Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste dagkrem med solfaktor?

#1

Guava sa for siden:

Har noen av dere en god dagkrem med solfaktor å anbefale?
Den bør gjerne har solfaktor over 20.

Jeg synes solkremer beregnet for ansiktet ofte er klissete og ekle. Vanlige dagkremer har ofte solfaktor 15 og det er litt lite.
Det jeg ønsker å finne er en god dagkrem for normal hud som har solfaktor 20+ og som ikke er klissete og ekkel i konsistensen.

Noen som har noen gode tips?


#2

Erica sa for siden:

Ikke helt det du spør om, men jeg er så fornøyd med denne at jeg anbefaler den allikvel:

Dermalogica sin dagkrem med farge og 15 i solpleiefaktor. Den dekker utrolig godt både ujevnheter og fargeforskjeller i ansiktet, og ser veldig naturlig ut.


#3

scilla sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Clinique Superdefense (SPF 25) og Shiseido Skin Care (SPF 15).


#4

Billeba sa for siden:

Kanebo sin ansiktskrem med faktor 19 er fantastisk god!! Veldig drøy er den også.

terningkast seks


#5

Guava sa for siden:

Tusen takk for tips.
Jeg tror jeg får sjekke ut den fra Clinique. Hvis det er under 25 i solfaktor må jeg bruke annen solkrem i tillegg og da er det lite vits. Foundationen jeg bruker har faktor 15 så jeg er normalt dekket bra med den, men til sommeren blir det litt lite.


#6

Trulte sa for siden:

Jeg bruker vanlig dagkrem, pluss den fra clarins faktor 40 i en liten flaske som en tynn film over. Jeg er ikke helt overbevist om den fra clinique. Abbonerer på tråden på jakt etter nye tips.


#7

Amelie sa for siden:

Abonnerer også!
Er Kanebo sin drøy, Billeba?


#8

Guava sa for siden:

Nå har jeg kjøpt to forskjellige. En fra MD formulations og en fra Dermalogica. Nå gjenstår det bare å prøve dem.


#9

Gaia sa for siden:

En liten avsporing: Skal man ikke egentlig være forsiktig med å bruke for mye krem med solfaktor? Det er bedre å eksponere huden for litt sol og ellers bruke skygge for å forhindre solbrenthet. Solfaktor bør vel egentlig brukes kun i de tilfeller der man vet at man vil bli eksponert for mye sol over lengre tid. Solen sørger tross alt for naturlig produksjon av vitamin D i kroppen. Jeg leste i alle fall en artikkel for noen år siden der en hudlege gikk ut og advarte mot overdreven bruk av solfaktor.

Jeg bruker kun kremer med solfaktor dersom jeg vet at jeg skal eksponeres for store mengder sol over lengre tid. Jeg bruker heller ikke solkrem på Snupp med mindre han er i situasjoner hvor han er veldig eksponert for sol. (Jeg dekker heller til med lette klær og bruker caps.)

(For øvrig er jeg veldig fornøyd med Dermalogica sine produkter og jeg har brukt kremen deres med solfaktor som solkrem. Til vanlig foretrekker jeg en av kremene uten faktor.)


#10

Guava sa for siden:

Gaia.. Jeg håper på en fin sommer og masse strandvær og på stranda må jeg ha solfaktor, ellers ender jeg opp som en hummer :knegg:

Tidligere har jeg ofte bare klint vanlig solkrem i ansiktet, men det synes jeg har blitt fryktelig klissete og ekkelt.


#11

Gaia sa for siden:

Ah, det forklarer saken. Da kan jeg anbefale Dermalogica på det varmeste. :jupp: Jeg bruker dessuten solkrem fra Cliniderm (kjøpes på apoteket) på resten av kroppen, og den er mye mindre klissete enn andre solkremer.

På stranda og fjellet er jeg også helt nazi når det kommer til bruk av solkrem, altså.


#12

Amelie sa for siden:

Er det denne?

Ang. ansiktskremer med solfaktor. Det er mye diskutert om solfaktor daglig er bra eller ikke for huden. Så lenge faktoren ikke er for høy, og det ellers er naturlige ingredienser i kremen er det visstnok bra å bruke dagkrem med faktor året rundt.


#13

Tallulah sa for siden:

Hindrer solkrem for opptak av D-vitamin?


#14

Gaia sa for siden:

Det står litt om det her

Poenget er at solkrem hemmer solens omdanning av vitamin D i huden.
Så vidt jeg har skjønt så er det bare de 10-15 første minuttene som er viktig, så skal man være soleksponert lenger enn det så er det et poeng å bruke solkrem. Jeg bruker ikke krem med faktor med mindre jeg vet at jeg skal være ute i solen over lenger tid, og jeg er sjelden ute mer enn 10-15 minutter i slengen på en vanlig hverdag (bortsett fra etter jobb, og da har jo solen sluttet å ta.)



#16

Tallulah sa for siden:

Jeg fant ingenting der om at solkrem hindrer dannelsen av D-vitamin? Jeg var ikke klar over dette i det hele tatt. Det står bare at man skal sole seg fornuftig, og sørge for å få litt sol på kroppen når sola står høyest, men unngå å bli brent. I å sole seg fornuftig legger jeg å å bruke solkrem.

Nå skal det sies at jeg ikke bruker solfaktor året rundt altså, men jeg er nødt ti l å bruke det på sommeren om jeg skal være ute noe særlig mer enn ti minutter midt på dagen, hvis ikke blir jeg brent.

Nå fant jeg forresten et par artikler om solkrem og d-vitamin, skal lese dem.


#17

Gaia sa for siden:

Her står det litt mer. Anbefalingene er altså ikke å kutte solfaktor helt, men å soleksponere seg noe uten bruk av solkrem.


#18

Tallulah sa for siden:

Jupp, jeg fant litt mer info om det. Kjekt å vite. 10 minutter uten solkrem tror jeg kanskje huden min tåler. :blek&fregnete:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.