Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Småkaker til påske

#1

liefje sa for siden:

Vi kjöpte noen "pepperkakeformer" i en butikk. Disse har ulike paaskemotiv (kyllinger, paaskeharer etc.), og vi vil gjerne lage paaskekaker. Men: Jeg vil ikke ha pepperkaker eller annen juleaktig smak paa dem. Er det noen som har en oppskrift paa deig man kan stikke ut med former, men som ikke smaker juleaktig?


#2

Hobbes sa for siden:

Du har jo amerikanske sugar cookies. Skal se om jeg kan finne oppskriften jeg brukte til å lage hjertekaker til Valentine's i fjor...


#3

Filifjonka sa for siden:

Nigellas regnværskjeks er veldig gode. Det er bittelitt mandler i deigen, og brunt sukker. Jeg har ikke tid til å legge ut oppskriften nå, men kan gjøre det senere hvis du er interessert?


#4

liefje sa for siden:

Gjerne. Takk.


#5

Hobbes sa for siden:

Det var ganske likt denne ihvertfall, om den ikke var helt lik. :gullfisk:


#6

ullmor sa for siden:

Bruk brøddeig eller bolledeig. Kjevle tynt og stikk ut former.


#7

liefje sa for siden:

:piiiip:

Navnet alene fikk meg til aa faa lyst paa disse kjeksene, saa jeg vil gjerne ha oppskriften, ja. :blafre:


#8

liefje sa for siden:

Bra tips, men disse formene er saa smaa saa jeg ser det liksom ikke helt for meg likevel. Etter at de har hevet, vil man nok ikke se at det er paaskefigurer, mener jeg.


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg skriver inn oppskriften nå! :)


#10

Filifjonka sa for siden:

175 g mykt, usaltet smør (jeg pleier å bruke vanlig)
200 g fint, brunt sukker
2 egg
1/4 ts mandelekstrakt (kan sløyfes)
350 g hvetemel (+mer ved behov)
50 g malte mandler
1 ts bakepulver
1 ts salt

Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker til en mousseaktig masse. Pisk så inn egg og mandelekstrakt.
Bland mel, malte mandler, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett gradvis det tørre i smør/eggeblandingen og bland forsiktig, men godt. Del deigen i 2 emner og kjevle til tykke leiver. Pakk i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet minst en time.
Strø mel på bakebordet og ta den ene leiven ut av kjøleskapet.
Kjevle til ca 1/2 cm tykk, stikk ut figurer og stek i 8-12 min til de er lyst gylne i kantene, men ellers ganske bleke.
Kan dekoreres med melisglasur, men jeg syns de er best uten.


#11

Mikkeline sa for siden:

Liker dere marsipan, så kan dere jo farge den gul og stikke ut figurer.


#12

liefje sa for siden:

Takk Maximilla. Den skal jeg lage.


#13

liefje sa for siden:

Takk igjen. De var lette aa lage og ble veldig gode, baade varme/litt myke og kalde/sprö. Jeg var litt stressa for at deigen gikk fra hverandre ved utkjevling etter at den hadde vaert i kjöleskapet, men heldigvis ble det helt greit da jeg tok i litt mer mel.


#14

liefje sa for siden:

De var ogsaa gode rett för de ble lagt i boks, 1/2 time etterpaa og naa nettopp. :fnis:


#15

Filifjonka sa for siden:

Godt at du likte dem! De varer aldri så veldig lenge, så jeg har ikke testet hvordan de smaker etter et par dager. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.