Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dyrevernere og jakt

#1

Meta sa for siden:

Skal si dyrevernsorganisasjoner rundt om har hengt seg opp i jakt i disse dager. Noah har kommet med en pressemelding, hvor de mener å ha avslørt jaktens sanne ansikt gjennom en trailer til en jaktfilm om elgjakt. Elgfall heter den, og er å finne på www.skitt-jakt.no, eller som link i pressemeldingen på Noah sin hjemmeside.

Jaktfilmen ”Elgfall” ble nylig lansert på villmarksmessen i Lillestrøm. På nettstedet www.skitt-jakt.no er traileren til videoen lagt ut. Den viser en elgokse som blir skutt 3 ganger før den faller og jegeren med et glis mot kamera går frem og avfyrer det siste avlivingsskuddet.
[b][/b]

Jeg ser på det slik at når du har ventet lenge og vel på å få elgen på skuddhold, og treffer den med et så godt skudd som jegeren i videoen her gjør, ville jeg også ha smilt. Om ikke mens elgen falt, så i alle fall i etterkant. Her er det mye godt kjøtt i vente! At elgen ikke faller etter første skuddet forteller om hvordan jakt er. Om det viser en brutal og avslørende sannhet om norske jegere er jeg åpenbart uenig i. At jegeren setter tre skudd til i elgen, så er det vel også for å sikre seg at dyret faktisk blir avlivet så kjapt og humant som overhodet mulig.

Jeg var inne og så på videoen selv, og må si at jeg syntes litt av hvert om den. Noah kritiserer at det er lagt musikk til videoen, og jeg prøver fortsatt å finne ut om jeg synes det er kritikkverdig. Videre skriver Noah om at det er ekte amerikansk stil på videoen. Dette kan muligens være uheldig for jegernes rykte, siden stilen på videoen faktisk kan fremstille dem som blodtørstige lystmordere. Imidlertid mener jeg at de som vet hvordan jakt foregår og hvilke holdninger som læres når jakttradisjoner videreføres ikke henger seg så mye opp i stilen på en video om elgjakt. Jeg leser med fryd i jakt og fiske magasinet mitt om hvordan njff sine medlemmer jobber for å verne naturområder, elver, hvordan jakttider og jaktområder kontinuerlig blir vurdert, og om det flotte viltstellet som blir utført for de ulike artene som blir jaktet på. Jeg mener at norske jegere burde få mye av æren for god forvaltning av naturen, ikke pepres fordi de ikke har respekt for den og dyra som lever der.

Jeg håper aldri at jakten og den gode norske jakttradisjonen opphører, ikke tror jeg det heller. Det jeg håper men egentlig ikke tror er at seriøse dyrevernsorganisasjoner rundt om i landet slutter å være så innbarka motstandere av jakt. De jobber allerede med viktigere saker, saker som muligens heller burde få viet jaktmotstandens energi og tid?


#2

syllan sa for siden:

Er du klar over hvor mye skade mange jegere gjør?
Hvor mangen skadeskutte dyr tror du går der ute?

Jeg har selv sett to dådyr me kule sår.

Liker ikke jegere syns de er ufysne å jævla sadistiske.


#3

noen sa for siden:

Er dette en aprilspøk eller mener du dette gjelder for alle jeger? :eek:


#4

safran sa for siden:

Alle sammen? :himle: Modent.

#5

syllan sa for siden:

Gjelder sikkert ikke alle , men alle de jeg har møtt til nå.


#6

Tallulah sa for siden:

For en rett og slett dustete påstand.


#7

Meta sa for siden:

Av norges mange hundretusen jegere, hvor mange hr du møtt? Jakter du selv, kanskje?


#8

Tallulah sa for siden:

Alle de jegerne jeg har møtt, både mannlige og kvinnelige, er svært opptatt av naturvern og bevaring av dyrearter. Ingen er lystmordere, alle spiser det de skyter, og ytterst få har vært så heldige at de har fått skutt en elg, til tross for mange elgjakter. Så at en jeger er blid når han endelig feller en elg, er forståelig.


#9

noen sa for siden:

Enig med deg. Det finnes sikkert dustete jegere, men mitt inntrykk er at kontrollen med jakt blir bedre og bedre og at de fleste jegere har respekt for det de gjør og dyrene de jakter på.


