Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skulle det vært diskutert alternative "premier" til vinnerne av fotokonken?

#1

SmarteSmelt sa for siden:

Eller synes vi at det kan bare skure og gå siden det uansett er mange bidrag?

Jeg synes det er "feil" sånn det er nå.
Man har ikke lyst til å vinne.

Jeg synes jo foto generelt er kjempegøy, og deltar stort sett uansett. Men jeg må ærlig innrømme at jeg synes arrangering av konken er et pes.

På noen foraer har man egne moderatorer som tar seg av arrangering av fotokonken.
Et annet alternativ er at ikke alltid vinneren, men f.x. nr. 2 eller 3 eller et eller annet annet enn alltid vinneren må arrangere neste. Mest fordi det å vinne blir en straff. Jeg synes i alle fall det.

SÅnn det er nå, så er det slik at noen brukere ikke er med i frykt for å vinne.


#2

Sitron sa for siden:

Jeg syns at de som syns det er så fælt å vinne, burde la vær å delta.


#3

Maverick sa for siden:

Fnis. Jeg visste det var en grunn til at jeg ikke ble med i disse konkene. Så dramaqueen er selv ikke jeg.



#5

Maz sa for siden:

Jeg synes Smelt hare et godt poeng jeg.


#6

Maverick sa for siden:

Jeg har aldri sett noen annen måte på noe annet forum å arrangere sånne konker på enn at vinneren lager neste, og er så enig med Sitron som man kan bli i at hvis man ikke har lyst til å vinne, eller "er redd for å vinne" pga. stresset det medfører, kan man drite i å bli med. Som meg. :stolt:


#7

Muskat sa for siden:

Jeg syns også Smelt har et poeng. Nå har ikke jeg vunnet noen gang, og godt er det for jeg hadde sannsynligvis bare rotet det til dersom jeg skulle arrangert fotokonkurranse. :blånn:


#8

Sitron sa for siden:

Rotet det til? Hvor vanskelig er det egentlig å klippe og lime? Nei, man må jo tenke ut et tema. Det er stress, det.


#9

Svanen sa for siden:

Litt enig med Sitron her. Trenger heller ikke å bli stress. Det forventes vel ikke at neste tema og konkurranse skal være klar kun timer etter vedkommende har vunnet? Jeg hadde kanskje brukt litt tid på å lage avstemningen (vet ikke, for jeg har jo aldri prøvd), men ikke mer tid enn jeg ellers hadde brukt ved å kikke på andre innlegg her. Det er vel lov å spørre om hjelp om en ikke får det til?
Så jeg personlig hadde ikke sett det som en "straff".


#10

Kneazle sa for siden:

Selv en forumnovise som meg klarte å avvikle en konkurranse, så veldig vanskelig er det ikke. Det var faktisk litt moro. Men det er klart; det kan jo hende jeg hadde blitt med oftere dersom premien var store mengder sjokolade, for eksempel. :D :godtesjuk:


#11

SmarteSmelt sa for siden:

Jeg sier ikke at det er vanskelig, og jeg mener heller ikke at man trenger å vinne noe som helst. Jeg synes det er et pes å organisere fotokonken, og jeg vet at jeg ikke er alene om å synes det. :)


#12

Myrsnipa sa for siden:

Jeg syns Smelt har et poeng. Jeg ønsker iallefall ikke å vinne, og syns igrunnen det var litt styr å lage konkurranse. :flau:


#13

Maverick sa for siden:

På vegne av flere. :knegg:


#14

Myrsnipa sa for siden:

Hva knegger du for?


#15

Irma sa for siden:

Men det blir vel like mye pes for nr. 2 og 3 å arrangere? Ingen premie bare "straff"? For meg virker det enda mindre motiverende i forhold til å delta. Jeg skjønner argumentasjonen, men synes allikevel at den som vinner bør ta jobben med ny konkurranse. Litt heder og ære, og litt jobb.


#16

Maverick sa for siden:

At jeg synes det er et morsomt argument. Jeg tviler ikke på at det er sant. ...og jeg klarer fortsatt ikke opparbeide meg noen forståelse for at man skal måtte forandre på reglene fordi noen som tar bra bilder som vinner ofte synes det er pes å arrangere konkurranser. Da foreslår jeg at man dropper konken, og bare legger ut bildene som vanlige innlegg.

