Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mangler jeg noe i kostholdet mitt?

#1

gajamor sa for siden:

Fordi lille skatt tåler så lite er det begrenset hva jeg kan spise for tiden. Jeg vil helst unngå pellagra og skjørbuk, så er det noen vitaminer jeg bør ta?

De eneste frukt/grønnsakene jeg kan spise er potet, gulrot, mais og pære. Er det nok til å få i meg C-vitaminer? Må jeg spise disse kjedelige tingene hver dag?

Det jeg er mest bekymret for er kalsium. Jeg kan ikke spise noe som inneholder melk, og jeg produserer ganske store mengder melk om dagen. Er det noen andre gode kalsiumkilder? Er det nok å ta en kalsiumtablett om dagen, eller bør jeg ta mer enn den anbefalte dosen siden jeg ammer?

Er det noen andre vitaminer/mineraler jeg bør passe på?


#2

Mandarin sa for siden:

Ville bare gi deg en klem. Du er så tapper og flink. :klem: Har ingen kunnskap om det du spør om dessverre.


#3

DM sa for siden:

Det er en anbefalt dose som er litt høyere når man ammer (jeg husker ikke mengden, men du kan sikkert gogle det), og om du klarer å ta det, så gjør det! Jeg har det slik som deg med mat, og jeg har ikke klart å ta kalsiumtablettene mine under og etter graviditeten fordi magen min ikke ville ta i mot dem. Så nå har jeg fått for lave verdier i blodprøvene og har vært inne til røntgen for å se om og evt hvor mye det har påvirket skjelettet.

Ellers, så er det lurt å ta et multivitamintilskudd (Solaray er bra!). Kan du ikke spise noe salat, eller agurk ol?


#4

gajamor sa for siden:

Salat er nok dødfødt, det er i slekt med kål. Men jeg kan prøve med agurk. Det har jeg ikke tenkt over, supert hvis det går! Solaray er notert, har de det på Kiwi, eller må jeg på apotek/helsekost?


#5

Mandarin sa for siden:

Salat ga den verste kolikk-kvelden her i huset i påsken. Uff. Jeg trodde liksom den skulle være safe.

Som sagt: all ære til deg. Det er knalltøft det du holder på med. Selv har jeg gått over til mme deler av døgnet og det er likefør hele morsmelken går åt skogen kjenner jeg.


#6

gajamor sa for siden:

Jeg skjønner deg godt Mandarin. Men siden hun reagerer såpass på at jeg drikker melk tør jeg ikke akkurat å prøve MME basert på kumelk ;) Og den andre typen må man vel enten gå personlig konkurs eller sette igang et stort apparat for å få. Jeg håper hele tiden at hun snart skal tåle litt mer, og tar det dag for dag.


#7

Mandarin sa for siden:

Forstår deg godt. Håper det snart blir bedre for dere . :klem:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.