Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Persille- og fetarundstykker

#1

Mikkeline sa for siden:

[font=Times New Roman][/font]Jeg har tatt utgangspunkt i Irma sine ost-og urtebrød og laget min egen vri.
Veldig gode, saftige rundstykker.
[size=3][/size]
Persille-og fetarundstykker
5 dl melk
50 g ferske hakkede urter (f.eks basilikum, ruccola, persille)
50 g gjær
50 g smør
2 ts salt
1 beger fetaost med oliven og hvitløk
12-13 dl hvetemel (jeg brukte halvparten grovt, og halvparten fint)

I stekeovnen 250 grader, 10-12 min.

Varm melken til ca 37 grader. Ha urtene i litt av melken, smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i urtemelken. Tilsett resten av melken, smør, salt, fetaost, hvitløk og oliven (most i stavmikser eller blender) og det meste av melet. Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast ca 30 minutter. Ha deigen på melet bakebord, og del den i to deler. Trill ut rundstykker (hos meg ble det et par og tyve) La den heve igjen i ca 15 minutter, og steke midt i ovnen. Avkjøl utildekket på rist.


#2

Stikka sa for siden:

Dette hørtes godt ut. Er det bare oliven som skal moses eller alle ingrediensene?


#3

Mikkeline sa for siden:

De var kjempegode. Luftige og saftige, ikke tunge som grove rundstykker ofte blir.
Jeg kjørte først persillen i blenderen, så fetaosten, oliven og hvitløk sammen til en skikkelig mos.


#4

Stikka sa for siden:

Takk for svar. Spørs om ikke vi prøver oss på disse en dag i påsken.


#5

malena sa for siden:

Mmm nam, dette så godt ut.


#6

Mikkeline sa for siden:

Lagde en ny runde i kveld, bare for å sjekke at jeg ikke bare hadde flaks med deigen i går ;)

Kveldens versjon var med persille, feta og soltørkete tomater.

Deigen er utrolig lett å jobbe med, og resultatet blir utrolig luftige rundstykker. Dette blir nok en favoritt hjemme hos oss!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.