Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Struts

#1

Pamina sa for siden:

Vi har kjøpt noen strutsemedaljonger.

Nå lurer vi litt på hva vi skal gjøre med dem - noen som har noen gode tips til hva som blir godt?

:neie:


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg har ingen oppskrifter på struts, men en på emubiff med karamellisert pære og arugulasalat? OG en på emumedaljonger med to typer fruktsaus.

Jeg kan legge dem inn senere i kveld, hvis det høres bra ut.


#3

Pamina sa for siden:

Gjerne det Glitter, det kan vel sikkert overføres til struts også.


#4

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har ikke smakt noen av delene, men de likner jo litt utseendemessig, så kanskje smaken likner også. :vetikke:


#5

Tallulah sa for siden:

Skal vi se her. De oppskriftene inneholdt endel snodige, veldig lokale australske ingredienser, men jeg har prøvd å finne tilgjengelige alternativer. Begge oppskriftene har fruktig tilbehør, så jeg regner med at kjøttet er omtrent som annet fuglekjøtt, lett for å bli tørt og godt med noe litt syrlig til.

Emubiff med karamellisert pære og arugulasalat

1 dl olivenolje
1 1/2 ss balsamicoeddik
1 1/2 dl sherryeddik
1 finhakket hvitløksbåt
nykvernet pepper

500 g benfritt kjøtt, skåret i strimler
4 faste pærer, skrelt, halvert og uten kjerne
saften av en sitron

Dressing
1 1/2 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
salt og pepper

2 ss olivenolje
60 g usaltet smør
90 g sukker
400 g arugulasalat (så vidt jeg har skjønt er det det sanne som ruccola)
125 g valnøtter, grovhakket

Visp sammen alle ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet i 24 timer i kjøleskapet

Skjær pærene i skiver, legg dem i en bolle og vend dem i sitronsaft så de blir godt dekket

Visp sammen alle dressingingrediensene, og sett til side

Stek emukjøttet i oljen på sterk varme til det er brunet, ta det opp og hold det varmt.
Ha deretter smøret i den samme pannen og skru ned til middels varme. Når det har frest fra seg, tilsett pærene og sukkeret, stek til det er karamellisert. Ta pannen av varmen og holdt alt varmt.

Fordel arugula/ruccolabladene på seks tallerkner, emukjøttet oppå, garner med pærer og valnøttkjerner og stenk det hele med dressingen.


#6

Sitron sa for siden:

Jeg har spist pannekaker fylt med strutsefrikassé. Yum.


#7

Tallulah sa for siden:

Emumedaljong med plommesaus

500 g emukjøtt
4 pepperblad, malt til pulver (kan så vidt jeg kan google meg frem til, erstattes med vanlig pepper)
1 dl macadamianøttolje
1 1/4 dl oksebuljong
1 1/4 dl tørr rødvin
1 1/4 dl kremfløte
salt og pepper
200 g kakadu-plommer (regner med at vanlige, små plommer er ok, eller aprikoser, de smaker visstnok litt sånn)
10 g malt akudjura (villtomat, smaker visstnok litt som rosiner, regner med at knuste soltørkede tomater er en god erstatning)

Strø medaljongene med pepperbladet, og legg i et grunt fat. Hell oljen over. Vend kjøttet så begge sider blir dekket av olje, og mariner i romtemperatur i 2 timer

La kjøttet rennet av. Varm en tykkbunnet stekepanne til den er rykende varm, brun kjøttet to minutter på hver side. Ta opp kjøttet og la det hvile på et varmt sted i 15 minutter

Sett pannen på middels varme og hell i buljongen og vinen. Tilsett kakaduplommer, akjudura og fløte. Kok opp under omrøring til sausen tykner og plommene er møre, ca 5-10 minutter. Tilsett litt salt hvis akudjuraen har gitt sausen en litt bitter smak

Hell sausen over medaljongen og server straks.


#8

Pamina sa for siden:

Det ser nydelig ut.

Disse må prøves!


#9

Tallulah sa for siden:

Gi gjerne en tilbakemelding på hvordan det blir, så skaljeg prøve meg på strutsekjøtt jeg også!


#10

pippimamma sa for siden:

Emu og struts er vel det samme, er det ikke? ;)


#11

pippimamma sa for siden:

Lykke til forresten, det høres spennende ut. Jeg har smakt mye, men har tilgode å smake struts.


#12

Mikkeline sa for siden:

Ikke helt:

Emuen er en strutselignende fugl som bare fins i Australia. Eneste nåværende art er Dromaius novaehollandiae.
Den har en høyde på 150- 190 centimeter og en vekt på 30-55 kg. Emuen eter friskt gress, gressfrø, røtter, insekter og frukter. Den kan normalt klare seg gjennom lang tid uten vann. Faktisk er den en ganske dyktig svømmer.
Emuene parer seg i løpet av sommeren. Det er hannene som står for reirbyggingen og ruger ut eggene. De vokser i tolv til fjorten måneder.
En vill emu kan leve i omkring ti år, mens emuer i fangenskap kan bli opptil dobbelt så gamle.


#13

Mei sa for siden:

:hehehe: ikke akkurat nei. Her kan du lese om emu, og her kan du lese om struts.

I Sør Afrika bruker de mye struts i stedet for storfe. Jeg hadde bodd der i flere måneder før jeg innså at kjøttdeigen jeg spiste flere ganger i uka var laget av struts og ikke okse. Smakte ikke forskjell verken før eller etter oppdagelsen. Spiste også rent strutsekjøtt noen ganger - ikke den store smaksforskjellen fra storfe syns jeg å huske?

Ble maten god?


#14

Pamina sa for siden:

Synes strutsen smakte litt mildere enn storfe - mer som kalv som heller litt mot vilt.

Maten ble god den, vi hadde ikke alle ingredienser som oppskriftene over krevde, så vet ble noe improvisert. Skal prøve disse oppskriftene senere.

Vi pepret og stekte medaljogene som biffer, som tilbehør hadde vi en slags varm tropisk salsa med løk, hvitløk, chili, purre, mango og ananas, litt ketjap manis og litt vann.

Så kokte vi ris til.

Det ble skikkelig godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.