Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye kostet badet ditt?

#1

Skremmern sa for siden:

Vi planlegger å pusse opp badet, men har ikke så mye penger til rådighet. Vi skal gjøre det meste selv, som riving, flis- og platelegging, legge varmekabler, i tillegg til forskjellige "småtterier" som å flytte døråpningen for å få plass til dusjkabinettet.

Har dere noen gode tips jeg kan plukke opp på veien og hva kostet badet ditt?


#2

Estrella sa for siden:

Abbonrer. Men vi har ingen mulighet til å gjøre noe selv da mannen sliter med dårlig rygg.


#3

Lykken sa for siden:

Vi gjorde en del selv, riving og klargjøring og noe snekkerarbeid, men hyret svart snekkerkompis som igjen brukte sine samarbeidspartnere innenfor flising, membran, rørlegger etc.
Det ble dyrere enn vi hadde tenkt, ca 120 tusen totalt med alt. Flisene kostet 6-700 kr kvm.


#4

Left sa for siden:

Badet vårt er for det første på størrelse med et bøttekott (nesten i hvert fall), og min bror er håndtverker og gjorde alt selv, så det ble ikke stort utover materialkostnader. Jeg kan tenke meg at det kom på 10000,- kanskje? Det er flislagt rund baut, og vi beholdt det gamle toalettet, og kjøpte ny søylevask. Har oppmuret dusj med forheng (altså som en dusjnise) Ikke veldig eksklusivt med andre ord, men det funker. Har ikke varmekabler, men varmematter i gulvet.
Det går an å få det billig om man klarer å gjøre mye selv.
Ringe rundt og sammenlikne priser på fliser, eller hva dere skal ha på gulv og vegger.
Vet selv at jeg aldri skal ha fliser på gulvet mer, for det er vanskelig å holde rent uten å ligge på kne og skure i fugene.
Det neste badet vi skal lage (skal lage nytt bad av et soverom når vi flytter hjem igjen etter skoleslutt) frykter jeg vil bli en hel del dyrere, siden vi må ha rørlegger til å strekke rør osv.


#5

allium sa for siden:

Jeg gjorde ingenting selv. Hadde et firma som styrte alt. De rev hele det gamle badet, pigget opp gulvet og rev veggen til en bod ved siden av. Og så måtte jeg skifte bjelkelag i ytterveggen viste det seg, da alt var revet ut. Nytt vindu også. Nå har jeg stort bad, med både dusj og badekar, og fliser på gulv og vegger.

200 000 til sammen. Men det var verdt det.


#6

Azi sa for siden:

ca 300 000 med riving av det som var tidligere. Badet var jo bare 1 år gammelt da det ble revet og fikset på nytt igjen. Så det heldigvis ikke var store skader skjedd. Hadde det vært råttent/muglet så hadde det kostet mye mer.
Viktig å huske membran! :nemlig:


#7

Skremmern sa for siden:

For noen priser. :dramaqueen:


#8

007 sa for siden:

Vi holder på å pusse opp badet i kjelleren, og mannen gjør alt selv ved hjelp av venner.
Vi hadde alerede varmekabler i gulvet, og slapp derfor unna støping o.l Rør og elektisk opplegg skal være der det var tidligere, så vi trenger verken elektriker eller rørlegger.
Vi har hittil brukt ca 10 000 på fliser, membran, lim, noe duk-greier :blånn:, sluk, vifte og ventiler. Toalettet kostet 1500,- og vi skal ha disse baderomsmøblene fra IKEA, som kommer på ca 5000 kr. Badekar og dusj håper vi å få til ca 10 000,- , vi kan få det billigere dersom noen velger et annet badekar enn det hun vil ha...:sparke:


#9

Kaz sa for siden:

Vi brukte ca 160 000 på vårt bad i fjor. Da rev vi et par vegger, tettet en dør, pigget opp gulvet, satte opp nye veggplater og klargjorde alt selv. Resten ble gjort av håndverkere. Vi har et stort bad, og fikk plass til både et stort badekar og separat dusj, toalett, dobbelt vask og vaskemaskin/tørk. Vi er kjempefornøyd!


