Ariel sa for siden:
:sparke:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for skravletråder. Forumet vil bli ryddet med jevnlige mellomrom og gamle tråder bli slettet. Innleggstelleren er ikke på her.
Ariel sa for siden:
:sparke:
Miromurr sa for siden:
Pynte brødskiva?
Optimist sa for siden:
Kryderurt. I matlaging. Godt på brødskive med leverpostei synes jeg! :jupp:
ming sa for siden:
Smaker godt på hvitost også. :jupp:
gullet sa for siden:
Oppå osten.
:knegg:
mumrik sa for siden:
På brødskiva eller til egg. Eller så kan du bare la den stå i vinduskarmen til den dør av seg selv. :erfart:
Ariel sa for siden:
Smaker den noe særlig da? Husker ikke om jeg noen gang har spist det... :flau:
Og hva med de frøene som ligger oppå det som er spiret? Bare piller jeg dem av?
Ja, jeg har tatt livet av samtlige karsekartonger som har kommet hjem tidligere. :plystre:
Miromurr sa for siden:
:knegg:
Miromurr sa for siden:
Det smaker godt, litt sterkt og krydret på en måte. Spis frøene også.
Ariel sa for siden:
Spise frøene? :paranoid: ser for meg karsebusk i magen
Men sterkt og krydret skal jeg klare å få ned for lillemor sin skyld. :jupp:
Miromurr sa for siden:
Ikke kjempesterkt, men de smaker mer enn forventet. Tror ikke karsefrøene har særlig gunstige vekstforhold i den mørke magesyra di, så det går vel gjerne bra å spise frøene.
Ariel sa for siden:
Jeg får se hva jeg drister meg til i morgen tidlig da. :nervøs:
Miromurr sa for siden:
Lykke til! :knegg:
pippimamma sa for siden:
karse
Karse har en fin, pikant smak og klippes gjerne over smørbrød og salater, både fordi det er dekorativt og fordi det smaker godt. Den gjør seg også godt som smakstilsetter i blant annet rømmedressinger.
bruksområde
Den brukes som krydder i sauser og supper, og fremfor alt til garnityr til varmretter og smørbrød.oppbevaring
De må aldri tørke, men stå i vann. Hagekarse er lett å dyrke fra frø på fuktig vatt plassert i vinduskarmen.næringsinnhold
Karse er meget næringsrik. Den inneholder A- og C-vitamin samt jern og andre mineraler.
Kilde:Bama.no
Ariel sa for siden:
:noterer: Aldri tørke.
Karsen er fu**ed stakkar.
Susse sa for siden:
Karse :jippi: Det er jo så godt, og så morro for ungene.
Har jaggu meg frø fra i fjor liggende i kjøkkenskuffen, så de minste skal få så i morgen :D
Mikkeline sa for siden:
Jeg synes det er knallgodt på hvitost. Er veldig begeistret når ungene har med hjem fra barnehagen. De vil ikke ha "gress" på maten, så da blir det meg som pynter skivene mine med det.
DM sa for siden:
Kanskje det er godt i omelett?
Nabojenta sa for siden:
Det er nydelig på stekt egg. Dryss over mens egget stekes.
mehmet sa for siden:
Best på leverpostei. :nemlig:
ming sa for siden:
Har du smakt på karsen, Ariel?
Ariel sa for siden:
Glemte hele greia. :sparke: Men nå har den blitt enda frodigere da, så i morgen til frokost... DA!! :jupp:
Che sa for siden:
Ja - på ovnsbakt leverpostei!
Årest karse har avgått med døden, da barnehagen har vært litt for gjerrig på bomullet - må liksom vannes flere ganger om dagen, og DA blir det vanskelig altså....
C3PO sa for siden:
Takk for denne tråden! Dette er 3. året vi har fått karse fra bhg, og nå vet jeg hva jeg skal gjøre med det.:)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.