Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mus!

#1

Mandarin sa for siden:

Hvor legger jeg denne tråden mon tro?

Det er så ekkelt at jeg nesten ikke klarer å skrive det. Men vi har fanget en mus i kjøkkenskapet i dag. Vi fant litt muselort der i går og mannen satte ut to feller der i dag. Og joda. Der ligger det en god og tjukk husmus. :skremt:
Jeg har selvsagt ikke vært i nærheten av kjøkkenet siden muselortfunnet og tror jeg må i terapi før jeg kan bevege meg inn dit igjen.

Men altså, hvor stor sjans er det for at det er flere der? :rolleyes: Mao. når kan jeg bevege meg inn på kjøkkenet igjen?
Legger ut nye feller i morgen. Musen ble kastet med fellen på seg kan man si :knegg:.


#2

Kirsebær sa for siden:

Det er litt tricky med disse musene... Jeg ville lagt ut feller litt her og der, og følg med i krinkler og kroker om du finner mere muselort.
Det kan godt være at det bare var 1 mus som hadde forvillet seg inn, men det kan jo hende den har tatt med eg famlien sin også.


#3

Elisabet sa for siden:

Du kan ha flaks at det bare var en tilfeldig, men ville hatt ut feller og sjekket dem hver dag en stund fremover. Vi trodde vi hadde en, men det viste seg å være tre. :skremt:


#4

Dali sa for siden:

Tja, der det er en er det ofte flere... Det var vår erfaring da vi hadde mus i huset (et gammelt skeivt og skakt hus vi leide)

Var det ikke det du ville høre sa du? Neivel, da forteller jeg heller om mamma som fant en mus i grillen på terassen. Den sprang opp og ned og rundt og rundt i mange dager. Til slutt gikk den i fella. Siden har ingen sett noen mus i det hele tatt i grillen. Så nå kan du velge hvilken du ville satse på gjelder for din del :knegg:


#5

Sitron sa for siden:

Mus er da bare søte og fine.

Hilsen Sitron som har hatt rotter x 2.


#6

Mandarin sa for siden:

ÅÅÅÅ kjære vene!! Jeg nekter å gå ned i kjelleren også. Det må være den veien den har kommet inn, for så å krype opp og inn i kjøkkenskapet. Skrekk!! Mulig vi må demontere kjøkkenet for å finne inngangsveien.

Så nå må mannen både vaskeklær og lage mat til jeg er kurert og alle musespor er forsvunnet. Har selvsagt ikke flere feller igjen. Men legger ut en ostebit samme sted i kveld og ser om den er borte i morgen.


#7

Kirsebær sa for siden:

Det syns for så vidt jeg også, men mener at rotter og mus man skaffer seg som kjæledyr er hakket mer sjarmerende enn crazye villmonstre som bæsjer i kjøkkenskapet ditt.


#8

Mandarin sa for siden:

Faen!

Sorry uttrykket, men dette er en av de få gangene jeg kjenner at god gammeldags banning må til.


#9

Elisabet sa for siden:

Du kan da bruke fellene om igjen? :undrer:


#10

Sitron sa for siden:

Om du roper faen høyt nok, så blir sikkert musene redde fordi de skjønner at du mener alvor. :nemlig:


#11

Mandarin sa for siden:

At du hadde dem som kjæledyr tenkte jeg ikke på i det hele tatt. Så fjernt er den tanken for meg.


#12

Sitron sa for siden:

Jeg hadde jo ikke det. Det var skikkelig feite brunrotter som koste seg på kjøkkenet mitt.


#13

Olvina sa for siden:

Mus er søte og fine så lenge dei held seg langt vekke frå huset. :nemlig: Sjekk om det kan vere ein bitteliten passasje langs rør som kjem opp frå kjellaren og går inn i oppvaskbenken t.d. Eg leigde ein stad der musene klatra friskt langs røra. Det var ikkje noko stas, for å seie det sånn.


#14

Mandarin sa for siden:

Den ene fellen ble ødelagt i det ene forsøket. Den andre som ble drapsvåpenet henger fremdeles fast i musen. Min mann orket ikke å fjerne den, så han kastet hele greia. :knegg:


#15

annemede sa for siden:

ikke hvis man synes at mus er så ekle at man ikke vil ta i dem.;) Sier hun som prøvde å vekke en annen med en musefelle med mus på ved å putte den i soveposen til vedkommende, hun kom seg rimelig fort opp da.:o


#16

Mei sa for siden:

De liker rosiner bedre enn ost erfart. Helst rosiner rullet i nugatti eller sjokade.