#10

Mani sa for siden:

Mye. Vi leide snekkere som lagde nytt tak til oss samtidig, vet derfor ikke akkuarat hva det ble bare for badet men sikkert et par hundre tusen. Bygde helt nytt, men gjorde grunnarbeidet selv.


#11

Pia sa for siden:

Badet vårt er på 2,7 kvm. Sambo gjorde alt selv, det kom på ca 40000,- Da rev han ned, og bygde alt på nytt. Hadde rørlegger og elektrikker da men de var kompiser. Vi valgte ikke spesiellt billig innredning og fliser, så vi kunne sikkert fått det litt billigere. Men husk at det er mye forskrifter når det gjelder bad da. Jeg vet ikke om noen av dere er håndtverkere, men det er en ganske krevende jobb.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Vi gjorde ikke badet selv, og takk og lov, masse skjeve vinkler og styr ville gjort et vanskelig. Det kostet 30 000. Det innebar et bidrag til skifting av soilrør i borettslaget, flislegging av vegger og gulv, nytt tak med spotlights, dusjhjørne, nytt vindu, nytt toalett, gjenkabbing av en dør mot kjøkkenet og sånn. Badet er fremdeles ikke ferdig innredet. :sparke: Men det går bra. Skal ta en tur på IKEA snart. Vi gjorde noe forarbeid selv.


#13

apan sa for siden:

30 000 inkl bidrag til nye soilrør og alt det der? Det var da forrykende billig?

Vel. Vi har et tilbud liggende nå. Det inkluderer alt av fiksing på badet, inkludert ny dør, nytt vindu og ny varmtvannstank og litt fiksing på røropplegg i kjeller; til den nette sum av 260 000. Jadda.


#14

Gulla sa for siden:

Vannvittig med penger dere har brukt på badene deres!

Vi pusset opp hele badet der vi bodde i fjor. Gjorde om et soverom på 15 m2 til bad. La membran, alt elektrisk, alt rør, varmekabler, flislagt gulv og to vegger, resten panel, alt nytt. Inkl baderomsinnredning kom det på ca 30.000. Mannen gjorde det meste selv da.


#15

Kaz sa for siden:

Ja, det er jo flott med en mann som er håndtverker. Men desverre for oss som ikke har det, så er en nødt til å betale for sånt, og da koster det mye penger.


#16

Benzo sa for siden:

200 000, gjorde ikke noe selv. Slo sammen to bad og flyttet en vegg 50 cm ut.


#17

apan sa for siden:

Ja, og det hjelper litt begrenset å gjøre grunnarbeidet selv også føler vi, så lenge alt av rørlegger- og elektrikerarbeid må tas av andre. Vi har travle nok dager som det er, så vi betaler heller for hele greia.


#18

løve70 sa for siden:

Badet vårt kom vel på ca 200 000. Da gjorde LøveMannen alt bortsett fra rørlegger arbeid og legging av membran. Badet er på ca 12kvm, det er fliser på vegger og gulv, samt hjørneboblebadekar.


#19

gullet sa for siden:

Badet kom på ca 120 000.- for tre år siden.
Badet er laget fra bunnen av, støpt gulv med vannbåren varme, rupanel, Litex-plater ("membranplater"), membran (gjort av malermester for å ha garanti),
fliser, et fryktelig dyrt badekar, toalett, dusjvegger, innredning.
Mye har far gjort selv, men vi har måttet bruke både snekker, elektriker og malermester for at alt skulle bli forskriftsmessig.

Og murer. Fall i dusjen er viktig.


