Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mine favorittbagels

#1

Veronal sa for siden:

Jeg er veldig glad i bagels og jeg har endelig klart å lage bagels som jeg er skikkelig fornøyd med. Oppskriften er en modifisert versjon av en jeg fant på en-eller-annen plass.

[LEFT] 32 bagels:

2 pakker tørrgjær
11 dl vann (45 grader)
1 dl sukker
2 ss salt
4 ss olje

Alt blandes sammen før det tilsettes 1/2 kg Fibra fullkornsbrødmel og så siktet hvetemel til riktig konsistens (denne skal være ganske kompakt) og eltes i 5 minutter i kjøkkenmaskinen.

Deles i 32 emner som lages til bagels uten forheving. Disse heves på plate i 30 minutter før de kokes i 2 minutter på hver side i en stor gryte med vann m/sukker (jeg brukte 4 liter vann og 2 ss sukker). Jeg fikk plass til 3 bagels i gryten samtidig (5 liters-gryte). Så penslet jeg med sammenvispet egg og stekte i 25-30 minutter ved 180 grader i varmluftovn.
[/LEFT]

Dagens produksjon (mobilbilde - derav litt dårlig kvalitet):


#2

Miss Norway sa for siden:

Åh, det så digg ut! Bagels er favoritten til ungene her i huset, det går foran loff og alt annet. De får det kun i helgene da.

Men jeg lurte litt - kokes på hver side? :blond: Åssen da? Er ikke kokende vann i en gryte litt sånn "all over"?


#3

Veronal sa for siden:

De flyter, Miss Norway. De blir bare kokt på den ene siden. Du skjønner hva jeg mener hvis du prøver deg.


#4

Nenne sa for siden:

Hvis man ikke har varmluftovn, hva blir passe temperatur og tid for steking da? Er det noen som kan "oversette" mellom ovnstypene?


#5

Tallulah sa for siden:

Hvordan lager du rundingene? :blond:


#6

Mei sa for siden:

Stilig. Jeg skal legge frem oppskriften slik at mannen ser den :riktig:


#7

Veronal sa for siden:

Nenne: Den originale oppskriften sier 200 grader i 25-30 minutter. Vanligvis kan man trekke fra 20 grader hvis man går fra vanlig ovn til varmluftovn (derfor 180 grader på varmluft, som jeg bruker).

Glitter: Jeg triller boller, presser dem flate, stikker fingeren gjennom i midten og og utvider hullet ved å tvinner dem om 1 finger og etter hvert opp til 4 fingre. Pingleversjonen er å trille pølser og koble dem sammen til en ring.


#8

Tallulah sa for siden:

Aha! Selvfølgelig, nå føler jeg meg megateit. Jeg tenkte nemlig kun på pølseversjonen, men da vil man jo få en skjøt. Dette må prøves, jeg må bare få mannen til å ta seg av eltingen, vi har ikke kjøkkenmaskin og jeg liker ikke elting.


#9

gnuri sa for siden:

Åh- disse må jeg teste ut :nam:
Tusen takk for oppskrift :klemme:


#10

Nenne sa for siden:

Takk! :riktig:

#11

Toffskij sa for siden:

Bagels! :nam: Jeg mislyktes skrekkelig med et bagelprosjekt for noen år siden, men kanskje jeg må prøve igjen?


#12

Tammen sa for siden:

Takk for oppskrift! Disse skal jeg lage med en gang jeg kommer hjem til Norge igjen. Gleder meg allerede :nam:


#13

Pamina sa for siden:

Disse skal prøves i morgen den dag - jeg digger bagels.

Hvordan er det å fryse dem ned?


#14

malena sa for siden:

Nam nam. Dette skal prøves. :nam:


#15

Veronal sa for siden:

Pamina: De trives veldig godt i fryseren. Vi legger dem enten til tining på kjøkkenbenken eller hiver dem i mikroen.


#16

Miss Norway sa for siden:

Ah. :superblond: :blånn:

#17

Skilpadda sa for siden:

Åh, takk for oppskrift! Bagels er godt og dette var jo en grei oppskrift (de jeg har sett før har vært med både surdeig og gjær og mange stadier i bakingen). Disse må prøves.

