Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken maling til brannmur?

#1

-ea- sa for siden:

Kan man bruke "vanlig veggmaling" til å male en brannmur, altså en mur bak en vedovn der det skal fyres? Ble plutselig i tvil her, om malingen vil tåle den sterke varmen.


#2

Skytte sa for siden:

Mener å huske at vi benyttet en spesiell murmaling da vi malte pipa bak vedovnen. Ikke bombesikker. Mener vi spurte på Maxbo og fikk en anbefalt.


#3

Optimist sa for siden:

Vi har malt brannmuren vår med Lady vegg, silkematt, vannbasert maling!! Malebutikken som anbefalte det. Kjenner mange som har gjort det samme.


#4

-ea- sa for siden:

Og dere fyrer?


#5

Senna sa for siden:

Nå har vi akkurat hatt en diskusjon på dette med våre naboer som har vært på besøk. Jeg har nemlig lyst å male mursteinen rundt vedovnene og peisen vår hvit, og det hadde naboen gjordt på hytta. Og de hadde rett og slett blitt anbefalt å bare bruke hvit grunning. Og det hadde gått helt fint. (nb jeg har ikke testet det ut altså).


#6

Misteri sa for siden:

Har gjort det samme her. Har både brukt grunning til vegg eller malingen som jeg har brukt på vegg. 07 er helt grei å bruke. :)


#7

-ea- sa for siden:

Ok, da kjører jeg på med Butinox'en. Takk for svar!


#8

Honda sa for siden:

Vi har malt pipa på turbo sitt rom og brukt spesialmaling.
Samme gjore vi nede da vi flyttet inn her i 2004.


#9

Obelix sa for siden:

Vi har vanlig veggmaling på vår brannvegg så vidt meg bekjent.
KJennes og ser slik ut ihvertfall.
Og vi fyrer som bare det.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror også vi ble anbefalt å bruke vanlig veggmaling. Vi fyrer mye, og muren ser helt fin ut fire år etter ihvertfall.


#11

Mikkeline sa for siden:

Vi har vanlig veggmaling. Etter 8 år ser den like bra ut (ihvertfall i forhold til at den ikke er påvirket av varme)


#12

Heiko sa for siden:

Jepp, vanlig veggmaling funker som bare det. Mannen på malerbutkken anbefalte det, og det ser bra ut etter en vinter med mye fyring.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.