(pokker'n, glemte å quote igjen. Det er altså den derre "på vegne av flere" jeg synes er litt festlig. Jeg er sikkert miljøskadd fordi jeg har lest for mange leserinnlegg i lokalaviser.)


#17

Myrsnipa sa for siden:

Åja. Det var en "null-forståelse-knegg".


#18

Maverick sa for siden:

Jepp.

Dvs, ikke null forståelse, men null medlidenhet.


#19

Myrsnipa sa for siden:

Jaja. Sånn går no dagan.


#20

Maverick sa for siden:

Ja. Enten med å le av unødvendig sutring, eller å sutre unødvendig. Jeg er ganske god til begge deler.


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg dulter på aC og sitron. Det er jo ikke akkurat tvang å være med på en fotokonkurranse.


#22

SmarteSmelt sa for siden:

Når man legger inn bilder som vanlig innlegg får man som oftest alltid utelukkende positiv og tilbakemelding. Legger man ut i konken så får man et annet syn på det, rett og slett fordi man reelt ser hvor godt bildet er likt. Det synes jeg er en forskjell som for meg er viktig.

Men skit. Synes storparten at det er helt strålende å arrangere konker, så er det selvsagt helt greit. Jeg synes det er et svare strev og styr, på vegne av flere igjen! :knegg: Og når det er sagt så synes jeg ikke akkurat at mine argumenter har vært de mest usaklige i denne tråden.


#23

Maverick sa for siden:

Jeg har ikke sagt noe om usaklige argumenter, jeg. Har bare alltid fnist litt av akkurat den, men som sagt, jeg er miljøskadd. Hva med å opprette et slags bildekritikkunderforum, for seriøse tilbakemeldinger?


#24

Tallulah sa for siden:

Kan du ikke lage en poll over egne bilder, og be folk stemme? Evt. be dem komme med kritikk av bildet?


#25

him sa for siden:

SmarteSmelt: Det er mulig du får mer kritiske kommentarer hvis du ber om det i hovedinnlegget. Selv er jeg ikke særlig aktiv i dette underforumet, men generelt sett er det vanskelig å vite om folk vil ha kritikk eller bare positive kommentarer på bilder. Jeg vil tro det varierer noe.


#26

Veronal sa for siden:

Hva med å ha en fotokritikkskravletråd i stedet?

(Jeg kan ikke tro at modder gidder å organisere fotokonkurranser og jeg gidder ikke å delta i frykt for å vinne. :knegg: )


#27

Irma sa for siden:

Det finnes jo allerede, i to varianter til og med. Det er en annen sak at bildekritikkforaene ofte brukes til å vise fram bilder av søte barn og ikke som et bildekritikkforum. (Hvem kan benekte at en unge er søt liksom. :knegg: )


#28

Sitron sa for siden:

Det finnes jo faktisk en del unger som ikke er søte, men å gidde å si det høyt er noe helt annet enn å tie.


#29

Irma sa for siden:

Joda, du har rett. Jeg har sett usjarmerende barn, dog svært sjelden. Jeg ville nok lettere pirke på skarpheten på et bilde, enn graden av hvor sjarmerende et barn er. Min opplevelse er at mange av trådene i bildekritikkforaene brukes som vise-fram-barna-tråder, uten ønske om tilbakemelding på bildene. Da blir det gjerne så man gir tilbakemelding deretter.


#30

Sitron sa for siden:

Ja, jeg knegget godt for meg selv da jeg så en som ble komplimentert for at h*n alltid tok så fine bilder. De er omtrent alltid uskarpe.


#31

SmarteSmelt sa for siden:

Bildekritikk finnes, men også der er det stort sett positive tilbakemeldinger uansett, mens når bildet sammenlignes med andre rundt samme tema så kan man jo se at det kanskje ikke slår an og at ikke alle liker det likevel... så jeg står på at det er en stor forskjell sånn sett på konk og kritikk.

Men ellers gir jeg meg.


