Fluke sa for siden:
Hvordan gjør dere det?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Fluke sa for siden:
Hvordan gjør dere det?
Sitron sa for siden:
Smør, salt, pepper, maisholdere; spis.
Alexy sa for siden:
Holder den med begge hendene og spiser rundt. :o Det går da ikke an å spise den med kniv og gaffel? :skeptisk:
Mikkeline sa for siden:
Bedre kan det vel ikke beskrives?
Kirsebær sa for siden:
Trekker/koker, smører med smør, strør på salt og bittelitt pepper, jafser innpå.
(holder i med papir, har ikke slike maisholdere)
Alexy sa for siden:
Maisholdere? :undrer:
Inagh sa for siden:
Trekker/koker maiskolbene rett fra fryseren i ca 7 minutter. Smør, salt - og velbekomme. Og ja, holdes med fingrene, evt. med maisholdere, og nytes i lange drag. :nam:
Kirsebær sa for siden:
Nesten som små gafler man stikker inn i sidene.
Inagh sa for siden:
Små gafler som man stikker inn i hver ende av maisen. Gjerne formet som en minimais.
Og der seg jeg Kirsebær var raskere i avtrekkeren enn meg.
malena sa for siden:
Holder med begge hender og gnager. Veldig godt, men jeg får frysninger på ryggen når tennene gnisser mot kjernen, så jeg spiser det sjeldent.
Mikkeline sa for siden:
Ser ofte ut som små maskolber (eller vanlige sylindere) med en pigg i enden. Da får du håndtak på maiskolben. Jeg har brukt vanlige gafler også, og stukket en i hver ende. Prinsippet er det samme som med holderne.
Alexy sa for siden:
Aha! :opplyst:
Pamina sa for siden:
:værsågod:
Alexy sa for siden:
Å, de var jo snedige da! :love:
Pamina sa for siden:
De er geniale, og så tar de ikke så stor plass når de ikke er i bruk. Det er jo helt klart sesongbetont med maiskolber (her i huset i alle fall)
LilleT sa for siden:
Maiskolber var noe av det beste da jeg var liten. Dengang tror jeg vi kjøpte frosne kolber fra Findus. Det hørte med egne maisholdere i grønn plast som det sto Findus på, mener jeg. Vi tok vare på de holderne, og det er bare kort tid siden de siste knakk.
Hvor får man kjøpt slike som er avbildet over her?
Pamina sa for siden:
Rafens pleier alltid å ha.
LilleT sa for siden:
Ok. Takk!
Mikkeline sa for siden:
Mener vi har kjøpt våre på TilBords.
Veronal sa for siden:
Vi griller, skjærer av maisen med kniv mens vi holder maiskolben i dressur med 1 stk. maisholder, blander med bacon og rømme og spiser som tilbehør til annen grillmat.
Fluke sa for siden:
Det var grunnen til spørsmålet mitt. :fnis:
LilleT sa for siden:
Hattifnatten: Jeg levde omtrent av mais store deler av det første svangerskapet mitt. ;)
LilleT sa for siden:
Mener du at dere også hadde sånne grønne? :D
Sånn apropos: Hvordan spiser dere andre egg når de spises fra eggeglass? Vi brukte alltid skjeer i tykk plast som vi kalte "eggeskjeer" hjemme hos meg. Nå er også de siste av dem knekt. :skuffet:
Estrella sa for siden:
Samme her bortsett fra pepperet.
Fluke sa for siden:
Ja, vi hadde sånne grønne. :nikker:
Vi har også egne eggeskjeer i plast. Tupperware som dessverre ikke er i salg.
Nuppa sa for siden:
Kolbene kokes eller grilles. Maisholder i begge ender. Masse godt smør, salt og litt chilipulver. Mmm....
Nelly Nickers sa for siden:
Jeg hogger en gaffel inn på hver side, og smører på uanstendige mengder meierismør og salt. Gnafler rundt i en vill fart, akkurat som i Donald-filmer.
Mmmmm, nå ble jeg innmari sulten i grunn.
Nelly Nickers sa for siden:
Måtte hive et par poteter inn i ovnen til baking. Det nærmeste jeg kommer en maiskolbe med masse smør, er bakt potet med masse smør. Synd det tar halvannen time å få dem skikkelig bakt. :mumle:
Lenam sa for siden:
Akkurat som Langbein.
Camomilla sa for siden:
Grilles på grillen eller i stekepanne. Spiser de med kryddersmør.
Burde forresten alltid følge med tanntråd når man kjøper maiskolber.
Nå fikk jeg skikkelig lyst på maiskolber.
LilleT sa for siden:
Og maiskolber er dessuten ideelt å servere hvis man har barn med løse tenner som aldri faller ut av seg selv. :glis:
Mikkeline sa for siden:
Inspirert av denne tråden, så ble det maiskolber til middag/ kvelds i dag. ;)
Camomilla sa for siden:
Lurt tips å notere :ja:
Honda sa for siden:
maiskolaber må grilles,
smørest med smør,ha på salt og i alufolie og på grillen.
Spises varm.
Svigers griller den uten alufolie,og det smaker brent blæ
Señora sa for siden:
Vi har maisholdere, og serverer dem lettrukket sammen med smør og salt.
Ang. egg: dunker toppen av egget med skjeen, tar av skallet på toppen, salt og smør hører med :nam:. Jeg bruker de minste t-skjeene (Hardangerbestikk).
Plastikkskjeer og egg hører ikke sammen :niks:
Fluke sa for siden:
Mens jeg mener motsatt. Egget får metallsmak om man bruker skje av annet enn sølv eller plast.
Miss Norway sa for siden:
Vi har sånne maiskolbeholdere:
De er jo helt sykt festlige. Skikkelige american barbequers. Ungene elsker dem!
Mikkeline sa for siden:
De var utrolig kule! Kjøpt utenlands?
Hannah sa for siden:
Jeg syns det smaker svovel om man bruker sølvskje til å spise det med. Vanlig stålskje går helt fint å spise egg med syns jeg.
Maiskolben kokes før jeg freser den i litt smør på panna, evt griller den. Jeg gnager av den, og jeg tror ikke jeg ser spesiellt sivilisert ut da nei :p
C3PO sa for siden:
I Mexico så pleide vi å spise grillet mais med rømme og chilipulver på. Av en eller annen grunn så gjør jeg det ikke her. Må nok skjerpe meg!
Ellers kan jeg tipse om at man ofte får kjøpt maisholdere når man drar på selvplukk. Vi drar på selvplukk hvert år, plukker ca. 20 kg, har det i fryseren, spiser omtrent halvparten frem mot sommeren, så blir det masse maisgrilling om sommeren.:nam:
Ariel sa for siden:
Sånn som Donald.
Tertit sa for siden:
Grilla maiskolber er utrolig godt! Gleder meg til grillsesongen:)
Kaija sa for siden:
Enten trekkes i gryte eller mikres til de er passe. Slenger på masse smør, salt og pepper og slafser i meg. Som regel uten kolbeholdere, siden jeg ikke finner mine.
Stort sett går det i boksekolber nå for tiden, men på seinsommeren skal jeg ut og plukke et lass til fryseboksen min.
LilleLeo sa for siden:
Grilles, smøres, saltes og spises mellom to gafler.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.