Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hatt konfirmant? Hva ga du eget barn i gave?

#1

LilleT sa for siden:

Ja, det lurer jeg på. :)


#2

Alfa sa for siden:

Eg har ikkje hatt konfirmant, men eg fekk bunad i gåve av mine foreldre.


#3

Mikkeline sa for siden:

Samme her.


#4

Sitron sa for siden:

Jeg fikk bunad (uten sølv) + 10 000.


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg har ikke gitt så veldig store gaver. Vi brukte mange penger på å holde selskap, og det var ikke aktuelt for oss å ta opp lån for å gi masse penger til konfirmanten.

Alle tre guttene har fått USA-tur sammen med faren sin, fra oss fikk eldstemann en stor ryggsekk + noen penger, nummer to fikk bare penger og det tror jeg nummer tre får også. Hvor mye er ikke bestemt, det må vel henge litt sammen med hva de andre fikk.


#6

Mor til 4 sa for siden:

Hun fikk bunad med sølv og utstyr som hører med til den, videokamera til ca 5000 kr og 5000 kroner i kontanter av oss.


#7

LilleRosin sa for siden:

Jeg fikk et smykke, ny bunadsskjorte, samt at mamma hadde fått oldemors bunad sydd inn.


#8

Mams sa for siden:

Eldste gutten vår skal konfirmeres neste år.
Planen er at han skal få 20 000 (endel er allerede oppspart)

Nå vet han ikke helt om han vil konfirmeres eller ikke.
Velger han konfirmasjon får han de pengene som nevnt over her, velger han ikke får han i tillegg 10 000, som vi regner med at vi må ut med til å ha konfirmasjon. (mat, klær osv).


#9

LinKa sa for siden:

Jeg fikk bunad med sølv og penger til førerkortet. :)


#10

Ariel sa for siden:

Fikk bunad med sølv, og selskap.

Sitter litt i samme situasjon nå, da min eldste datter skal gå til sin 1. kommunion om litt over en mnd. Men hun er jo bare 9, og det er litt uaktuelt(og i tillegg ugjennomførbart)å gi henne så mye penger, eller dyre ting... So what to do?


#11

Angelique sa for siden:

Fikk bunad med sølv,gullklokke og selskap av mine foreldre,

Jentene mine er konfirmert.
De har fått antrekket (ville ikke ha bunad) selskapet og hun eldste fikk gullkjede og gullarmbånd (rødt/hvitt og gult gullsom var tvunnet,ganske tykt og fint sett)
Datter nr.2 fikk det samme, men hun valgte selv en diamantring med 5 stener og et tynt gullarmbånd.

Nesteman her i huset er gutt og det skjer våren 2009.
Vet ikke hva han skal få eller hvor mye.


#12

gullet sa for siden:

Jeg har ikke stått til konfirmasjon, og fikk(ville ikke) ha noen gave.

M fikk til sin konfirmasjon i 2002 PC til 25 000.- Pappan og bestemor sponset mesteparten av det. Jeg syntes det var fryktelig mye penger.
I tillegg var det selskap og klær.


#13

jane sa for siden:

Jeg hadde konfirmant i fjor, og i tillegg til selskap og klær fikk han 5000 kr.


#14

amo sa for siden:

Storesøs fikk bunad med sølv,stort selskap og 5000,- i kontanter fra oss.

Jeg fikk selskap og bunad av mine foreldre.


#15

Michelle sa for siden:

Vår konfirmant fikk i fjor selskapet og et ukes opphold med pappan sin i London. Uheldigvis havnet de midt opp i terrorhandlingen som medførte endel endringer i diverse planer. Hun hadde tross det fine dager men satt igjen med endel tanker om vår verden i dag.
Av sin mormor fikk hun en nydelig bunad fra Lofoten.


#16

Propella sa for siden:

Er det vanlig at man gir en konfirmant så mye? Jeg blir panisk med tanke på fremtiden.

Jeg fikk selskapet og et gullkjede med et kors som mamma fikk til sin konfirmasjon.


#17

Tuneland sa for siden:

Godt å høre, konfirmanten vår fikk det samme.


