Mikkeline sa for siden:
[font=Times New Roman][/font]Jeg har tatt utgangspunkt i Irma sine ost-og urtebrød og laget min egen vri.
Veldig gode, saftige rundstykker.
[size=3][/size]
Persille-og fetarundstykker
5 dl melk
50 g ferske hakkede urter (f.eks basilikum, ruccola, persille)
50 g gjær
50 g smør
2 ts salt
1 beger fetaost med oliven og hvitløk
12-13 dl hvetemel (jeg brukte halvparten grovt, og halvparten fint)
I stekeovnen 250 grader, 10-12 min.
Varm melken til ca 37 grader. Ha urtene i litt av melken, smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i urtemelken. Tilsett resten av melken, smør, salt, fetaost, hvitløk og oliven (most i stavmikser eller blender) og det meste av melet. Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast ca 30 minutter. Ha deigen på melet bakebord, og del den i to deler. Trill ut rundstykker (hos meg ble det et par og tyve) La den heve igjen i ca 15 minutter, og steke midt i ovnen. Avkjøl utildekket på rist.