Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget lasagne

#1

allium sa for siden:

Det har jeg tenkt å lage imorgen.

Ikke som i "ikke-Toro-men-fra-bunnen" (hva er egentlig vitsen med de Toro-pakkene, det går da like greit å gjøre det selv?), men som i "lage-platene-selv".

Jeg har pastamaskin, og bruker den ofte til tagliatelle, men lasagne har jeg aldri prøvd. Og det jeg lurer på er: Må man koke platene før man stabler dem i formen? Ferdigkjøpte plater er jo forkokte, men fersk pasta er kanskje så myk at det holder med kokingen i formen, hvis jeg lager sausen litt våtere enn vanlig?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror absolutt ikke du trenger å koke fersk pasta til lasagne.


#3

Filifjonka sa for siden:

Nei, det trenger du ikke.


#4

allium sa for siden:

Nå står lasagnen i ovnen, og jeg gleder meg!

Men det ble selvfølgelig altfor mye pasta til overs. Hvordan oppbevarer jeg denne best, og hvor lenge tåler den å oppbevares? Det er egg i den. Kan den eventuelt fryses?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.