#10

Maverick sa for siden:

Jeg har møtt idiotjegere, men hovedtyngden har vært sånn som Glitter beskriver. Kommer aldri selv til å jakte så lenge det ikke er noe prekært behov for deg, men det er jo en grunn til at det er kvoter og bestand og alt det der. Når man først har føkka opp naturens kretsløp i den grad vi (som i mennesker) har gjort det, er det jo lurt å rydde opp også.


#11

syllan sa for siden:

Jeg er ikke jeger selv nei. Har ikke møtt mangen jegere men de jeg har møtt her vært idioter.. så enkelt er det.


#12

noen sa for siden:

Så de er idioter i tillegg til å være "ufysne å jævla sadistiske"? Lurer på hva slags miljø du vanker i...


#13

Maverick sa for siden:

Fnis. Jeg har møtt noen teite jusstudenter. Går ut i fra at alle er like blåste. :nemlig:


#14

Røverdatter sa for siden:

Selv jeg, som aldri ville funnet på å skyte et levende vesen, forstår at det er lurt at noen andre gjør det. Jeg syns det er uproblematisk at vi dreper dyr for å spise dem og for å holde bestandene på et akseptabelt nivå. Men jeg har absolutt vært borte i crazy-banana-jegere som skyter først og spør etterpå, og jeg er ikke to sekunder i tvil om at det finnes jegere som skyter just for the fun of it og ikke nødvendigvis av kjærlighet og omsorg for naturen. Jeg tror dog at dette gjelder et mindretall og at flertallet av jegere gjør det de skal.

Jeg syns også det er helt greit at dyrevernorganisasjonene har en annen mening enn meg om jakt og at de bruker sine virkemidler for å formidle synet sitt. At deres syn bryter med jegernes syn er i mine øyne ikke spesielt overraskende.


#15

mumrik sa for siden:

Her kommer generaliseringstråden virkelig til sin rett.

Jeg regner med at det finnes jegere som bruker jakt som en unnskyldning for å få utløp for sine blodtørstige sider. Det betyr ikke at det er jakta som er problemet. De jegerne jeg har møtt er vel så opptatt av å løpe rundt i skogen med fancy utstyr som å drepe.


#16

Røverdatter sa for siden:

Ja, det er vel selve kjennemerket på ekte næringslivstopper for tiden. SUV, gevær, fuglehund og fjellreven-bukse med gps på baklomma - ut på tur aldri sur. :knegg:


#17

Nabojenta sa for siden:

:grineler:Ja, så enkelt kan det være ... :snill:

#18

noen sa for siden:

Norges jeger- og fiskeforbund eller hva det nå heter jobber aktivt for å begrense antall skadeskytinger. Jeg tror de aller fleste jegere gjør det de kan for å unngå dette, og det er umulig å få antall skadeskytinger ned på null. I de jaktmiljøene jeg kjenner, er det en viss selvjustis på dette. Onkelen min ble satt ut av jaktlaget etter å ha skadeskutt for andre gang.


#19

noen sa for siden:

:knegg: Det ligger mye svindyrt rypekjøtt (inkl. hagl) i fryserne rundt omkring!


#20

trøtt sa for siden:

Det er en grunn til at det er kvoter. Jakt er ikke et onde, men en nødvendighet. Jeg kan ikke skjønne hva som er galt med det.

Er det virkelig rart at en jeger smiler når han har klart å skyte en elg. Han har kanskje stått på post i mange timer og dager. Klart det er morro når man får noe da.

Jeg har møtt mange jegere og ingen har holdningen Syllan beskriver. Jeg har vært med på elgjakt og rådyrjakt og det er en flott naturopplevelse. Vi har fått dyr når jeg har vært med og det er jo ekstra stas. De jegerne jeg kjenner er mest opptatt av selve opplevelsen og fellesskapet jegerne imellom. Skytinga er ikke hovedfokus i det hele tatt. Klart det er stas å være den som skyter dyret, men det betyr ikke at de er opptatt av vold og blod i seg selv.

Jeg er veldig glad for alt det gode kjøttet vi har i fryseren takket være min snille, omtenksomme og langtfra voldelige samboer.


#21

Meta sa for siden:

At vi allerede har føkka opp naturens kretsløp mener jeg også er en god grunn til å fortsette med jakt. Og er man i hjørnet hvor jakt skal forsvares, kan man si at det tross alt er bedre å spise vilkjøtt, enn å proppe i seg burhøns og ulykkelige masseprodusert storfe og grisekjøtt. Avlivningsprosedyrene på slakthuset er da i utgangspunktet ikke mindre brutale enn i jakt?