Har du prøvd noen smakstilsetningsvarianter? Kanel eller blåbær eller noe slikt?


#18

LilleLeo sa for siden:

Jeg er kjempe glad i bagels, og har en oppskrift fra en bok som er kjempe god!
De tiner veldig fort, og smaker så og si nybakt når de er spiseklare. :D


#19

Veronal sa for siden:

Nei, jeg har ikke det, men det burde være helt uproblematisk å tilsette diverse.

I originaloppskriften brukte de 8 dl "hveteblandet rugmel" (jeg erstattet med 1/2 kg Fibra fullkornsbrødmel) - så hvis man ikke vil ha kornbagels så er det bare å bytte ut med noe annet.

Ellers er min favoritt er sesambagels, men jeg orker ikke alt frøsølet når jeg er hjemme. :bekjenner:


#20

Left sa for siden:

Disse skal bakes med en gang vi er på plass i "heimen" igjen!
Nam :nam:


#21

Obelix sa for siden:

Har bakt bagels en gang før og de ble bare deigete og tunge. Aner ikke hva jeg gjorde feil. Kanskje på tide å prøve igjen.
Legger oppskriften i arkivet og venter på bakelystne dager.


#22

Erica sa for siden:

Hev meg over og bakte disse i formiddag. Veldig gode, men det var litt arbeid da. Litt ekstra arbeid av en liten 3-åring som gjerne "åsså ville bake", men det var jo egentlig bare koselig.


#23

Ina sa for siden:

Høres spennende ut, skal prøve bare jeg får kjøpt mer gjær.


#24

Pamina sa for siden:

Nå står 32 bagels til heving - gleder meg til de er ferdige.


#25

Miss Norway sa for siden:

Så flinke dere er! Jeg også har lyst... men mangler ingredienser. :sukk: Så det får vente til imorgen, eller søndag.


#26

Obelix sa for siden:

Jeg har ingredienser, men mangler bakelyst :nemlig:


#27

Pamina sa for siden:

De ble kjempegode, og resulterte i at Snuppa kastet i seg en hel rett før middag, og middagsspisingen ble svært redusert.


#28

gnuri sa for siden:

Da har jeg bakt bagelsene, og de ble virkelig UTROLIG gode .
De hadde ikke fibramel på butikken, så jeg kjøpte fullkornsbrød-blanding. Det ble perfekt :nikker: Jeg hadde sesamfrø oppå. Jeg halverte både sukker og saltmengden, for jeg liker de ikke så søte.
Tusen takk for fantastisk oppskrift :klem:


#29

Tallulah sa for siden:

Da står første brettet i ovnen, og resten står og venter. De er i litt varierende størrelse og form, ettersom glitterbarnet også har bakt noen (og når sannheten skal frem ble mine ganske skakke de også), men jeg regner med at de smaker godt. De ble innmari store når de kokte da, og jeg fikk plass til bare 10 stykker i ovnen. Hever de masse inne i ovnen også? I såfall har vi et problem.

Gleder meg til å smake!


#30

Nelly Nickers sa for siden:

Har motet meg opp og bestemt at disse skal jeg prøve en gang! - kanskje allerede i morgen.
Har lagret oppskriften i nett-kokeboka mi på Aperitif. :D


#31

Tallulah sa for siden:

De ble helt supre! Deilige, myke og saftige, ikke sånne litt seige og harde som man ofte får. jeg halverte saltmengden, og syns det ble veldig bra for det.

Takk for oppskrift, denne skal lagres.


#32

tutta sa for siden:

:highfive: Det kan både sønnen og jeg skrive under på!!

Tusen takk for fantastisk oppskrift Veronal :blomst: og Pamina som er så god på å bake.


