Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på ribbe?

#1

Dolly sa for siden:

Har så lyst å prøve å lage tribbe men har aldri laget det før og nesten aldri smakt det tror jeg.. noen som har oppskrift..


#2

Tøsa sa for siden:

Pinnekjøtt eller svineribbe?


#3

Dolly sa for siden:

sånn ribbe som man har til jul.. ikke pinnekjøtt...

juleribbe kanskje vet ikke hva slags dyr men det er iallefall ikke sau


#4

Marit K sa for siden:

Her er Marits fremgangsmåte for å få ribbe med sprø svor:

Start helst dagen før du skal servere ribba. Da ruter du svoren, og passer på at du har skjært godt ned i fettet. Salte og peppre godt, og legg ribba i kjøleskapet over natten.

Sett ovnen på 225grader.
Legg ribba i langpanne, gjerne med en tallerken under, så den midterste delen kommer litt opp, for da renner fettet lettere av.
Ha ca 2-3 dl med vann i langpanna og dekk den med aluminiumsfolie. Sett den i ovnen i ca 30-40 minutter.
Ta så langpanna ut av ovnen, skru ned til 175grader, fjern folien og sett ribba tilbake i ovnen. Nå tar det ca 1 1/2 time dersom du steker tynnribbe, og ca 2 1/2 time dersom du steker ribbe med kotelettkam på.

Dersom svoren ikke har blitt riktig så sprø som ønsket, når ribba er ferdig, så kan du sette den en liten stund under grillen i ovnen, eller evnt steke den på høyere varme en liten stund, men pass godt på den, for svoren blir lett brent.

Lykke til!


#5

Java sa for siden:

Svineribbe stekt i småstykker er godt.

Oppskrift for den som liker godt stekt ribbe uten svor:
Skjær bort svoren, del ribben i porsjonsbiter, gni inn med salt og pepper, legg på rist over langpanne, stek i ovn ved 225 grader i ca 2 timer. Følg med så de ikke står for lenge.

Denne ribben er innmari god kald også.


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker denne oppskriften som ligger på matprat.no, det blir alltid bra.
Jeg liker best familieribbe med kotelettkam, så det blir mere rent kjøtt og ikke så mye fett.


#7

Eia sa for siden:

Jeg har erfart at det er lettere å lykkes med tynnribbe enn familieribbe, blant annet har du en jevnere stekeflate så du slipper å bygge opp etc.


#8

Filifjonka sa for siden:

Lykkes alltid med familieribbe, og det er ikke vanskelig å bygge opp. :)
Jeg er ikke så glad i den tynne delen av ribba, jeg liker best kotelettdelen.


#9

Honda sa for siden:

Dette gjør mamma å får bestandig sprø svor.

Det er det eneste jeg liker på ribben :rolleyes: Hehe


#10

Sue sa for siden:

Nemlig, sånn er den aller best!

begynte-plutselig-å-glede-seg-til-jul


#11

Strå sa for siden:

Denne søkte jeg opp i går. I dag ble vi alle veldig fornøyde med resultatet. Jeg fyllte på med løk, gulrøtter og poteter rundt ribba i fatet og serverte margarinstekte rosenkål til. Eneste forskjellen er at jeg krydret med mer enn salt og pepper, som nellik, rosmarin og alldhånde. God måte å møte høsten på.



#13

gnuri sa for siden:

Enig med Hønni :jupp:


#14

Taien sa for siden:

Jeg følger langstekingen de publiserte i NRK for noen år siden, jeg får alltid perfekt ribbe.


#15

Malama sa for siden:

Jeg følger også nrk sin. Sånn ca. Jeg lager ribbe 25.12, også kjent som bursdagen til minstemor så jeg starter ikke alltid i grisotta, det hender vi sover lenger enn til 7 også er det runde med sang og gave og sånn der. Men ribba starter jeg på før jeg lager frokost, så står den der og koser seg gjennom selskapet også koker vi potet og fullfører ribba (skrur opp temp) når vi føler det er på tide med middag.

Siden jeg har mine foreldre som gjester da, og mamma ikke tåler bl. a pepper så er den dog bare gnidd inn med salt, også har jeg pepperkvern på bordet. Det er vel to år på rad jeg ga pappa linken ettersom det var "beste ribba de har spist", deretter gikk jeg over til å si at det er samme link som i fjor, har gjort det sånn siden jeg kom over nrk sitt opplegg et av de første årene vi hadde denne jule - bursdagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.