#20

Ru sa for siden:

Vårt kom på rundt 60.000 tror jeg.
Da hadde vi murere til å støpe nytt gulv og legge flisegulv. Resten ordnet vi selv, med litt hjelp; min elektrikerbror la varmekabler og fikset alt med strøm, rørleggervenner/familie fikset det som hadde med rør og avløp (vi la rør-i-rør ettersom vi rev hele badet), og så fikk vi litt snekkerhjelp til å sette opp nye stender og spikerslag.
Vi har ikke fliser på veggene, men valgte fibo-trespo plater.
Vi rev nemlig et bad som var nyfliset i 2003, og det var så råttent at dere ikke vil tenke på det en gang.

(Fordelen med våtromspanelet er at det kan settes opp rett på stenderet, ikke noe membran, ikke noe styr med fuging og fjas. Gjort på kun kort tid.)


#21

maribo sa for siden:

Vi pussa opp to bad på under 6 mndr, og har gjort ingenting selv...
Eneste vi beholdt var et do og et badekar - resten ble bytta ut.

På ene badet fikk vi mala taket, lagt glassfiberstrie og malt den, lagt belegg, nytt høyskap + noen grunne veggskap, speilskap, 90cm vaks/skap, ny do.
På andre badet fikk vi lagt varmekabler, mala tak, glassfiberstrie, gulvbelegg, vaks/skap på 60cm og langskap, og dusjkabinett + flyttet opp døra.
På begge bad måtte snekker bytte en hel vegg med fuktig sponplate, men ingen andre råteskader - heldigvis.
Vi gjorde som sagt ikke noe selv - ikke en gang montering av skap og skuffer.

Valgte Tema innredning. Ikea og mange andre hadde mye slark, syntes vi.

Prisen kom kanskje opp i 150 000,- inkl alt.


#22

Gulla sa for siden:

Greit nok å velge å sette det bort. Men jeg ble bare overrasket av hvor mye det koster for å bruke fagmenn i forhold til å gjøre jobben selv. Men det hjelper å gjøre mye grunnarbeid selv. Min mann er ikke fagmann, og for å få badet forskriftmessig godkjent måtte vi bruke rørlegger/elektriker/maler (til membran). Men vi borret og trakk ledninger og rør slik at fagmennene kunne koble det sammen bare og godkjenne det. Dermed slapp vi unna med å betale for 1 eller 2 timer istedenfor flere dager. Dog skal det sies at vi gikk for billige løsninger på det meste altså.


#23

Obelix sa for siden:

Vårt kom på ca.130.000.
Vi gjorde ingenting selv, men fikk noen solide rabatter på fliser og innredning. Badet er på ca.6 kvm.

Det lønner seg å ringe litt rundt og få prisoverslag. Våre prisoverslag sprikte med 90.000 fra billigst til dyrest. i det dyreste var ikke innredning inkl. engang.
Vi hadde i utgangspunktet tenkt å gjøre rivingen selv, men sparte ufattelig lite på det. det er ikke det som koster.
Vi valgte å legge mye penger i innredning og få heltre skap + hel porselensvask-/benk. det finnes mye billig innredning som er helt greie, så der går det fint å spare litt penger.

dere må også tenke på at hvis dere flislegger selv, kan dere være uheldig og ikke få igjen noe på forsikring hvis dere skulle få lekkasje.


#24

Adrienne sa for siden:

Vi pusset opp et lite bad og et lite toalett for et par år siden, og det kom på 120000 for begge. Da valgte vi relativt billige løsninger, for det er gjestebad og da gadd jeg ikke bruke 700 kroner kvadraten for fliser etc. Vi rev det gamle badet selv, sånn at håndtverkerene kunne starte med blanke ark. Vi gjorde ingenting selv, valgte å kjøpe oss fri fra alt arbeidet.


#25

Virra sa for siden:

Vi pusset opp et minibad, mens vi samtidig innlemmet en garderobe. Det endte da med å bli et bad på litt over 6 kvadrat. Vi laget garderobedelen om til våtrom, slo opp gulvet i det gamle badet og støpte nytt over det hele. Vi kjøpte ny dusj, nytt toalett, badekar og ny seksjon (med granittplate og stålvask), fikk fliser på veggene og granitt på gulvet. Prisen kom på 102 000. Vi hadde fagfolk der det var påbudt, og gjorde resten selv.