#18

Filifjonka sa for siden:

Det skjønner jeg godt, etter å ha lest denne tråden. :klem: Det vil garantert alltid være veldig stor forskjell på hva konfirmanter får av foreldrene sine den dagen. Alt fra et lite smykke til masse, masse penger. Jeg er ikke blant dem som ser på dette som en dag for store pengeoverføringer, og kommer ikke til å gi noe stort beløp. Å gi enda mer penger om de ikke blir konfirmert, alså det man ellers ville brukt til selskap og klær, er en helt fremmed tanke for meg.


#19

Tjorven sa for siden:

Jeg blir litt sjokkert over hvor mye penger konfirmantene får.

Selv fikk jeg bunad av besteforeldrene mine (sølvet fikk jeg fordelt utover bursdager og juler fra jeg var 10). Min mor ga meg språkreise til England og en gitar fra min far.

Det er jo veldig lenge til mine eventuelt skal konfirmeres, men vi skal IKKE legge lista for høyt.


#20

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke konfirmant på mange år, men selv fikk jeg tilbud om bunad, som jeg takket nei til, så jeg fikk selskap og endel andre klær. Jeg syns det er nok. Da gudsønnen min ble konfirmert i fjor fikk han 7000 fra mammaen og samboeren, jeg er usikker på hva han fikk fra faren.


#21

carmenzita sa for siden:

Jeg fikk bunad og selskapet.
Er lenge til jeg har konfirmant selv, heldigvis.


#22

Honda sa for siden:

Er vel 10 år til vi får en.

Men rundt her er det vanlig at jentene får nordlands bunaden i gave.

Gutter er jeg ikke sikker på..


#23

Tove sa for siden:

Jeg synes mange gir så store gaver jeg....får helt angst. Nå får min eldste bunad og selskapet(noe også besteforeldrene er med å spleiser på), og jeg tenkte ikke gi mer enn 1000 i tillegg....har ikke sjans til å gi noe mer.


#24

Michelle sa for siden:

En bunad koster svært mye penger og med selskapet i tillegg så må da det være mere enn nok.


#25

Tove sa for siden:

Det synes jeg også, men "alle andre" får så mye...føler meg utilstrekkelig. Har så liten slekt og min datter kommer nok ikke til å få en brøkdel av hva "alle andre" får. Men jeg prøver så godt jeg kan å ordne det på andre vis....sitter nå og lager et album til henne, med gode minner. Har allerede lagt utallige timer i den, og flere blir det. Håper hun setter pris på den, om jeg kan bidra lite på gavefronten :)


#26

Lucifer sa for siden:

Hjelpemeg, nå er det 9 år til vi har første konfirmant, men er det virkelig vanlig å gi så mye? Ser jo at det er noen som modererer seg litt her. Her blir et nok selskap, klær og smykke eller penger.

Det var det jeg selv fikk og det var helt greit.


#27

Michelle sa for siden:

Høres jo supert ut det med albumet:) En flott personlig gave.
Jeg fikk også et album med bilder fra jeg var baby og til jeg var konfirmant. Setter stor pris på det og tar det ofte frem. Tipper jenta di blir svært glad for det.
Det du skal gi jenta di er som jeg skrev ovenfor mere enn nok og uannsett om du ga enda mere så vil det alltid være noen som får mere.
Derfor er det viktig å fokusere på hvorfor en feirer denne dagen.
Det er synd at en slik stor dag skal innebære at mange foreldre sliter med å føle på at andre gir så mye mere.

Det er nå gått snart hele 1 år siden denne store dagen og det som nok gjorde mest inntrykk på min konfirmant var at de få nære slektningene som vi har igjen kom langveis fra for å feire jenta vår. Noen kom til og med fra utlandet. Det var nok den aller største gaven.



#29

trøtt sa for siden:

To år til jeg får konfirmant. Ho får bunad og selskap. Det får holde. Vi skal kanskje en tur til London bare hun og jeg, men det er ikke bestemt enda. Jeg syns det er vanvittig at noen mener man må gi penger ved siden av et plagg til 40 000 kr.


#30

007 sa for siden:

Sønnen vår skal konfirmares neste vår, og han får bunad i gave. I og med at vi har blitt anbefalt å vente med å kjøpe bunad til han er utvokst skal vi låne/leie bunad på konfirmasjonsdagen. Jentene kommer også til å få bunad (om de vil ha), uansett om de vil konfirmeres eller ikke.

