Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gluten- og melkefri sjokoladefondant

#1

DM sa for siden:

Hvete/glutenfri sjokoladefondant:

50-70 g. mørk sjokolade - smeltes i smørret (jeg synes Lindt 70% er veldig god).
50 g. smør (jeg har også brukt 30g cocosa og 20g olivenolje (og bare olje), og man kan bruke ghee, og soft spesial, -melke og soyafri smør -blå pakke) - smeltes med sjokoladen
2 egg - piskes
1/2 dl. sukker- has i de piskede eggene, ha så i sjokolade/smør.
1/2 dl. finmalte mandler- tilsettes tilslutt (eller 1/2 dl glutenfritt mel, eller en blandig av begge deler).

4 små smurte former, 180 grader nederst i ovnen ca 10 min.

Ta de rett ut av ovnen etter 7- 12 minutter og sett dem på en rist 5-10 min.

  • nyt

Jeg dobler oftest oppskriften. Eller tre -firedobler.


#2

Tallulah sa for siden:

Har du prøvd dem? Dette er perfekt for min mor som ikke tåler gluten.


#3

DM sa for siden:

Ja, jeg laget i går og i dag (står i parantes hva jeg gjorde med fettet). Aldeles nydelig. Men i dag stekte jeg dem litt for lenge, og da ble det litt for mye "vanlig sjokoladekake".


#4

Tallulah sa for siden:

Flotters, da har jeg noe å by på neste gang hun kommer på besøk!


#5

Stikka sa for siden:

Disse har jeg også prøvd tidligere. Kjempegode. :nikker: Smaker godt selv om man fint kan spise både gluten og melk ;)


#6

DM sa for siden:

I går kveld laget jeg denne med bare olivenolje i, og det smakte veldig godt.
Så da er det jo mest egg, nøtter og sunn olje, er jo sunt det. :glis: (jada, vi ser glatt bort fra en halv dl med fruktose. :uskyldig: )


#7

safran sa for siden:

Blir det ikke litt tamt når man erstatter smør med noe som ikke inneholder salt? Hadde en klype salt vært noe, eller...?


#8

DM sa for siden:

Kan jo prøve å ha salt oppi og kjenne om det er noen forskjell.
Jeg er vant med å ikke bruke smør, så jeg merker ikke så mye til det. Delfiakake har ikke salt heller, den er jo bare delfiafett i.

Men nå må jeg jo bare prøve å ha litt salt i, tenk om det smaker bedre da.

Takk for en god unnskyldning til å lage nye i kveld. :dulte:


#9

safran sa for siden:

:knegg:


#10

Stikka sa for siden:

Jeg baker alltid med usaltet meierismør. Har ikke merket at det har smakt noe annerledes.


#11

safran sa for siden:

Jeg har aldri prøvd med usaltet smør, og i oppskriftene med olje syns jeg alltid det står litt salt. Risengrynsgrøt uten salt smaker jo helt forferdelig, og man må ha på maaaasse smør. Men det blir kanskje noe annet.
:filer:


#12

m^2 sa for siden:

Åh! Takk for oppskrift, denne passer perfekt hos oss!


#13

DM sa for siden:

Nå skal jeg kose meg med sjokoladefondant og film. :D


#14

Heiko sa for siden:

Takk, denne falt virkelig i smak hos min nivø som har cøliaki. Han hadde ikke spist fondant før.


#15

DM sa for siden:

Så bra! Og så snill du er som baker, og baker nye ting, Heiko! Det tenker jeg nevøen din setter stor pris på! (Poden min er ekstra glad i de som baker gode ting han kan spise. :knegg: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.