#32

Maverick sa for siden:

Av ren nysgjerrighet SmarteSmelt, er du regga på foto.no? Jeg liker nemlig bildene dine veldig godt, og vil gjerne se flere. :blafre:


#33

Irma sa for siden:

Noe av problemet er kanskje at det ikke finnes "Ungene våre II", slik at mange bruker bildekritikk II til noe annet enn det er tenkt til? Hadde man opprettet "Ungene våre II" kunne man flytte tråder som ikke omhandler bildekritikk dit de hører til, og bildekritikk brukes til bildekritikk?


#34

SmarteSmelt sa for siden:

Takk, nei... Egentlig mest fordi jeg har litt panikk for at bildene av ungene skal bli tilgjengelige for alle og for alltid. Jeg føler det er tryggere her, også fordi de ikke er linket opp mot mitt navn. Men det er nok mest et utslag av generell paranoia. :flau:

Jeg går på fotoklubb da, IRL liksom. :knegg: Med utrolig dyktige fotografer, og der lærer jeg kjempemye.


#35

Tuddelu sa for siden:

Jeg synes også det er litt pes å arrangere fotokonkurransene. Det er ikke pes å finne på tema og klippe inn reglene, men det er en del styr å fikse avstemming med visning av alle bildene. Det ikke mulig med flere enn 8 bilder i ett innlegg, så man må som regel ha flere innlegg for å få med seg alle bidragene. Og når det er flere enn 20 bidrag må man operere med flere runder med avstemminger, fordi det bare er mulig å opprette poll med opptil 20 alternativer. Jeg synes det er veldig kjekt å vise fram bildene mine og få dem vurdert opp mot andre bilder som omhandler samme tema, men jeg hadde gjerne sett at man slapp med heder og ære og ikke også måtte arrangere neste konkurranse, om man skulle stikke av med seieren.

Når det er sagt, har jeg vel ikke akkurat flust med gode forslag til hvordan det alternativt skal kunne løses :vetikke: Og dersom de fleste foretrekker å ha det som nå, får jo bare vi fortsette som før og så får hver og en avgjøre om man er villig til å ta "risikoen" det er for at man kan vinne eller ikke.


#36

Isbjørn sa for siden:

Jeg vant nå nettopp og har den ære å arrangere neste konkurranse. Jeg synes det er litt morsomt, men det er kanskje fordi dette er første gangen?

Hele poenget med å ha konkurranse er jo å vinne. Hva man vinner er ikke så nøye, egentlig. Det holder med litt heder og ære. Ulempen er jo å arrangere neste konkurranse, men det er jo bare å klippe og lime litt, samt lage en poll.


#37

SmarteSmelt sa for siden:

:dulte:
Og hadde det vært sånn at man på forhånd sa at den som fikk færrest stemmer måtte avholde neste konk, så hadde det jo faktisk vært en straff, mens det her er vinneren ergo er det ikke en straff...

Men, jeg har sagt at jeg gir meg og det gjør jeg. :)


#38

Azi sa for siden:

Men er det ikke litt rart da å vinne to ganger på rad? Nesten som at man legger opp tema etter beste bildet man har tatt selv.


#39

Maverick sa for siden:

Eller kanskje bare noen tar bra bilder! :noia:


#40

Irma sa for siden:

Hvorfor skulle det være rart å vinne to ganger på rad? Og hva er galt med å velge et tema hvor man har et bilde som passer? Synes det ville være rart om man fordi man har vunnet er nødt til å velge et tema som interesserer en såpass lite at man ikke har et bilde liggende som passer. Dette synes jeg bør være opp til vinneren å vurdere.


#41

Azi sa for siden:

Hvis man er redd for å vinne engang til pga man er så god på å ta bildet. Så trenger man da strengt tatt ikke delta.


#42

Sitron sa for siden:

Det er helt idiotisk at vinnere deltar i egne konkurranser.


#43

Maverick sa for siden:

My point exactly, Azi. :knegg:


#44

Azi sa for siden:

Joda det er greit nok. Men om man ikke vil vinne en gang til, så trenger man ikke delta. Det er poenge mitt.


#45

Irma sa for siden:

Ja, det er jeg enig i.