Når det kommer til holdninger til jakt og avliving, så er mitt inntrykk at majoriteten av jegere er uhyre nøye med å vurdere avstand til dyret, om det er i bevegelse, og om det finnes små greiner eller strå som kan endre retning på skuddet og så videre. På jegerprøvekurset jeg tok var prinsippet om å være sikker på drepende treff også et tema som var viet mye tid, oppmerksomhet og diskusjon. Human jakt er et viktig begrep når nye jegere rekrutteres og læres opp, og det har jeg en mistanke om at ikkejegere er uvitende om. Det er mye god jaktmoral ute og går. Slendrianer og idioter finnes, men jeg vil tørre å påstå at det skal ikke mye toskeskap til før toskene blir uglsett av den gjennomsnittlige jeger.


#22

AprilRyan sa for siden:

Hvis jeg var elg tror jeg nesten jeg ville foretrukket å bli skutt av en jeger framfor en naturlig og mest sannsynlig pinefull og langtrukken død i naturen.


#23

Agent Scully sa for siden:

Det er i det hele tatt alt for mye vold i naturen. Jeg så to grevlinger som sloss forleden, og i forrige måned hørte jeg om et lemen som bet et annet lemen i øret. Heldigvis ble begge deler fanget opp av Esso sitt overvåkningskamera, så urostifterne kan vente seg et oppgjør i rettsveset. Men hvordan kan man sette en pris på et ødelagt lemmenøre? :sukk:


#24

Maylen sa for siden:

Jøss Syllan, er min pusete samboer idiot, ufysn jævla sadist? :knegg:

Her jeg bor (i Midt-Finnmark) er jakt hverdagslig. Naturlig. I fjor hadde min venninne sin 4 år gamle datter med på elgjakt i 2 uker. Hun blir nok elgjeger hun også når hun blir stor tenker jeg. Jakt er faktisk humant, og tilgode for dyrene. Bestandene må holdes nede - for deres egen skyld. Derfor kvoter.

Angående skadeskutte dyr så er det slik at skadeskudd skal rapporteres til viltnemda.
Ett skadeskutt dyr skal finnes og avlives så fort som råd er for å unngå unødig lidelse.
Da drar jaktlaget + utsendte fra viltnemda i kommunen ut å finner dyret, og avliver det.

Selv driver vi ikke med storviltjakt. Vi jakter ryper mest. Og ja, vi har fuglehund - helt uten å være rike.


#25

Maylen sa for siden:

Det kan ta sin tid å finne ut av, så den rettsaken er nok ikke over med det første. Jeg så forøvrig to kråker som raste ihop her om dagen. De var ikke akkurat forsiktige med hverandre.


#26

Maverick sa for siden:

Katten min er en seriemorder av rang. :sukk: Heldigvis har det ikke gått videre til sønnen hennes, som er en pinglete bypus med sans for mat servert i matskål.


#27

Maylen sa for siden:

Ja, de er jo også for fisketypen a`la "catch and release". Det er virkelig seigpining for fisken. Ofte er den så skadet i munnen at den dør etter en stund likevel. Da er det vel bedre å avlive fisken umiddelbart etter fangst.


#28

Enhjørning sa for siden:

Og noen av de jeg har møtt var egentlig ikke så opptatt av å skyte som å sitte i skogen og drikke sprit. :knegg:

Forøvrig er jeg enig med Glitter og aC.


#29

Enhjørning sa for siden:

Ja, og da har man i tillegg matauk-aspektet!
Fylle fryseren med laks som varer hele vinteren - uhm... :nam:

Catch-and-release har jeg aldri skjønt, av nettopp den grunnen du nevner.


#30

Nebbia sa for siden:

...


#31

Mauser sa for siden:

Jeg har en venninne som har et beist av ei svart kattemor med to ennå større sønner. Lystmordere hele gjengen! Vel, kanskje ikke venninna, men hvem vet?

Og hva verre er: De to labanene har i lengre tid vist direkte ufin interesse for mora si - og da snakker jeg ikke om platonisk kjærlighet.



#33

noen sa for siden:

Auda... :knegg:


#34

Mauser sa for siden:

Det skulle nå ellers bare mangle.


#35

Tallulah sa for siden:

Jeg tror du bør ta et lite kurs i statistikk. Det at du har møtt noen jegere som er idioter gjør nemlig ikke jegere generelt til idioter.

Det er jeg enig i.

