Lidl er jo kjøpt opp av Rema 1000 og 1. mai er det slutt. Jeg kommer virkelig til å savne den butikken. Kommer spesielt til å savne potetstappen, grønnsaksbuljongen, hvitløksbaguettene, chiliespekepølsa, cheddarosten..... ja, masse egentlig.....:nedfor:
Jeg kommer også til å savne endel derfra. Spesielt chili-fetaosten som jeg ikke har sett andre steder, den italienske skivede osten min mann elsker og billig frossen laks og torsk. :sur:
Ja det er den beste fetaosten jeg noensinne har smakt! Faen at de ikke selger den andre steder, jeg blir helt satt ut av tanken på å ikke få smake den mer?! :dåne:
Men potetmos? Det lager jeg alltid fra bunnen av, posepotetmos smaker jo blæh og inneholder masse dritt. Går nesten like raskt å lage det av poteter. :)
Har vært på Lidl engang og kommer ikke til å savne den.
Kjøpte bl.a kjøttdeig der og det er det værste mølet jeg noen gang har kjøpt/spist :æsj:
Rotete var der også.
Fikk litt sånn lagersalgvibber.
Det er trist de norske aktørene skal få styre hele matvare markedet alene uten konkurranse. Jeg ønsker et mye større utvalg av utenlanske oster, kjøttprodukter og annet. Synes Gilde og de norske merkene rett og slett er elendige med få unntak ... (liten smak, saltlake i pakken osv.)
Kan nok overleve uten Lidl men ja, jeg vil også savne oster og diverse kjøttpålegg derifra ....
Syns Lidl har masse spennende jeg. Men så er jeg veldig glad i å prøve nye ting også da... Her hvor jeg bor er Lidl faktisk ganske populært og butikken går veldig bra. Ekstra surt at de slutter da....
Jeg har bare vært der et par ganger, så savnet blir ikke akkurat stort. Men de har kjempegodt sjokoladestrø der. Kakestrø kanskje, men min nederlandske tante pleide å ha det på brødskivene med en god dose smør under da vi var små. Det må jeg visst kjøpe inn et par tre esker av før de stenger helt. Og så kanskje litt annen sjokolade også, eller kanskje jeg sklle la være?
Dagligvarebransjen er ekstremt konkurranseintensiv i Norge. Det kan jo være en stor utenlandsk kjede kunne tilført noe nytt, som Tesco eller noe. Men Lidl var så ubetydelig aktør i Norge at det neppe merkes om de blir borte.
Kvaliteten på Lidl er da ikke så dårlig som alle skal ha det til? Synes det overdrives en smule. Jeg er selv kvalitetsbevisst når det gjelder mat, men har feks. kjøpt den beste fetaosten i verden på Lidl. Og den italienske skivede osten min mann elsker, får han ikke tak i andre steder, har lett overalt.
Jeg synes ikke Lidl har så gruelig mye annerledes enn andre matbutikker. Dersom det er spennende mat man er ute etter, har jeg mye mer igjen for å rusle innom innvandrerbutikken (jada, sikkert ikke helt PK-ord, men hva skal man kalle det? Matbutikken med masse bønner, sauser og rare grønnsaker?)
Lidl er rotete, stygt, og har null service. Jeg hater de pakkebenkene deres - at man må legge varene oppi handlevogna for å stille seg et stykke bort og pakke. Posene er små og rakner.
Og verre - jeg har ikke sett noen økologiske eller fairtrade produkter hos vår Lidl-butikk. Lidl har også et frynsete rykte når det gjelder personalpolitikk. Riktignok ikke her i Norge, der oppmerksomheten rundt dette har vært stor, men ellers i Europa.
Takk og lov for at den kjeden ikke klarte å etablere seg i Norge også! De er blant de sykere konsernene, med full fokus på utbytte for eierene og maksimal utpining av de ansatte. Deres eneste samfunnsengasjement er arbeidet deres for å bryte ned rettighetene til alle under aksjeeiernivå, og dette overføres til hva slags varer de tar inn: Minimalt med produkter fra økologisk produksjo og/ eller rettferdig handel. Good riddance!
Hæ? Det er jo helt sykt. Jøss.
Jeg har ikke kjøpt så mye der, egentlig, men er bare litt (veldig) sur fordi jeg ikke får tak i fetaosten min lenger. :sur:
Kommer ikke til å savne Lidl, men hadde jeg fortsatt hatt bleiebarn hadde jeg nok det. Var veldig fornøyd med bleiene deres (passet minsten perfekt, uten lekkasjer og MYE billigere). Det var kun det jeg kjøpte der omtrent (og av og til peanøttsmør, jeg liker den bedre "glatt").