#33

Susse sa for siden:

Nå står to brett i ovnen og to klare på benken. Det lukter himmelsk ! De ble lette og luftige mens de hevet så jeg er superspent på om de smaker like godt som de lukter. :D


#34

Susse sa for siden:

Smaken ble kjempebra, men de var nok litt for dårlig hevet. 16 stykker borte etter at jeg bakte i natt, ferdig kl 1 :knegg:


#35

Hannamoren sa for siden:

Denne oppskriften var helt topp!!!! Laget dem to ganger allerede. Tusen hjertelig takk for nydelig oppskrift!


#36

Tuppen sa for siden:

Dette var godt. Flott å få oppskrift. :riktig:
Nå har jeg bakt bagels, oreokake og lagd pinnebrøddeig. Da har jeg vel en god unnskyldning for ikke å ha gjort noe særlig av det kjedlige husarbeidet i dag? :D


#37

Ingrid-lille sa for siden:

Da kan jo jeg meddele at bagels med smøreost naturell, røykalaks og rødløk oppå der igjen, er utrolig godt! Høres kanskje merkelig ut, men det er helt utrolig deilig. :nam:
'


#38

Tallulah sa for siden:

Er ikke det ganske vanlig bagelspålegg da? Det er kjempegodt, det har du rett i. :nikker:

Sambo spiste faktisk disse bagelsene, selv om han ble matforgiftet på bagels'n'juice for noen år siden, og blir blek bare noen sier bagels. Han syntes de var kjempegode.


#39

Veronal sa for siden:

I dag har jeg bakt en ny ladning med bagels. Denne gangen droppet jeg sukkeret i deigen og brukte ca. halvparten hvetemel og halvparten Fibra fullkornshvetemel. Bagelsene blir like bra uten sukker, synes jeg.


#40

Pingis sa for siden:

Jeg er ikke i stand til å lage bagels. Har prøvd tre ganger, sist med denne oppskrifta. Sukk. Blir harde, kjipe greier. Må nok holde meg til rundstykker og boller.


#41

Hannamoren sa for siden:

Tenkte å lage disse igjen i morgen. Kan ikke skjønne at det er gått 5 år siden sist! Er det 8 dl hvetemel man bruker? Jeg tenkte også å ha i solsikkefrø, er det noen som har prøvd det?


#42

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Det lurte jeg også på.


#43

Stellebord sa for siden:

Disse er så gode! Har bakt dem mange gang, og alltid med godt resultat. Jeg lager en bolle, presser hull i midten og former til bagel.


#44

Pelen sa for siden:

Åh, disse må vi prøve! Her kjøper vi til tider bagels fra Smart Club på lørdager. Jeg syns ofte de smaker bedre enn de man kjøper i USA.

Gleder meg til å prøve! Er det noen som har prøvd en graver variant? Jeg tror at jeg skal ha omgitt frø av diverse typer.


#45

Stellebord sa for siden:

Jeg har lagd dem grovere ja (husker ikke forhold) og de har blitt kjempegode. Likevel bør en nok ikke ta helt av med det grove, da mister en vel elastisiteteb eller hva jeg skal si.


#46

Susse sa for siden:

Å, der var den oppskriften poppet opp igjen! De er supergode og jeg har nettopp kjøpt en masse pakker med fibra til halv pris pga. dato :D


#47

Pamina sa for siden:

Noen som vet hvordan det blir å "koke" bagels i dampovn. Jeg prøver å finne det ut, men internettet vil ikke fortelle meg det.


#48

Pelen sa for siden:

Interessant, jeg har dampovn, men har aldri prøvd det til bagels. Kan ikke du prøve så at jeg får vite om det går? :blunke:


#49

mkj sa for siden:

Er det noen som har prøvd en variant hvor man kan steke dem til frokost? Kan de ligge i kjøleskapet når de er kokt? Kan de langheve over natta før de kokes? Jeg har prøvde bagels en gang før og det ble kjempegodt, men for å få de ferske til frokost må en jo stå opp midt på natta.


#50

Pamina sa for siden:

Jeg får prøve neste gang, siden jeg ikke fant ut noe, så tok jeg ikke sjansen denne gangen. Vi får se om jeg lager en liten batch neste gang og prøver ut damping og steking i dampovn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.