Er de? Jeg trodde NOAH var imot fisking i det hele tatt, og hadde endel oppslag for noen år siden om fisk sin smerteterskel.

Uansett, jeg syns catch and release er helt tåpelig.


#36

Nebbia sa for siden:

Jeg ville nok først og fremst anbefalt et kurs i logikk. Hvis p, så q osv.


#37

Tallulah sa for siden:

Det hadde ikke vært så dumt det heller nei.


#38

Maverick sa for siden:

"...ergo er Mor Nille en sten."

Logikk er fine greier.


#39

AprilRyan sa for siden:

Jeg trodde forskning hadde vist at de fleste fiskene som blir sluppet ut igjen klarer seg helt fint og en kan vel ikke helt påstå at det nødvendigvis er bedre for fisken å bli drept enn å bli sluppet ut igjen. Jeg tror heller det må en lang og vitenskapelig studie til for å vurdere akkurat det spørsmålet.


#40

Maverick sa for siden:

Ja, det var det, vettu. :flau:


#41

Maverick sa for siden:

Jeg vet om en fisk som er flink til sånt.


#42

Sitron sa for siden:

Jeg begriper ikke at noen kan finne glede i drap.


#43

Maylen sa for siden:

Selv finner jeg glede i middagene som blir servert etterpå. :nam:


#44

Sitron sa for siden:

Ja, ikke sant. Dobbeltmoralismen lenge leve. :sukk:


#45

Maylen sa for siden:

Hvor er min dobbeltmoral? Hvor har jeg sagt at jeg er i mot jakt?


#46

Maylen sa for siden:

Jeg er for jakt og for middagene etterpå.


#47

Sitron sa for siden:

Hvor har jeg snakket om deg?


#48

Maverick sa for siden:

Du quotet henne jo, Sitron. :knegg:


#49

Tallulah sa for siden:

Jeg tror ikke det er selve drapet som gir de fleste jegere glade, men at man har greid noe som er forholdsvis vanskelig som i tillegg gir deilig middag.


#50

noen sa for siden:

Jeg er for jakt, men jeg har aldri hatt noe ønske om å holde i geværet...

Jeg har forresten satt opp og tømt musefeller. Og for de som lurer - jeg spiste ikke kjøttet.


#51

Maylen sa for siden:

Nemlig. Når noen ser meg intenst inn i øynene mens de snakker, så antar jeg at de snakker til meg.

#52

Maylen sa for siden:

Så du bare dreper for lystens skyld du altså? :knegg:

#53

Sitron sa for siden:

Ja, og så? Om du ser det i sammenheng med det jeg sier over, så er poenget ganske klart.


#54

noen sa for siden:

Jepp. Og jeg er litt nervøs for hva som vil skje den dagen jeg ikke er fornøyd med musedrap. Jeg startet jo med mygg og fluer i ung alder, og etter noen tiår er jeg over på mus. Hvis jeg lever til jeg er 100 tror jeg i hvert fall hunder og katter i nabolaget skal holde seg langt unna meg.


#55

Tallulah sa for siden:

Jeg oppfattet at Sitron snakket om seg selv, ikke Maylen.


#56

Sitron sa for siden:

:dulte:


#57

Maverick sa for siden:

Åh. Sånn å forstå. Jeg leste med "alt er Sitronen sin skyld"-briller. Ynnsjyll. :sparke:


#58

Maylen sa for siden:

Åh. Så det er Sitron som har dobbeltmoral.


#59

Nabojenta sa for siden:

Disse?

#60

Sitron sa for siden:

:forbanna:


#61

Maverick sa for siden:

Jepp. Svir i øynene. Ævve.


#62

Esme sa for siden:

Den hadde kommet til å se sånn ut: :humre:


#63

Maverick sa for siden:

Vakkert. :rørt:


#64

mumrik sa for siden:

Esme. :rofl:


#65

Agent Scully sa for siden:

Og når vi er inne på dyrs rettigheter: Jeg så nylig en dokumentar om en rotte som hadde så lyst til å bli kokk, men som ble diskriminert på det groveste. Heldigvis fikk rotten en støttekontakt i en udugelig kokk som trengte noen pointere, men det holdt på å gå galt likevel, da helsetilsynet vurderte rotten som et skadedyr! :sjokkert:



#67

Elias sa for siden:

Jeg er ikke jeger selv, men jeg går en god del i naturen , både sommer og vinter. Jeg tar en del bilder av dyr, hvis jeg får dem på "skuddhold".