#46

SmarteSmelt sa for siden:

Jeg tror de fleste som vinner får mer enn nok "premie" til at de leter etter et tema de tror de kan vinne i igjen snakkerpåvegneavfleresomvanlig. :knegg:

Det har da heller ikke skjedd at noen vinner to ganger på rad.


#47

jane sa for siden:

Jeg er enig med SmarteSmelt.

Jeg synes det er gøy med foto, og gøy å delta på konkurranser også. Men jeg har heldigvis ikke vunnet noen konkurranser her inne da. :knegg:


#48

Elise sa for siden:

Er det ikke muligheter til å gjøre avstemningen litt enklere? Godsnakke litt med moderatorer sånn at det er mulig å få flere alternativer enn 20, så man iallfall slipper flere avstemninger og finalerunde? Slippe å kopiere inn alle bildene, så kan folk finne de sjæl? Det ligger jo link til alle bildene i konkurransetråden uansett.

Og jeg syns definitivt ikke at taperen skal måtte gjøre det som det muligens ble hintet om oppi her altså. Da kommer iallfall ikke jeg til å delta, da frykten for å tape er mye større enn frykten for å vinne. ;) (Ikke det at jeg har deltatt så mye altså...)

Men jeg lurte litt på en annen ting - hvor mye redigering er egentlig lov? F.eks å gjøre om et bilde til svart-hvitt er jo ingen stor operasjon, men allikevel syns jeg det gjør et bilde helt annerledes. Dessuten kan man jo med noen kameraer ta bilder i svarthvitt...


#49

Isbjørn sa for siden:

Jeg vet ikke om det er idiotisk, men jeg kommer ikke til å delta i min egen konkurranse. Føler det blir litt rart og feil.

Om man føler at det blir for mange bilder med, kan man jo plukket ut f.eks 20 bilder som blir med i konkurransen?


#50

Azi sa for siden:

Hvordan skal man plukke ut uten at noen blir fornærmet for dem ikke blir med?


#51

Maverick sa for siden:

De 20 første, for eksempel.


#52

Azi sa for siden:

Nå håpte jeg at hun skulle si trynefaktor eller noe, sånn at jeg kunne hisse meg litt opp da! :mumle:


#53

Maverick sa for siden:

Ok. Trynefaktor. Da kan jo jeg også bli med. :overlegen:

Happy nå, Azi?


#54

him sa for siden:

Man kan kanskje plukke ut de som har dårligere bilder enn en selv? :D

#55

Azi sa for siden:

Hallo, trynefaktor? Hvem tror du du er som kan velge de 20 du liker best? :catfight:

Ah det var godt

Altså dette var til aC.


#56

Azi sa for siden:

:haha: Ja den va god!


#57

Tuddelu sa for siden:

Dersom det er mulig å få inntil 30 alternativer isteden for 20, synes jeg vi skal be om det umiddelbart :nemlig: Det er veldig mye mer styr om man må arrangere flere avstemmingsrunder og dessuten tar jo avstemmingen himla lang tid. Er det mulig?


#58

Irma sa for siden:

En annen mulighet er at folk legger sitt bidrag direkte i konkurransetråden framfor å gi link til en annen tråd, og at konkurransetråden brukes som grunnlag for avstemningstråden? Da blir det kun å arrangere avstemningen for vinneren, og det er ikke så mye arbeid. For min del synes jeg det er for mye jobb og se på og kommentere 20-30 tråder som legges ut, det hadde vært lettere å følge med på bidragene dersom de ble lagt direkte inn i konkurransetråden. De som vil kan jo allikevel legge inn ut en egen tråd hvis de ønsker tilbakemeldinger på bildet sitt. Slik det er i dag er det sjelden jeg ser igjennom bidragene før avstemningstråden startes.


#59

Tuddelu sa for siden:

Forresten så synes jeg at man like godt kan ta vekk den klausulen om at at det ikke er lov å redigere bildene, bare "enkle justeringer". Hva enkle justeringer er, blir jo i høyeste grad et definisjonsspørsmål :nemlig:


#60

SmarteSmelt sa for siden:

Se her ja. Mange gode forslag. Jeg applauderer både Irmas forslag om en tråd med bilder fra børjan av (så får man heller prikke kommentarer) og Elises forslag om flere muligheter i pollen.