#26

Hasselnøtt sa for siden:

Vi reiv det gamle badet. Vi hadde folk til å gjøre snekkerarbeid, flisleggig, det elektriske, rørleggerjobben samt montere baderomsutstyr. Totalt kom det vel på 160 000. Badet er 8m2. Det skal forøvrig sies at vi nok hadde gjort betydelig mer selv, hadde det ikke vært at vi holdt på å pusse opp hele huset og allerede hadde hendene fulle.


#27

Blondie sa for siden:

Vårt bad kom på 130.000,- og da gjorde mannen det meste selv. (bortsett fra rørlegger og murerarbeid)

Vi har dog et gammelt hus og bad i annen etasje, så vi brukte veldig mye penger på nye bjelker, mure gulv etc.


#28

tiddelibom sa for siden:

Vi betalte 175 000. Da rev mannen min badet, slik at håndverkerne startet med et tomt rom.
For den prisen delte de av, slik at badet ble 2 kvm mindre enn det var. Badet er i dag flislagt, har en servant, badekar og dusj i karet.Det har blitt knallpent.


#29

Mauser sa for siden:

Ganske nøyaktig 400 000 for to bad, et separat toalett og et vaskerom. Det ene badet ble bygd fra ingenting, på det andre flyttet vi to vegger. Alt er nytt: Elopplegg, rør, vinduer, dører, fliser, innredning, varmekabler, vegghengte toaletter, boblebad etc.

Jeg gjorde så godt som ingenting selv, jeg har vært opptatt med resten av huset. Og jeg tror ikke jeg ville fått det så mye rimeligere heller (timelønna hadde i hvert fall blitt lav).


#30

Skremmern sa for siden:

Vi planlegger å gjøre det på samme måte. Jeg nekter å bruke mye penger på ting man kan gjøre selv.


#31

Sansa sa for siden:

Vi har faktisk pusset opp et helt okay bad for 18 000 kroner. Da hadde vi allerede gulv med varmekabler og fliser + dusjkabinett og toalett. Prisen kommer vel helt an på hvilken forfatning badet er i fra før, men man trenger nok ikke bruke 200 000 - 400 000.


#32

Alfa sa for siden:

Vårt bad kosta ikkje så mykje. Vi brukte Jotun våtromssystem på veggane, rett og slett for å unngå slike råtne veggar som Ru skriv om og fordi eg synest glatte malte flater er finare enn fliser.


#33

Skremmern sa for siden:

Jeg skal se meg rundt etter brukte møbler og hyller til bruk på badet. Da mener jeg ikke vask eller toalett, men hyllesystem, benk vasken skal stå på og øvrig pynt. Ja til gjenbruk.


#34

Azi sa for siden:

Kom på forresten at prisen var inkludert vaskerom!


#35

Muskat sa for siden:

Vi pusset opp badet vårt på ca 4m2 for mellom 20 og 25 000. Da satte vi opp nye vegger, nytt tak, spotter i tak, la fliser, kjøpte ny innredning (vask, skap, veggskap, dusjgarnityr og glassvegg til dusjen) og la varmekabler. Vi måtte ha elektriker og rørlegger, ellers gjorde vi (mannen) resten selv.


#36

Skremmern sa for siden:

Badet vårt er på rundt 13 kvadrat.


#37

Carpe Diem sa for siden:

Pusset opp badet for 1 1/2 år siden. La fliser på vegg og gulv, vegghengt toalettt, steamdusj, spotter etc...Det kom på ca 100 tusen. Da betalte vi bare for delene på det elektriske da en kompis gjorde den jobben. Kjøpte billig innredning på Bohus..men kran etc fra faghandleren... Gjorde også noe arbeid selv....:dulte:

Bad er dyrt....:rolleyes:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.