Poden får i tillegg weekendetur til Liverpool med reise, opphold og fotballkampbillett. Vi hadde tenkt å reise sammen med han, men slik det ser ut nå blir det far og sønn som tar turen. Mor må passe barn. :mumle:


#31

amo sa for siden:

Dette er jeg helt enig i.Det er blitt litt av noen summer enkelte får, og forskjellene blir så store. Noen får oppsparte penger, noen får forskudd på arv ol.
Jeg får helt ærlig innrømme at vi ble litt påvirket vi også. Ikke noe jeg er stolt over, men vi hadde tenkt å gi bunad og selskap i gave."Alle" andre fikk så mye,så vi valgte å gi penger i tilegg.Vi har også en liten slekt, og det var ikke noen enorm pengesum hun havnet på.


#32

Bokormen sa for siden:

Nå er det lenge til vi har konfirmant, men jeg vil mye heller gi barna noen kroner den dagen de skal etablere seg fremfor masse penger da de er 15.


#33

Jessica sa for siden:

Jeg hadde konfirmant i fjor. Hun fikk en sykkel verdi kr. 5500,-. I tillegg til selskapet der vi hadde koldtbord.


#34

Isolde sa for siden:

Er ikke en språkreise nesten like mye da?

Jeg fikk bunad og festen. Men jeg brukte ALLE pengene jeg fikk av alle andre til språkreise. Var ikke mye igjenn gitt. Kostet 13 000 i bare reisen og så var det alt det andre som kom på etter hvert.


#35

Hyacinth sa for siden:

Jeg også. Mine foreldre har aldri vært spesielt gjerrige, jeg vil tvert i mot si ganske spandable. Men jeg fikk ingen gave til konfirmasjonen av dem, utover bunad og selskap. Jeg trodde ikke det var vanlig at foreldre som arrangerte selskaper for avkommet i tillegg ga gaver, enten det nå dreier seg om dåp, konfirmasjon eller bryllup.


#36

Hjertensfryd sa for siden:

Til min konfirmasjon fekk eg bunaden og besøket. Sølvet og ein del andre ting til bunaden hadde eg fått fordelt utover jul og bursdager i alle år.

Jo, så fekk eg ei klokke etter oldemor, som foreldra mine hadde kjøpt kjede til.

Mine unger kjem til å få bunad og besøket. Bunaden til jentene ligger på rundt 20 000. gutten sin kjem nok på 25-30 000,-


#37

Lotte sa for siden:

Akkurat nå er jeg glad det er lenge til vi har konfirmant.

Jeg fikk klær, selskapet og litt penger av mine foreldre. 1500 kr tror jeg det var. Synes den gang at det var enormt mye, men sammenlignet med hva andre fikk ble det lite. Jeg var strålende fornøyd jeg.

Må si meg enig med de som sier at det er bedre å hjelpe til når barna skal etablere seg i stedet for å gi de masse penger når de er 15.


#38

007 sa for siden:

Vi har faktisk tenkt å gi både gave til konfirmasjonen og et bidrag når de etablerer seg. Mellom konfirmasjon og etablereing (håper jeg...) vil de også få et tilskudd til lappen. :)


#39

Mams sa for siden:

Vi skal gi endel penger, men i forhold til hva en bunad kostr så blir jo det omtrent det samme.
Pengene har vi lurt litt på om vi ikke skal sette i boligsparing for ungdom.
Selv om han får pengene, vil han ikke ha full råderett over de.


#40

Maki sa for siden:

Jeg bryr meg egentlig lite om hva andre gir sine barn, men selv tror jeg ikke vi kommer til å gi våre to så store pengesummer. Klær, selskap og en gave som blir et minne hadde jeg tenkt, klokke, smykke el.


#41

-ea- sa for siden:

Jeg er også litt svimmel over gavene. Tror ikke det er vanlig i bygda der jeg kommer fra. Nå er det jo snart hundre år siden jeg og søsknene mine ble konfirmert, men vi fikk ikke noe annet enn en salmebok med inngravert navn fra foreldrene våre. I tillegg til klær og selskap. Forventet ikke mer heller, for vi hadde ikke god råd.