Jeg fniser litt nå, men da det var jeg som innså at jeg hadde mus i kjøkkenskapet sto jeg oppå en stol i beste vitsetegning-stil før jeg fikk sagt "Iiik". Vi hadde bare en. Fant ikke ut hvor den kom seg inn, og det kom ikke fler på besøk.


#17

Kirsebær sa for siden:

:rørt: For en søt mann.


#18

Mandarin sa for siden:

Det er det jeg tror. Vi må bare skru opp noe der for å se skikkelig etter. Gjøres i morgen.


#19

annemede sa for siden:

Jeg tror det skjer noe med damer når de passerer 30, ikke liker jeg mus lenger og ikke liker jeg å bade i kaldt vann. :skuffet:


#20

Mandarin sa for siden:

Ja ordentlig. :cool:


#21

Mandarin sa for siden:

Det kalles kjerringer!
Plutselig synes vi det er praktisk og fint med en liten skinnsekk på ryggen også. :rolleyes:


#22

Misteri sa for siden:

Vi tok tre stykker i vinter. Mus er jo bare søte små, men rotter. Der kapitulerer jeg.

Dere må tette alt ute, ellers er det fånyttes. Da kommer de bare inn igjen. Vi hadde flust på hytta i vinter. Muselort overalt. Fikk tettet der de kom inn og ble kvitt problemet.


#23

Kirsebær sa for siden:

Jeg skulle gjerne fortalt hele min "mus-i-hus"-historie, men jeg orker ikke, men kjapt fortalt så la jeg fram litt ost og noe bacon for å lokke musa fram fra seksjonen (der den hadde gjemt seg), men den kom jo aldri, så jeg dro på butikken,. Da jeg kom derfra var det sent på kvelden og jeg skulle legge meg, men så ser jeg at musa hadde vært framme og spist av baconet.
Og plutselig fikk jeg det for meg at musa sikkert kom til å ha det kjempefælt på natta fordi den sikkert var så tørst (etter å ha spist salt bacon...), så jeg endte med å sette fram en skål vann også før jeg gikk å la meg. :knegg:

Så kom pappan min hjem fra hytta, satte opp musefelle og fanget/drepte musa på under 10 minutt. :thats life...:


#24

annemede sa for siden:

:latter:


#25

Sitron sa for siden:

Det er nå ikke like ille stelt med deg, Mandarin, som med denne karen.


#26

Propella sa for siden:

Vi hadde mus i taket over soverommet en gang. Gjett om vi sov den natten vi fant det ut? Tror ikke vi sov mye da. Anticimex (?) ble ringt den natten. Dagen etter var lokkemat plassert rundt og musen fanget. Så ble alle hull tettet og siden har vi ikke sett eller hørt noe til mus inni i huset.

Det var verre den natten jeg hadde nattevakt. Jeg skulle lage mat til en beboer kl 3 om natten. Jeg kommer passe trøtt og frossen inn på kjøkkenet. Så er det plutselig noe som beveger seg oppi vasken. :dåne: Jeg skvatt så himmelhøyt at jeg landet stående på en kjøkkenstol. :flau: Jeg så musen flere ganger den natten men da skvatt jeg ikke like mye. Da visste jeg at den var i huset.


#27

Miss Norway sa for siden:

CherryBerry: :knegg:

Jeg fanget engang en mus på hytten til mine foreldre - i stekeovnen... som hadde stått åpen etter middag. Det var utrolig fristende å bare skru på ovnen, men DOG.

Så det ble å hente pappa og Mr. Norway som fikset myrderiene på en litt mer human måte.


#28

annemede sa for siden:

Det er så bra uttrykk, han ble myrdet på en human måte. Eller: musa gikk i den mest humane musefellen. De har jo hatt det oppe i TV2 hjelper deg, hvilken musefelle som tar livet av mysene på en mest human måte. Burde det ikke vært en mest musen måte? Eller hva heter mus på latin? Ulv er ulpus ulpus, ulven ble drept på den mest ulpne måten som var mulig ...


#29

Miss Norway sa for siden:

:knegg: Vel... en vanlig husmus heter Vagina vulgaris!!! Så da skal den vel drepes på den mest vulgære vaginale måten. Eh... du først!


#30

Miss Norway sa for siden:

Bare tuller altså. Google er gøy.


#31

Miss Norway sa for siden:

Etter et kjapt søk (ordentlig denne gangen) finner jeg at den vanlige lille musen heter Mus musculus. Så det er vel derfor det oppfattes som en mannfolkjobb å kverke mus.


#32

annemede sa for siden:

Mus musculus domesticus
Musa ble drept på den mest muskuløse måten. :nikker:


#33

annemede sa for siden:

Helt klart.