Men det er mulig noen andre har det bleiemerke, undersøkte aldri, og nå har vi jo ikke bleiebarn.
Kommer virkelig ikke til å save Lidl nei, har aldri vært der heller pga. mye av det Hattifnatten bla. nevner over her, også at de ikke har noe økologisk som er det vi bruker.
Greit å bli kvitt den kjeden.
Jeg har ikke vært på Lidl og kommer ikke til å savne dem. Jeg velger Mega og Meny til det meste fordi jeg vet begge har mye økologisk og stort sett behandler sine ansatte med respekt. Det, i tillegg til et godt utvalg av gode varer, veier tungt for meg. Spesialforretninger får også ofte besøk av meg, slike som har rare ting jeg ikke aner hva er for noe, det er gøy og spennende. Lidl har sikker gode varer, men en personalpolitikk som ligger på bånn.
Men ensrettingen i det norske matmarkedet er IKKE positivt.
Jeg kommer ikke til å savne lidl, men jeg vil nå si at feilmerking og svin på skogen er ikke noe lidl har vært alene om her i landet. Jeg syntes det var helt greie butikker.
Jeg kommer vel ikke til å savne Lidl for det er sjelden vi handler der, men
som andre har nevnt så er det jo enkelte ting som er ok der:jupp:
Jeg synes de hadde billige og gode bakervarer der og så er det artig å
gå rundt å kikke på ting som ikke andre butikker har:riktig:
Javel, hvis man kaller 5 kjeder som uten tvil samarbeider om prising konkurranseintensiv så kan man jo mene det. Jeg gjør ikke det. Lidl tilførte den trauste norske dagligvarehandelen et ørlite snev av "mangfold". Halleluja sier jeg hvis vi noen gang får Tesco eller noe liknede men det tror jeg neppe kommer til å skje.
Jeg er ikke så opphengt i pris, jeg vil bare ha et stort uvalg gode kvalitets varer. Forhåpentligvis vil de syke norske tollsatsene en gang bli fjernet slik at vi også kan kjøpe gode oster og spanske / italienske skinker uten å betale 300kr kiloen.
Jeg var veldig fornøyd med flere av ostene og kjøttpålegget de hadde på Lidl. De hadde gode spanske spekepøler, ekstakt samme merke som f.eks på Meny men til en brøkdel av prisen. Ellers synes jeg mange av Lidls egne produkter var mye bedre, og mye mindre saltet, en mye av for eksempel Gilde sitt pålegg.
Vi handler mye kvarg på Lidl. Ungene elsker dem, og det blir virkelig krise her nå vi ikke får tak i det mer...
Gode tyske pølser har de også der og billige grønnsaker.
Vi handler ikke mye der i det hele tatt... men har 2-3 ting som vi kun får tak i der.
Jeg kommer ikke til å savne Lidl, men ungene gjør ;)
Har vært innom et par ganger for å kjøpe sjoko-duo til min lille svigerbror på 14 år som elsker pålegget. . Ellers har jeg sett mye rart på lidl... Feks pølser på glass :eek: Det er skikkelig ekkelt syns jeg. Mye rare matvarer.
jeg liker best kjente merker :knegg: Kjøttdeig fra gullgruven liksom? hva er gullgruven? skulle likt å sett den fabrikken.
Gullgruven-kjøttdeigen kommer visstnok fra samme sted som Gilde-kjøttdeigen, står litt på noen google-linker så jeg. De er iallfall så og si identiske. Jeg kjenner heller ingen forskjell i smaken overhodet, men kjøper mest Nordfjord-kjøttdeigen siden den er så billig på Rema.
Neida, jeg elsker Ultra og Helgø. Men synes ikke det er verdt å betale dobbelt så mye for de samme matvarene, så jeg kjøper bare det jeg ikke får tak i andre steder der. Brød, melk og andre dagligvarer kjøpes på Rema, man sparer jo der man kan. :D
Ja, og så ligger Rema ved siden av barnehagen, så det er liksom lettest å handle der på hjemveien.
Jeg vet det, men jeg er lat. :nemlig: Jeg VET jeg burde kjøpe melk og sånt på Kiwi eller noe annet, men vi bor ikke langt fra den nevnte Megaen og da blir det liksom lettest å handle der... :sparke:
I microkanna til tupper tar det ca 1 min pr potet i microen, så her er poteter til hele familien ferdig på max 10 min, så da går det kjapt å lage hjemmelaget mos;)
Stråling ja. Lager ikke en eneste ting i micro, bortsett fra at min mann varmer opp tacolefser der. Mulig jeg ikke er oppdatert på at dette ikke er farlig lengre, men 90-tallets skrekkpropaganda sitter i.
