Jålebeinet sa for siden:
Finnes dette i butikkene eller lager man det selv? Hvis det finnes å få kjøpt, hvor må jeg gå?
Kan man eventuelt lage selv av kesam og gresk krydder (blandes sammen)?
Skal lage reita-saus:nam:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Jålebeinet sa for siden:
Finnes dette i butikkene eller lager man det selv? Hvis det finnes å få kjøpt, hvor må jeg gå?
Kan man eventuelt lage selv av kesam og gresk krydder (blandes sammen)?
Skal lage reita-saus:nam:
Toffskij sa for siden:
Tines matyoghurt er tilnærmelsesvis lik gresk yoghurt – poenget er at yoghurten skal ha ganske høy fettprosent, så den blir tjukk og deilig. Ellers får man store bøtter med enda bedre tyrkisk yoghurt i mange tyrkerbutikker i Oslo.
Skilpadda sa for siden:
Og hvis du av en eller annen grunn bare har vanlig naturell yoghurt, så kan du la den renne av en stund i et kaffefilter for å få den tykkere. Kesam blir feil, synes jeg; den er riktignok tykk, men både konsistens og smak er ganske annerledes enn yoghurt. Det blir sikkert godt med kesam, men det blir ikke "riktig". :)
NB: hvis du skal lage raita, må du ikke ha gresk krydder i yoghurten; "gresk yoghurt" er bare naturellyoghurt som er tykkere og fetere enn Tines vanlige, det er ikke yoghurt med krydder.
pippo sa for siden:
Jeg har kjøpt Gresk yogurt hos grønnsakshandleren på Tveitasenteret (så i en annen tråd at du anbefalte hudpleieren der).
Ginger2 sa for siden:
TINEs Matyoghurt er en gresk type yoghurt, den er naturell og du slipper å la den renne av. Kesam er en ferskost og er derfor et annen type produkt :nikker:
Jålebeinet sa for siden:
Da blir det en stopp på Tveita senteret i ettermiddag. Takk for tips alle sammen :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.