Jeg skal ha jente-kveld neste uke og en av venninnene mine er vegetarianer. Da vi hos henne sist lagde hun en nydelig rett som jeg også kunne spise(jeg er på diett fordi jeg ammer og lillebror er så allergisk).
Nå vil jeg lage noe godt som også hun kan spise, men jeg er jo helt blank....
Det kan ikke være egg og melk i pga meg. Kan ha ost etc ved siden av, men vi kan ikke ha egg i huset.
-Rens og skjær opp løk, sellerirot og gulrøtter i små biter.
-Rens linsene, la dem renne av seg og ha dem i en kjele.
-Hell over vann og kok opp buljongterninger, linser, selleri, løk og gulrøtter. La det småkoke på lav varme i en og en halv time. Sett på lokket.
-Tilsett så tomater og eddik og kok på lav varme i nye 30 minutter.
-Avpass mengden kajennepepper etter hvor sterk du vil ha suppen. (Du kan eventuellt kutte det helt ut ettersom du ammer.)
-Pepper og salt etter smak
Stek løken og hvitløken i olje til det er mykt. Ha i grønne linser, tomater og grønnsaksbuljong. Kok i 25 min
Ha i selleri, røde linser og krydder og kok 10 min. til. Serveres med nachos.