Tror nok nyere forskning har vist andre resultater enn propagandaen på 90-tallet ja:) Sjelden jeg bruker micro til annet enn å tine ting, men det hender når alle platene er opptatte at jeg varmer og tilbereder noe der...
Jeg tror ikke jeg kommer til å savne Lidl. Eneste vi liker godt derfra er et brød de selger!
Kjøpte noe til hesten min der en gang da. Bandasjer, eller noe?
For det er jo så innmari mye næringsstoffer i posepotetmos:cool:.
Fra spøk til revolver: Det tar jo litt lenger tid å lage potetmos selv, man må jo skrelle potetene, koke de, og mose de. Men det er verdt den ektra tiden det tar, det er ingen tvil.
FØRTI minutter å koke poteter?? Det tror jeg aldri jeg har opplevd. Eller jo, den gangen strømmen forsvant i 20 minutter mens de kokte. :knegg: Men jeg skreller dem først da, noe som jo selvsagt tar tid. Så det tar jo lenger tid å lage hjemmelaget mos, men potetmospulver er jo bare ekkelt og tilsatt en masse dritt.
Kanskje ikke like lang (kort) tid, men det tar jo ikke så veldig lang tid heller. Det hender jeg ombestemmer meg når jeg koker poteter og lager mos når de er ferdige, men hvis jeg har planlagt å lage mos og har det travelt, så kutter jeg bare potetene i biter, og det tar vel sjelden mer enn et kvarter å lage den da.
Jeg koker opp vannet sammen med potetene. Jeg er enig i at enkelte store poteter tar utrolig lang tid. Jeg har ofte blitt overrasket over enkelte potetsorter som tar evigheter å koke. Jeg deler dem som regel i to.
Jeg har faktisk hørt en eller annen gang en forsker uttale seg om næringsinnholdet i posepotetmos. Han (hun?) sa at det nesten ikke er forskjell fra vanlige poteter.
Jeg bruker uansett ikke posemos. Det er jo fullt av kunstige e-stoffer og konserveringsmidler og sånt dritt.
Kommer ikke til å savne Lidl. Det har ingenting med at de ikke var norske eller noe, bare at de sugde hoppetau. Ingen økologiske varer, ikke noe videre kvalitet å skryte av. Hadde nå enda en av de gode engelske eller irske kjedene etablert seg, da hadde vi snakket. Med økoavdelinger like store som halve butikken, fantastisk utvalg på frukt og grønt, DET hadde vært noe, det. Jeg savner "nærbutikken" min i Dublin nesten daglig.
Skrell potetene, del de opp i bittesmå biter. det tar 3 minutter. Imens koker du opp vann i vannkokeren. Går MYE fortere og sprarer strøm. Kok potetene i 5 minutter i vann (uten salt). Jo mindre biter, jo fortere koker de. :logikk: Salt gjør mosen seig. Mos potene med smør og melk/fløte. Ha i salt og pepper. :nam: Dette gjør seg nærmest selv mens du lager andre ting.
MYE bedre, vi snakker divisjonsforskjeller, og MYE sunnere.
Jepp, det er det jeg også gjør. Men hun (var det henne?) mente at næringsinnholdet i potetene forsvant om man kokte dem i biter, av en eller annen grunn. Men uansett om det skjer eller ikke, så må det da være TUSEN ganger sunnere enn kunstig posemos-dritt. Rene råvarer er alltid sunnere enn slike poser, uansett. Dessuten smaker det hundre ganger bedre.
Når man snakker om potetmos: Om man spiser poteter ofte, så kok noen ekstra hver gang, skrell de som blir til overs og putt i kjøleskapet, og lag mos når du har nok. (Kok opp i melk/fløte/smør og mos).
Ellers så tror jeg nok man må ha Mim-hender (= uvanlig raske - jeg har sett dem i aksjon, og det er ikke normalt, altså. :skremt: ), for å skrelle til hele familien på 3 minutter. :knegg:
Tja, jeg er kanskje kjapp, men jeg har også investert i en kjempegod potetskreller, man må finne en som passer seg og er skikkelig god. Med den så skreller jeg lynkjapt. Med en del andre så knoter jeg fælt. Også god kniv til kutting og sånn. Næringsinnholdet blir neppe forrringet mye av kjapp koking i lite vann, det er uansett MYE mer næring i lynkokte ekte poteter i biter enn posemos.
Jeg lager hjemmelaga stappe for det meste. Hender jeg tyr til posemos og da er Lidlstappa i en klasse for seg selv. Kan ikke sammenligne den med de andre posemosene. Jeg liker IKKE Mills og Maggi (eller hva det nå heter) sine.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.