Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfekt

#1

Lene sa for siden:

Noen som har gode konfekt oppskrifter som de vil dele? Har tenkt å realisere drømmen om hjemmelaget konfekt til jul :julemania:


#2

Skilpadda sa for siden:

Sjokoladetrøfler

  • 800 g god, mørk sjokolade

  • 2,3 dl kremfløte

  • 1,2 - 1,5 dl likør eller mørk rom

  • melis til arbeidet

  • evt. kakaopulver til å rulle trøflene i Finhakk 450 g sjokolade i foodprocessor. Kok opp kremfløten og hell den i sjokoladen, med maskinen i gang, inntil all sjokoladen er smeltet og blandingen er jevn. La maskinen gå mens du tilsetter likør/rom. (Jo mere du bruker, jo bedre blir trøflene, men også vanskeligere å forme.) Avkjøl blandingen helt.

    Form kuler av blandingen, bruk melis på hendene for å minske kliss. Avkjøl kulene i kjøleskap.

Smelt resten av sjokoladen og la den kjølne til romtemperatur. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og avkjøl dem igjen. Rull evt. de avkjølte trøflene i kakaopulver.

Oppbevares kjølig, men bør tas ut og la stå i romtemperatur en times tid før servering.


#3

Skilpadda sa for siden:

Noe enklere, som jeg tror Maximillia tipset om i fjor: Legg svisker i portvin over natten, rull hver av dem inn i marsipan (ekstra godt hvis den er hjemmelaget) og dypp dem i smeltet mørk sjokolade. :nam:


#4

DM sa for siden:

Kjøre aprikoser i mikseren, og lage kuler av det, lag små flate rundinger av marsipan som du pakker det inni, og så dypper du i smeltet sjokolade med litt delfiafett i til slutt og legger til tørk på bakepapir i kjøleskap.


Små konfektformer som fylles med smeltet sjokolade iblandet nøtter og rosiner.


#5

Filifjonka sa for siden:

Det var meg ja, og det er lurt å dele sviskene opp i mindre biter. :)


#6

Mumriel sa for siden:

Fylte aprikoser ?*

· 20 myke dessert aprikoser
· 100-150 g marsipan
· 100 g kokesjokolade
Skjær et snitt i hver aprikos. Rull små kuler av marsipan og stikk inn i hver aprikos. Trykk aprikosen igjen og ta bort overflødig fyll. Smelt sjokoladen og dypp snittflaten på aprikosen i sjokoladen. La stå kjørlig til sjokoladen er stivnet.

Aprikosmarsipan ?*

· 100 g skållede mandler, malte
· 100 g tørkede, myke aprikoser i skiver
· 50 g fruktosemelis/melis
kjøres sammen i hurtigmikser/ foodprosessor. Tilsett
· 1-2 ts eggehviter
og kjør videre til den samler seg og får marsipankonsistens. Form pølser og dypp i smeltet sjokolade. Eller bruk som fyll i marsipanbrød.

Sjokoladedyppede nøtter eller frukt !

Smelt
· kokesjokolade
i vannbad. Dypp nøtter eller frukt i sjokoladen, eksempelvis
· macadamianøtter
· paranøtter
· jordbær.
La stivne på bakepapir.


Sjokoladekuler (20) ! ?

· 1 dl kesam
· 4 ss fruktose/sukker
· 1 ts vaniljesukker
· 1 ½ ss kakao
· 2 krm salt
· 3 dl havregryn
· ca 2 ss melk
· (1-2 ts konjakk)
blandes godt sammen. Trill ut 20 små boller. Vend i kokos. Oppbevares i kjøleskap.


Trøfler (100) *?

Basis (ganache):
· 550 g sjokolade
hakkes grovt og kjøres i hurtigmikser til ’pulver’. Ha over i en bolle.
Varm
· 5 dl kremfløte
til kokepunktet. Hell over sjokoladen og rør inn fløten. Tilsett
· 125 g usaltet smør
og rør skikkelig.

Appelsintrøfler (50):
Riv
· skallet av 1 usprøytet appelsin
på fint rivjern. Rør sammen med
· ½ porsjon basis
Sett til kjøling i 2-3 timer. Dryss
· 100 g kakao
på et fat. Form kuler med teskje eller hendene og vend dem i kakaoen.

Konjakktrøfler (50):
Rør
· 4 ss konjakk (+)
i
· ½ porsjon basis.
Sett til kjøling i 2-3 timer. Dryss
· 100 g kakao
på et fat. Form kuler med teskje eller hendene og vend dem i kakaoen.

Trøflene oppbevares kjølig, i lufttett boks. Rull gjerne i frisk kakao igjen rett før servering.

Cappuchinopraliner (20) *?

Varm opp
· ¾ dl fløte
og legg i
· 150 g oppbrukket sjokolade
Når sjokoladene er smeltet, tilsett
· 2 ss sterk, kald kaffe
og rør om. Hell massen i små konfekt former og sett kaldt for å stivne. Kan pyntes med smeltet hvit sjokolade etterpå om ønskelig.

Mandeltopper (40)

· 150 g skåldede mandler (må være helt tørre, og gjerne ristede)
skjæres på langs eller hakkes grovt. Temperer
· 250 g sjokolade
i vannbad. Vend inn mandlene. La massen hvile i 5-10 minutter. Sett topper på bakepapir. La stivne. Oppbevar i lufttett boks.


#7

gnuri sa for siden:

Mmmm-her var det mange fine oppskrifter :nam:
Skal definitivt prøve endel av dem til jul :nikker:


#8

Hannah sa for siden:

Her var det mye godt ja :jupp: Tror jeg må prøve et par av disse til jul i år :-)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.