Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farging av påskeegg

#1

Gaia sa for siden:

Jeg skal farge (vanlige) egg henholdsvis gule, grønne, blå og røde. Tidligere har jeg brukt eggefarger fra Tyskland, men dette har jeg nå ikke tilgjengelig. Noen som har tips til en rask måte jeg kan farge inn eggene? Eller må jeg frem med pensel og vannfarger?


#2

Alexy sa for siden:

Gule egg får du ved å legge i litt løk i vannet mens du koker. Røde bruker du rødbeter. Grønne er jeg litt usikker på, men kanskje sylteagurk. Blå aner jeg ikke.

Lykke til!


#3

Veronal sa for siden:

<a href="http://www.ressurssidene.no/view.cgi?&amp;link_id=0.9339.9340&amp;session_id=0&amp;spraak=bm">www.ressurssidene.no/view.cgi?&amp;link_id=0.9339.9340&amp;session_id=0&amp;spraak=bm</a>

#4

pippimamma sa for siden:

Hvis du bare skal ha farge på frokosteggene, så kan du ha konditorfarge i vannet.


#5

Mauser sa for siden:

... han var et tyveminutters egg ...


#6

Gaia sa for siden:

Takk, takk. Fungerer konditorfarge, altså? Jeg skal farge (tomme) eggeskall som skal brukes i til påskeeggejakt.


#7

him sa for siden:

Jeg har (prøve)kokt egg i blå konditorfarge, eggene var og forble hvite. Mulig at dette bare gjelder den blå fargen.


#8

pippimamma sa for siden:

Ja, det har fungert hos oss.

Fant en link her som sier det samme: www.egg.no/Article.aspx?artid=10026&bgstyle=feet&mnu1id=4502&mnu2id=4517&mnu3id=&mnu4id=

"Farging av frokosteggene
Ved å farge kokevannet med konditorfarve, vil eggene få samme farge. Dette er fordi eggeskallet er porøst og trekker til seg farge. Rødbetesaft gir røde egg, spinatblader gir grønne egg og det ytterste skallet på løken i kokevannet fører til gule egg."


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.