50-70 g. mørk sjokolade - smeltes i smørret (jeg synes Lindt 70% er veldig god).
50 g. smør (jeg har også brukt 30g cocosa og 20g olivenolje (og bare olje), og man kan bruke ghee, og soft spesial, -melke og soyafri smør -blå pakke) - smeltes med sjokoladen
2 egg - piskes
1/2 dl. sukker- has i de piskede eggene, ha så i sjokolade/smør.
1/2 dl. finmalte mandler- tilsettes tilslutt (eller 1/2 dl glutenfritt mel, eller en blandig av begge deler).
4 små smurte former, 180 grader nederst i ovnen ca 10 min.
Ta de rett ut av ovnen etter 7- 12 minutter og sett dem på en rist 5-10 min.
nyt
Jeg dobler oftest oppskriften. Eller tre -firedobler.
Ja, jeg laget i går og i dag (står i parantes hva jeg gjorde med fettet). Aldeles nydelig. Men i dag stekte jeg dem litt for lenge, og da ble det litt for mye "vanlig sjokoladekake".
I går kveld laget jeg denne med bare olivenolje i, og det smakte veldig godt.
Så da er det jo mest egg, nøtter og sunn olje, er jo sunt det. :glis: (jada, vi ser glatt bort fra en halv dl med fruktose. :uskyldig: )
Kan jo prøve å ha salt oppi og kjenne om det er noen forskjell.
Jeg er vant med å ikke bruke smør, så jeg merker ikke så mye til det. Delfiakake har ikke salt heller, den er jo bare delfiafett i.
Men nå må jeg jo bare prøve å ha litt salt i, tenk om det smaker bedre da.
Takk for en god unnskyldning til å lage nye i kveld. :dulte:
Jeg har aldri prøvd med usaltet smør, og i oppskriftene med olje syns jeg alltid det står litt salt. Risengrynsgrøt uten salt smaker jo helt forferdelig, og man må ha på maaaasse smør. Men det blir kanskje noe annet.
:filer:
Så bra! Og så snill du er som baker, og baker nye ting, Heiko! Det tenker jeg nevøen din setter stor pris på! (Poden min er ekstra glad i de som baker gode ting han kan spise. :knegg: )
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.