Kokken (min bror) har lagt seg ned med omgangssyke, og mannen er på jobb, så jeg blir nødt til å lage lammelåret i dag. Det vil med andre ord si at jeg sliter. Jeg har aldri gjort sånt før, så nå håper jeg dere vil hjelpe meg med en skikkelig steg for steg forklaring på tilberedning av lammelår sånn at jeg kan sette meg stolt til bords om noen timer.
Jeg var der du er i går formiddag. Vi skulle egentlig grille låret på spidd, men med de snømengdene som er kommet ble det ikke noe av det.
Jeg gned låret inn med salt og pepper, og stakk en hel del hvitløkbiter inn i låret. Stikk små hull med en skarp kniv først.
Satte det så inn på 125-150 grader og det stod i tre timer og et kvarter. Kunne fint ha tatt det ut litt før.
Tallene er borte på steketermometeret vårt, ellers hadde jeg brukt det. Steken er rosa ved 67 grader.
Jeg vil anbefale 4 timer på 80 grader, deretter ca. 45 minutter på 150 grader. Med steketermometer sjekker du at temperaturen blir 70-75 grader (jeg vil ikke ha rosa ;)). MASSE hvitløk i kjøttet, salt og pepper er et must. Gjerne honning og/eller sennep også. :nikker:
Sausen derimot ble en katastrofe. Jeg fulgte oppskriften på baksiden av gårdagens Dagbladet, hentet fra matprat.no, og den skal jeg aldri bruke igjen for å si det sånn.:rolleyes: