Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nå trenger jeg virkelig hjelp! (lammelår)

#1

Tuneland sa for siden:

Kokken (min bror) har lagt seg ned med omgangssyke, og mannen er på jobb, så jeg blir nødt til å lage lammelåret i dag. Det vil med andre ord si at jeg sliter. Jeg har aldri gjort sånt før, så nå håper jeg dere vil hjelpe meg med en skikkelig steg for steg forklaring på tilberedning av lammelår sånn at jeg kan sette meg stolt til bords om noen timer.


#2

malena sa for siden:

Jeg var der du er i går formiddag. Vi skulle egentlig grille låret på spidd, men med de snømengdene som er kommet ble det ikke noe av det.

Jeg gned låret inn med salt og pepper, og stakk en hel del hvitløkbiter inn i låret. Stikk små hull med en skarp kniv først.
Satte det så inn på 125-150 grader og det stod i tre timer og et kvarter. Kunne fint ha tatt det ut litt før.
Tallene er borte på steketermometeret vårt, ellers hadde jeg brukt det. Steken er rosa ved 67 grader.


#3

Tuneland sa for siden:

Tusen takk malena, en bukett påskeliljer sendes deg.:blomster:


#4

Kaktus sa for siden:

Rosmarin gjør seg fantastisk sammen med lam hvis du har det.


#5

mehmet sa for siden:

Jeg vil anbefale 4 timer på 80 grader, deretter ca. 45 minutter på 150 grader. Med steketermometer sjekker du at temperaturen blir 70-75 grader (jeg vil ikke ha rosa ;)). MASSE hvitløk i kjøttet, salt og pepper er et must. Gjerne honning og/eller sennep også. :nikker:


#6

Tuneland sa for siden:

Tusen takk, jeg visste jeg kunne regne med dere!:riktig:


#7

Optimist sa for siden:

Etterhvert danner det seg en deilig stekesjy i langpanna. Øs gjerne denne sjyen over steken innimellom. Da blir kjøttet saftig og godt.


#8

mehmet sa for siden:

Og så er det utmerket grunnlag for en super saus!

#9

Mikkeline sa for siden:

Rosmarin og hvitløk er en perfekt kombinasjon til lam.

Vi steker alltid på 125 grader (ca 3 timer). Steken er perfekt rosa på 70 grader, gjennomstekt på 75


#10

Tuneland sa for siden:

Steken ble perfekt, tusen takk nok en gang.

Sausen derimot ble en katastrofe. Jeg fulgte oppskriften på baksiden av gårdagens Dagbladet, hentet fra matprat.no, og den skal jeg aldri bruke igjen for å si det sånn.:rolleyes:


#11

Kaktus sa for siden:

Jeg pleier bare å helle fløte oppi sjyen og la det koke til det tykner. Alltid uslåelig!


#12

mehmet sa for siden:

Jeg også, eventuelt smaker jeg til med salt og pepper.

Men bra at kjøttet ble godt, Tuneland! :highfive:


#13

Oschi sa for siden:

Jeg har et stykke lammeskulder her. Er det samme fremgangsmåte?


#14

Oschi sa for siden:

Hva ble galt?

#15

Mikkeline sa for siden:

Har aldri laget lammeskulder, men det kan vel neppe være så annerledes enn et lår eller en stek?


#16

Oschi sa for siden:

Nei. Det ser veldig kjøttfult ut. :jupp: Mannen kom hjem med et lam her før påske. Og nå har jeg mange ukjente deler å bruke opp.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.