Vi kjöpte noen "pepperkakeformer" i en butikk. Disse har ulike paaskemotiv (kyllinger, paaskeharer etc.), og vi vil gjerne lage paaskekaker. Men: Jeg vil ikke ha pepperkaker eller annen juleaktig smak paa dem. Er det noen som har en oppskrift paa deig man kan stikke ut med former, men som ikke smaker juleaktig?
Nigellas regnværskjeks er veldig gode. Det er bittelitt mandler i deigen, og brunt sukker. Jeg har ikke tid til å legge ut oppskriften nå, men kan gjøre det senere hvis du er interessert?
Bra tips, men disse formene er saa smaa saa jeg ser det liksom ikke helt for meg likevel. Etter at de har hevet, vil man nok ikke se at det er paaskefigurer, mener jeg.
175 g mykt, usaltet smør (jeg pleier å bruke vanlig)
200 g fint, brunt sukker
2 egg
1/4 ts mandelekstrakt (kan sløyfes)
350 g hvetemel (+mer ved behov)
50 g malte mandler
1 ts bakepulver
1 ts salt
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker til en mousseaktig masse. Pisk så inn egg og mandelekstrakt.
Bland mel, malte mandler, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett gradvis det tørre i smør/eggeblandingen og bland forsiktig, men godt. Del deigen i 2 emner og kjevle til tykke leiver. Pakk i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet minst en time.
Strø mel på bakebordet og ta den ene leiven ut av kjøleskapet.
Kjevle til ca 1/2 cm tykk, stikk ut figurer og stek i 8-12 min til de er lyst gylne i kantene, men ellers ganske bleke.
Kan dekoreres med melisglasur, men jeg syns de er best uten.
Takk igjen. De var lette aa lage og ble veldig gode, baade varme/litt myke og kalde/sprö. Jeg var litt stressa for at deigen gikk fra hverandre ved utkjevling etter at den hadde vaert i kjöleskapet, men heldigvis ble det helt greit da jeg tok i litt mer mel.