#34

Bærekraftig sa for siden:

Stakkars deg! Jeg er hysterisk for mus, og hadde flytta ut på dagen. Hvertfall midlertidig, til beistene var borte.

Mus er visstnok glad i salami hørte jeg på radioen.

Min mor fikk mus i hus på lille julaften for noen år siden. Jeg lot være å komme på den tradisjonelle julegrøten på julaften. Musefelle fikk de ikke tak i da, så de satte frem en bøtte med en slags pinne som stige opp til bøtta. Ytterst på pinna hadde de ost. Musa datt rett i bøtta.


#35

Enhjørning sa for siden:

skvis

:knegg:
En riktig underholdende tråd, men om den hjelper Mandarin med museproblemet er jeg mer usikker på! :lol:


#36

MorStine sa for siden:

Vi har hatt MYE mus oppigjennom årene vi har bodd i dette gamle huset. En mus trenger kun en åpning på 0,7 cm (tror jeg det var) for å komme seg inn. Vi kaster også fellene med musene i. Kjøper billige feller og har ett helt lager. Kjøper i Sverige, 2 for 10 kr.

Jeg er ikke redd mus, men synes det var guffent å få en under dyna for noen år siden.


#37

Slettet bruker sa for siden:

Det som hjelper best mot mus, er å ha katt. :cool:


#38

MorStine sa for siden:

Vi vurderte dette denne vinteren, men jeg er allergisk, så vi har ikke bestemt oss enda. Skal vi ha katt skla vi ha en MainCoon!


#39

Slettet bruker sa for siden:

Maine Coon og norsk skogkatt er de beste musejegerne.


#40

Enhjørning sa for siden:

Jah, blandingspusen min var i hvert fall ikke noe tess: Han kom hjem en morgen, stolt og glad, med en flatklemt mus (som så ut som den hadde vært død en stund!) som han hadde "fanget" under verandaen til husverten.
Den andre katta kom hjem med en spurv som han skulle spise på kjøkkengulvet, problemet var bare at han hadde glemt å drepe den først, så den fløy ut vinduet idet katta åpnet kjeften.
Tøffe bad-ass-gutta mine. :knegg:


#41

MorStine sa for siden:

Og Maine coon er den flotteste i mine øyne, synd de øynene blir så såre av å være sammen med katter:nemlig:


#42

Tertit sa for siden:

Mus er det desidert verste jeg vet! Syns ikke beistene er det minste søte. De er gufne og har ikke noe inne i et hus å gjøre. Gå til anskaffelse av masse stålull og tett det du finner av åpninger rundt rørerene. Da kommer de seg ikke inn. Lykke til!


#43

Ole Brumm sa for siden:

:knegg: Dette var en usedvanlig artig tråd.
Ikke vondt ment Mandarin. :sorry:

Vi har hatt mus i hus også, men de kom inn katteluka i munnen på katten vår. :humre:
De fleste var døde og katten kom for å vise de frem, men det hente en gang at hun tok inn en levende en som hun lekte med og jaget inne i stuen. :sparke:
Da fikk hun sånn kjeft at hun ikke har tatt inn flere, men har lagt de frem på trappen i stedet. Det er greit, selv om jeg har måttet drepe noen for henne, siden hun mest leker med de, og det er jo ikke så artig å ha en halvdø mus på trappen...


#44

Slettet bruker sa for siden:

Kjøttet må mørne litt før det kan spises, vet du. :knegg:
Katta som bor på kontoret hos oss er 1/4 skogkatt, og et råskinn til å jakte, men hun fikk være hos sin mamma og lære av henne til hun var ganske stor. Katter som blir tatt for tidlig fra mammaen har ofte problemer både med jaktteknikken og med å skjønne at det de fanger faktisk er mat.


#45

Miromurr sa for siden:

Den flinke mammaen til kontorkatten til FOF tok også på seg oppgaven å lære opp min bøllepus i jaktkunsten, selv om hun ellers ignorerte ham som best hun kunne (han var ikke hennes kattunge). Hun var et råskinn til å jakte, og tok en orm da hun var på sommerbesøk på sørlandet. Flinke pusen! Nå savner jeg henne bra mye, hun døde for noen år siden.


#46

Fadese sa for siden:

Du har all min sympati! Jeg er livredd mus og hadde trolig flyktet fra heimen hvis en gnager hadde funnet veien inn hit.

:titter kjærlig bort på pusen min:


#47

Ru sa for siden:

Vel. Musefeller er tingen.
På hytta til mine foreldre, kommer musene inn under kledningen. Vi brukte derfor en helg på å stappe hønsenetting oppunder mellom grunnmuren og kledningen, og rundt omkring overalt hvor de kunne komme inn.
En ide, kanskje?
Med mindre dere har et gedigent hus da, det tar jo unektelig litt tid!