Men det som er aller mest trist er at jeg stadig oftere finner kadaver av dyr som har dødd fordi de ble svake pga. matmangelen gjennom vinteren. De største hjortedyrene og elgen er det lite fare med, de er robuste nok. Men ungdyrene ser vi stadig flere av, liggende og råtne.

OK, vil vel noen si, det er naturens gang. De sterkeste overlever. og det er kanskje sant.
Men jeg sier IKKE det. Jeg sier heller at det ville vært bedre for disse stakkars dyra at bestanden ble regulert med jakt slik at det faktisk ble nok mat til å overleve vinteren for de dyra som var igjen.

Å la alle få leve er sikkert idyllisk nok, og jeg har ingen problemer med å forstå tankegangen. Lett å bli nok fascinert av slike fine dyr til å mene at alle skal få leve.
Men dyrevern er det definitivt ikke. Det er faktisk det motsatte.


#68

AprilRyan sa for siden:

Esme og Kif: :knegg:


#69

Meta sa for siden:

Det samme tenker jeg. Jeg tok ikke jegerprøven fordi jeg hadde så utrolig lyst til å drepe. Det tror jeg ikke vile kledt meg!

Det er strenge krav til jakt av alle slag, og prinsippet om human jakt gjelder for jakt enten det er med feller eller med våpen. Skal du jakte med feller, må du sjekke dem minst to ganger daglig om dyret fanges levende, minst en gang i uka om den fanger og dreper dyret. En felle skal ikke fange viltet slik at det blir skadet og må ligge å vente på å bli tatt av dage. Til og med musefeller skal settes opp slik at musa ikke skal lide unødig!


#70

Meta sa for siden:

Flott skrevet! :riktig:


#71

gajamor sa for siden:

I have killed whales with my own bare hands.


#72

noen sa for siden:

Åh, en ekte nordmann! :rørt:


#73

Mauser sa for siden:

I have stroked a salmon with my own bare hand.

#74

Sitron sa for siden:

I let a carp suck me.


#75

gajamor sa for siden:

Å, jeg trodde den historien var allment kjent:

En gang på 90-tallet var det en stor konferanse i Geneve for statsvitere fra hele verden. Under bufféen gikk ei fisefin amerikansk frue nesten til fysisk angrep på en av de islandske deltakerne. Det var helt fryktelig at nordiske land kunne drive på med hvalfangst, og visste han ikke at hvaler var intelligente dyr osv. osv. Den stakkars mannen var verdens mest pasifistiske, men hadde dessverre utseende mot seg, og hadde store likhetstrekk med Snorre Sturlasson. Han hadde aldri drept noe større enn en mygg, men kom aldri til orde i den lange og sinte tiraden fra den amerikanske furien. Etter å ha hørt på denne utskjellingen av sin kjære islandske kollega en stund, brøt den norske deltakeren inn. Han var av de mindre mennene på konferansen, og så så liten og uskyldig ut at ingen kunne tro han hadde gjort annet enn å sitte på kontoret sitt og tenke. Det kom derfor som et sjokk da han uttalte på virkelig pent oxford-engelsk med norsk brytning: "I have killed whales with my own bare hands!" Damen sa ikke et ord mer om hvalfangst den kvelden.


#76

Mauser sa for siden:

...not a carpet muncher, I presume?


#77

Ulvefar sa for siden:

Jeg har et blandet forhold til jegere, men er definitivt ikke prinsipielt i mot jakt.

Dyreplaging for moro skyld (aka catch and release, sportsjakt som ikke tjener hverken matauk eller bestandspleie) er ikke mer tillitsvekkende eller sjarmerende hos voksne menn med SUV enn hos gutter som plukker vingene av fluer for moro skyld. Og jakt på sårbare arter som ulv eller tiger kvalifiserer i mine øyne til ti års opphold i Kristiansand dyrepark -innenfor sprinklene og med Kaptein Sabeltann på repeat 24-7.

På den annen side, skulle buddhistene ha rett ville jeg definitivt foretrekke å bli gjenfødt som en fri elg enn som kjøttfe parkert i egen møkk. Og gitt videre valg ville jeg heller endt mitt elgliv for en velrettet kule enn for en ulveflokk som ikke er like nøye med at jeg var død før de begynner å spise. Om jegeren smilte eller ikke ville jeg brydd meg fint lite om. Så jeg mener klart at kompetente jegere som jakter rikelig vilt skaffer mat på en på mange måter mer etisk og miljøvennlig måte enn de som kjøper burgeren ferdig pakket og lar andre ta seg av de usmaklige bitene.