#61

Sitron sa for siden:

Avstemningen tar nøyaktig så lang tid som den som lager pollen bestemmer at den skal ta.


#62

Azi sa for siden:

Eller bare drite i hele avstemning og ha kun tema der man viser fram bilder. Det spiller vel ingen rolle om noen vinner eller ei. Det er jo gøy å være med og se på andre sine bilder. combaya combaya my lord combaya oh my lord combaya


#63

jane sa for siden:

Denne er jeg helt med på. Hvis "premien" er at man må lage ny konkurranse, så er det bedre å drite i avstemning og kun ha tema der man viser frem et bilde, og forhåpentligvis får noen kommentarer på det. Det er jo det som er artig, å få kommentarer på bildene sine. :)


#64

Azi sa for siden:

Nettopp.


#65

Isolde sa for siden:

Men hvem skal finne på neste tema om ingen vinner?


#66

Azi sa for siden:

Kanskje moddeteame kan komme til nytte her da?


#67

Isolde sa for siden:

Tror de har nok å gjøre jeg.



#69

Veronal sa for siden:

Det er ikke tingene som tar kortest tid å få gjort som nødvendigvis får høyest prioritering i verden. At det er en fra admin som avholdt første fotokonkurranse betyr vel ikke at det er offisiell forumkonkurranse.

Hva med en fotosirkel etter mal fra lesesirkelene?


#70

Azi sa for siden:

Om det ikke ble offisiell forumkonkurranse, hvorfor driver vi å diskuterer den nå da?

Ellers enig om fotosirkel idèen.


#71

Svanen sa for siden:

Denne ideen synes jeg høres veldig god ut. Sidene fylles fort opp av innlegg til fotokonkurranse. Andre fotospørsmål blir fort skyvd ned. Da kan og alt legges på "Mørkerommet 1", slik at det blir litt mer "privat" (hvor mange med under 5 innlegg deltar i/stemmer på konkurransen?). Alle får og mulighet til å slette sitt bilde når det passer dem selv.

Ikke dum denne ideen heller, men jeg liker Irma sitt forslag best. :nikker:


#72

Kneazle sa for siden:

Genialt, Irma! :digger:


#73

Tuddelu sa for siden:

Nja, dersom man må ha flere runder tar det i hvert fall mer tid å arrangere enn bare èn. Og skal folk ha reell mulighet til å være med i avstemmingen kan den jo ikke blåses av omtrent før den er lagt inn.


#74

Isbjørn sa for siden:

Det med å plukke ut 20 bilder har jeg fra et annet forum, og jeg vet ikke hvordan de plukker ut. Der må man sende inn bildene til en modde, så får man se om man blir med eller ikke. Men, det blir jo ikke så artig for dem som ikke får bli med.

Avstemning på 30 hørtes flott ut, om det lar seg gjøre.

Ellers synes jeg at en tematråd var et fint forslag, uten avstemning og uten en vinner. Har et forslag på hvordan det kan gjennomføres:

*De som vil være med på å bestemme tema, melder sin interesse til f.eks en moderator, eller en bruker som vil starte showet (kan godt gjøre det om ingen andre vil) Den ansvarlige setter opp en liste med nickene til dem som vil bestemme tema, og man følger listen nedover på tur

*Den som bestemmer tema lager en tråd med sitt tema, slik som vi har gjort hittil. Alle som vil legger inn bilder under temaet, og kommentarer etc kan legges i egen tråd (link under bildet og i hovedinnlegg). Eller man kan prikke inn kommentarer.

*Etter en viss tid stenges tråden, og nestemann på listen bestemmer tema og lager ny tråd.

Hva tror dere om dette? Man får delta med bilde, og man slipper unna med kun 1 tråd, samt at man har mulighet til å motta kommentarer på bildet sitt.


#75

SmarteSmelt sa for siden:

Det går jo flott. Enten det eller så enkelt at den som har tema 1 gang, får utpeke nestemann...


#76

Isbjørn sa for siden:

Men, man bør vel vite hvem som er interessert i å være med å bestemme tema?



#78

Isbjørn sa for siden:

For å få til 20 avstemningsmuligheter, kan man jo bare si det slik at de 20 første som deltar, får være med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.