Storesønnen min valgte å ikke konfirmere seg, men han fikk ikke noen økonomisk kompensasjon av den grunn. Økonomien min på den tiden var ikke noe å snakke om. Jeg har "gjort det godt igjen" ved å gi han store gaver når han fylte atten (ibook) og tjue (mye penger).


#42

Ariel sa for siden:

Forresten fikk jeg en diamantring også. Pappa er gullsmed, så han har laget den. Den har jeg brukt hver eneste dag siden den gangen. :jupp:

Jeg blir også litt matt av alle gavene barna får. Jeg har ikke mulighet til å spytte ut 20 000,-, selskap, bunad+++. Men jeg sparer litt, hver måned, til hver av dem, som de, når de, fyller 18 kan bruke til det de ønsker.


#43

Tertit sa for siden:

Vi har konfirmant om to år. Han kommer til å få selskapet og alt som hører til (klær, fotograf m.m). I tillegg kommer han til å få en "liten" pengegave eller en tilsvarende gave som minne om dagen. Vi er en liten familie og han blir nok ikke av dem som får mest penger til konfirmasjonen. Syns også at enkelte er litt for opptatt med å "henge med" og dermed gir litt mer enn hva økonomien tilsier.


#44

Daisy sa for siden:

Selv om jeg sparer fast til Magnus hver mnd, så får han ikke de pengene ved konfirmasjon!

Jeg tror jeg kunne funnet på å gitt en klokke eller noe kanskje. Men ikke penger.


#45

Tinka sa for siden:

Min datter fikk klær, selskapet og en stor Carlton koffert som hun hadde ønsket seg, synes det har tatt veldig av med å gi store summer til konfirmasjon.


#46

trøtt sa for siden:

Problemet er jo ofte at "alle andre" gir så mye derfor føler mange at en må gi mye slik at en eget barn får en del også. Det gjør at nivået blir hevet hvert eneste år. Jeg syns det var vanvittig å høre på ungdommene på jobb fortelle om summene de hadde fått. Unger som får over 100 000 i gave. Helt sykt.

Vi er ingen stor familie og jenta mi blir nok en av de som får "lite" i forhold til de andre, men jeg håper jeg har oppdratt henne såpass godt at hun klarer å se verdien i andre ting enn kun penger.


#47

Kaija sa for siden:

Til min konfirmasjon fikk jeg også selskap + sykkel av foreldrene mine. Jeg var veldig fornøyd med det. Mamma og pappa var veldig klare på at de ikke syntes man skulle konfirmere seg for gavenes del, og og jeg var i grunn enig. (Snusfornuftig fjortis). Tror jeg til sammen fikk 3-4 tusen i gave, i tillegg til noen smykker og den før nevnte sykkelen. Det var ikke det kuleste å være den som hadde fått absolutt minst i gaver dagen etter konfirmasjonen, men mye gjorde det heller ikke. Jeg ønsket forresten heller å få bunad enn alle pengene, men det fikk jeg ikke.

Her i området virker det som om mange får MYE til konfirmasjonen. -De gangene mannen har hatt elever i konfirmasjonsalderen har jeg blitt sjokkert over hvilke summer de snakker om. Tror ikke jeg verken kan eller vil følge opp den trenden. Så får heller gutta mine tåle å være blant dem som ikke fikk mye.


#48

LilleRosin sa for siden:

Nå er det fryktelig lenge siden jeg konfirmerte meg, men jeg kan ikke huske at det var noe særlig snakk om hva de andre hadde fått? Bortsett fra et par som hadde fått fryktelig mye.


#49

Kula sa for siden:

Vi har konfirmant til høsten, og han skal av oss på en stasjonær pc.

Jeg regner ikke med at vi bruker så veldig mye på middag i grunn. Vi skal ha 3 retters middag, men vi lager stort sett alt selv. Meg god hjelp fra familie og venner. Tror neppe vi kommer opp i så mye som 5000 kr. en gang. Konfirmanten har bestilg biff, ris og berneu til konfirmasjonsmiddag, men vi får nok inngå ett kompromiss av noe slag der. :knegg: Biffer til 23-25 stk? Naaaaaa....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.