#78

Mammarit sa for siden:

Har aldri selv vært med på elgjakt, men derimot på reinsjakt. Dette går rolig og respektfullt for seg, og reinsflokken merker ingenting før de høre et smell og en av dem faller død om. Jegerne ligger helt stille til hele resten av flokken er løpt bort, da først starter slakting. Reinsjegere i 100 tall som jeg har møtt ofte, har human jakt og respekt for alt liv i tankene under hele jaktsesongen. Jakt må til for å regulere bestanden, slik at det blir nok mat til de som blir igjen, og for å gi oss deilig og sunn mat


#79

Maylen sa for siden:

Mens vi snakker om bjørner, så var det en her i år også.
Drepte sauer for fote, uten at fellingstillatelse ble gitt.

Til slutt fikk de det, men de fikk bare noen dager på seg.
De fant ikke slagbjørnen på de dagene.

Bøndene måtte sette sauene inn en måned før normalt for å berge flokkene.

Den bare drepte, spiste ikke.


#80

Skvetten sa for siden:

Det er grunnen til at vi sadistiske jævler har med oss godkjent ettersøkshund, det er påbudt. Så i tillegg til å skadeskyte Bambi må vi nå finne dritten og skyte den på ordentlig vis, møkkajobb.

Selvfølgelig er vi idioter, hvem andre ville vel gidde å sørge for at du og dine like får herlig viltmiddag på bordet.

Endelig en som har skjønt det, det er utstyret som teller (i tillegg til at vi får stillet blodtørsten vår da). For det er fett som bare pokker når man kan smyge seg rundt i skogen i lydløst tøy med digert våpen over skulderen. Nattkikkert i reneste marinejegerstil og for ikke å glemme de lekre bootsene da, her kan fallskjermjegerne til og med gå hjem å vogge. Kikkertsikte som lar en leke snikmorder som sitter på et hustak og tar ut et eller annet statsoverhode, si meg blir det stort bedre?

Vi drikker da ikke sprit, det går i Braastad på lerka og skrøner ved bålet, husker dere forresten den jeg nesten tok ut i fjor, den bukken med en million tagger? Grunnen til at den skvatt unna var den hersens karsken som Ola Dunk hadde med seg, dobbeltsyn og greier så den jeg tok ut var premiekua til bonden i Lia.


#81

Skremmern sa for siden:

Hadde det ikke vært for jegere hadde mammaen til Bambi fortsatt vært blant oss.


#82

Mauser sa for siden:

87+ år gammel? I think not. Hun hadde ikke blitt mer enn ti år i beste fall.

#83

Skremmern sa for siden:

Jo, mammaen til Bambi hadde det, så!


#84

Zip sa for siden:

Eg er jaktenke denne veka og gledar meg til frysaren blir fylt opp. :jupp:
Mannen har jakta elg i mange, mange år. Broren hans er grunneigar og han jaktar sammen med bestefaren sin. Dei har i år fått tildelt 18 dyr dei kan skyte. Storebror er og med og syns det er stor stas.


#85

Magica sa for siden:

Min kjære har skutt et rådyrkje i dag. :D
Med hunden på slep selvsagt, for dyret rakk jo å springe noen få meter og gjemme seg i kjent rådyrstil.


#86

Skvetten sa for siden:

Drømme seg bort til barbariets smell
Da blir det gode middager på dere, Magica. Ikke så rent misunnelig skal jeg si deg.


#87

Ru sa for siden:

Brødrene mine har vært på fugletitting i helgen, aka. rypejakt. :knegg:

Det er kun en grunn til at jeg aldri har tatt jegerprøven og ikke jakter.
Jeg liker ikke viltkjøtt, og det kunne ikke ramlet meg inn å jakte etter noe jeg ikke vil spise. :nemlig:


#88

Skvetten sa for siden:

Sånne ryper uten fjær men med skjørt og høye hæler? :knegg:


#89

noen sa for siden:

Jeg så to ryper på nært hold da jeg var ute og fant turorienteringsposter i går. De så nok at jeg ikke hadde med meg gevær, for de tok seg god tid da de fløy av gårde. Jeg angrer på at jeg ikke kastet den spisse siden på kompasset mitt etter dem - da kunne vi hatt rypekjøtt til middag snart. :mumle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.