Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags fett i brøddeig?

#1

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg er i en brødbakerfase, og synes brødet blir best med fett i deigen. Hva er best å bruke?


#2

kisha sa for siden:

Jeg bruker noen spiseskjeer olivenolje, og kutter ut margarin.
Om det er best, vet jeg ikke. Men til blir mindre søl.


#3

Honda sa for siden:

har ebstandig bare brukt olje

Solsikke eller rasp.

I oppskrifthefte på brldbakemaskinen er står det i div oppskifter om det skal være sol,oliven eller rasp

av og til om jeg har mye frø i bruker jeg en skje sirup


#4

gajamor sa for siden:

Hvis du vil ha sprø skorpe: smør eller margarin
Hvis du vil ha mykt brød: olje


#5

Oschi sa for siden:

Åpent Bakeri har smør i sine oppskrifter. :nam:


#6

Shamu sa for siden:

Jeg bruker flytende margarin, ikke noe søl eller kliss.


#7

Selma sa for siden:

Jeg bruker litt olje i brødene - tar det jeg har av oljen (som regel raps eller solsikkeolje)


#8

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg bruker også olje.


#9

Manga sa for siden:

Jeg bruker også olje.


#10

Aminta sa for siden:

Smør, CF, CC, Rømme, Olje (cocosa, avocado-, olivenolje), nøtter, egg.


#11

Kalima sa for siden:

Dette har jeg aldri hørt før, syns det blir sprø skorpe med olje også jeg?

Bruker olje i de oppskriftene det står olje i, smør/margarin der det står det.


#12

Malus sa for siden:

Jeg bruker bare olje. Solsikke eller oliven, alt etter hva som står på kjøkkenbenken.
Har blitt fortalt at havregryn er med på å gjøre brød saftig uten at man trenger å ha i mye olje eller annet fett.


#13

gajamor sa for siden:

Mener det er i Ingrid Espelid jeg har lest det, og da må det jo være sant :)


#14

kisha sa for siden:

Jeg holdt på å sette fyr på huset an gang jeg skulle smeltet smør. Heldigvis st jeg en meter fra komfyren og leste avisa.

Havregryn er kjempegodt i brød.


#15

Ariel sa for siden:

Olivenolje.


#16

Kaktus sa for siden:

Jeg baker brød akkurat nå, bruker smeltet smør. Og så har jeg oppi litt honning og bruker ca 60/40 melk/vann.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.