#48

Mandarin sa for siden:

Ok. Siste nytt. Ostebiten vi la ut etter at musen ble myrdet i går er like inntakt enda. Dette gir meg et lite håp om at denne musen var alene på tokt. Vi er nå i gang med å tette alle hull vi finner. Jeg ser at det er en glipe i panelet på husveggen på hver side av inngangspartiet vårt. Er dette for å få luft inn? Dette må ihvertfall tettes.


#49

Propella sa for siden:

Det er en myte at mus liker ost. De foretrekker heller kjøtt. Ost tar de ikke før de er veldig sultne. Det er bedre å bruke et kjøttpålegg som åte enn ost.


#50

Ru sa for siden:

Høres sannsynlig ut, i hvert fall.
Hønsenetting, eller kyllingnetting (heter det det?) - sånn netting med mindre hull i hvertfall. Rull sammen, stapp inni. Da kommer ikke musemor og familien forbi.


#51

Mandarin sa for siden:

Nettopp. Det kommer vel til å ta en tid. Men det er nok der de kommer seg inn.


#52

MorStine sa for siden:

Det finnes egen netting som er for å hindre mus :snekkerkone:

Hønse og kylling netting er for grovmasket har jeg lært...


#53

annemede sa for siden:

Man får egen musenetting. Den er grønn og småmasket.


#54

Mams sa for siden:

Mus liker peanøttsmør.
Fungerte fint her, tok 3 mus på 3 dager under kjøkkenbenken.
I tillegg ble det lagt ut gift på loftet.

Har ikke hørt en eneste mus spankulere over taket mens jeg ligger i badekaret etter det.
Heller ikke hørt mus som har krabbet opp veggen bak doen....


#55

ming sa for siden:

Sånn rent bortsett fra at mus i hus ikke er spesielt koselig, har jeg virkelig kost meg med denne kostelige tråden i kveld. Ler så tårene renner og har underholdt min (noe motvillige) mann (han ser Genesis-konsert) med de mest lattermilde musehistoriene.

Håper Mandarin er kvitt museplagen, og priser meg lykkelig over min utmerkede musejeger.


#56

Che sa for siden:

:knegg: - Får lyst å spore av nå, men skal holde meg i skinnet...

Mus er bedre enn rotter - men ikke koselig å ha uansett altså. Jeg har nok hatt musefeller i hus i noen uker eller noe sånn - just in case jeg altså!...


#57

Veronal sa for siden:

Nei, det er ingen myte - mus liker ost, men ostebiten sitter ikke alltid/sjelden godt nok til at musefellen utløses. Det er derfor at det anbefales at man bruker en kjøttbit i stedet slik at musen må jobbe litt for å få den løs slik at musefellen også rekker å utløses.

En annen ting er at man skal sette musefeller langs veggen med åpningen langs veggen. Det med åpningen langs veggen er for å redusere sannsynligheten for at musefellen bare skader musen i stedet for at den tar livet av den.


#58

Mandarin sa for siden:

Ingen spor her fortsatt. Har satt opp tre feller i kjelleren. Ett på badet, en i kjellergangen og en i vaskerommet. Ja også har vi den her oppe i kjøkkenskapet.

Blir spennende å se.


#59

Capri sa for siden:

:eek: Sånn tror jeg at jeg hadde sett ut om jeg hadde funnet muselort her.
Er hysterisk redd for mus. Selv om de er aldri så små og søte. Huff.


#60

mina sa for siden:

:lol: Den var søt!


#61

Left sa for siden:

Den har helt sikkert tatt med seg hele slekta si. Du har vel sett Ratatouille? Det er slik med mus også. :knegg:

:eplekjekkfordijegikkeerreddmusselvmenslippinnenvepssåfårvise:


#62

Kula sa for siden:

Vi har vært ille plaget med mus i kjelleren i vinter. Vi har bodd her i 20 år, og vi har aldri hatt mus der før. I år har vi tatt 6-7 stk. tror jeg. Og disse beistenen har spist opp den gamle reisesengen til Jonas, litt julepynt og div. :mad:

Men her i huset er det jeg som må ta meg av feller, og tømming av disse. :knegg: Vi bruker noen som er veldig enkle og sette opp, og enda enklere og tømme. Slenger bare musa ut på plen, så er den borte i løpet av noen minutter.

Hønsenetting, kyllingnetting eller slik grønn netting i plast bør man vel ikke bruke for å tette for museinvasjon.Hønse/kyllingnettingen er altfor grovmasket, og den grønne i plast blir spist opp. Bruk finmasket stålnetting. Fås kjøpt på rull, og kan klippes i ønsket størrelse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.