.:blånn:
Mens jeg derimot,spiser ikke rømmegrøt uten knust gjendekjeks oppå.:rødme:
Da jeg var gravid første gang ble jeg hektet på fiskerkaker i brun saus med ris. Mannen ble litt lei av den matretten etterhvert :o
Jeg har også møtt flere "poteter til alt"-mennesker. Vårruller og poteter, lasagne og poteter osv.
Den rareste kombinasjonen jeg vet om er den lokale desserten bakels (vafler) og graut. Det er smørgrøt eller rømmegrøt som man legger som pålegg på vaflene. Vanlig som barselsgave eller ved bryllup, dåp og begravelser.
Er det en tråd her med den tittelen altså og er det noen som skriver pitza? :lol:
Går da ut fra at det er pizza det er snakk om. Hvis det finnes en matrett jeg ikke har hørt om som heter pitza, så beklager jeg latterutbruddet mitt.
[size=1][/size]
Jeg kommer ikke på noen uvanlig middagskombinasjon akkurat nå, men det er mye som er overraskende godt selv om det ikke er helt vanlig. :jupp:
Ikke til god, fersk fisk, kanskje, men til fiskekaker og fiskekarbonader er det kjempegodt. (Brunsaus synes jeg derimot er en tiing som bare passer til kjøtt.) Og frossenfisk varmet i lett (ikke veldig krydret) tomatsaus er en veldig grei og kjapp hverdagsmiddag med ris til.
Tja, jeg er siddis selv, og har aldri spist det. Men morfar MÅ ha poteter til komlene. Han er fra Hauge i dalane, like utenfor egersund. Kanskje det er en litt mer jær-greie?
Vafler med Oppdalsgraut har jeg spist på Oppdal. Grauten er en slags fløyelsgraut med vaniljesmak eler noe slik!? Veldig godt i alle fall! Men første gangen jeg skulle smake det- GJETT om jeg var :skeptisk:
Jeg synes fiskekaker og pasta høres sært ut, men det er sikkert godt.
Jeg synes Grete Roede har noen artige kombinasjoner av og til. I den ene kokeboka mi står det oppskrift på kjøttkaker:
I min familie og mannens har man hatt tradisjon for fruktsuppe (får i pose) som forrett og pannekaker deretter som hovedrett. Har fått mange reaksjoner på at det er rart.
Mange ser rart på oss fordi vi spiser fiskepinner med ris og Lofoten fiskesaus. Det "må" visst være remulade og poteter til... Men en gang hadde jeg ikke annet enn det, og sånn har det blitt. :knegg:
Det gjorde vi sist også, av den enkle grunn at fiskepinner er elendig mat etter mitt hode. Barna mine synes det er genialt, men mor måtte finne på noe for å gjøre et fattig forsøk på litt mer smakelighet.
Nei de potetene har ingenting der å gjøre. :skeptisk:
I mitt hode har ikke suppe noe med pannekaker å gjøre heller. Hadde faktisk aldri hørt om det engang før for vel 1 års tid siden.
Stefaren min spiser alltid det. Får han ikke poteter til, så er det ikke middag. Det var derfor vi andre i familien måtte smugspise spaghetti når han var på heimevernsøvelse. Noe slikt kunne vi ikke servere når han var hjemme. Det var jo ikke MAT.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.