Lene sa for siden:
Noen som har gode konfekt oppskrifter som de vil dele? Har tenkt å realisere drømmen om hjemmelaget konfekt til jul :julemania:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Lene sa for siden:
Noen som har gode konfekt oppskrifter som de vil dele? Har tenkt å realisere drømmen om hjemmelaget konfekt til jul :julemania:
Skilpadda sa for siden:
Sjokoladetrøfler
800 g god, mørk sjokolade
2,3 dl kremfløte
1,2 - 1,5 dl likør eller mørk rom
melis til arbeidet
evt. kakaopulver til å rulle trøflene i Finhakk 450 g sjokolade i foodprocessor. Kok opp kremfløten og hell den i sjokoladen, med maskinen i gang, inntil all sjokoladen er smeltet og blandingen er jevn. La maskinen gå mens du tilsetter likør/rom. (Jo mere du bruker, jo bedre blir trøflene, men også vanskeligere å forme.) Avkjøl blandingen helt.
Form kuler av blandingen, bruk melis på hendene for å minske kliss. Avkjøl kulene i kjøleskap.
Smelt resten av sjokoladen og la den kjølne til romtemperatur. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og avkjøl dem igjen. Rull evt. de avkjølte trøflene i kakaopulver.
Oppbevares kjølig, men bør tas ut og la stå i romtemperatur en times tid før servering.
Skilpadda sa for siden:
Noe enklere, som jeg tror Maximillia tipset om i fjor: Legg svisker i portvin over natten, rull hver av dem inn i marsipan (ekstra godt hvis den er hjemmelaget) og dypp dem i smeltet mørk sjokolade. :nam:
DM sa for siden:
Kjøre aprikoser i mikseren, og lage kuler av det, lag små flate rundinger av marsipan som du pakker det inni, og så dypper du i smeltet sjokolade med litt delfiafett i til slutt og legger til tørk på bakepapir i kjøleskap.
Små konfektformer som fylles med smeltet sjokolade iblandet nøtter og rosiner.
Filifjonka sa for siden:
Det var meg ja, og det er lurt å dele sviskene opp i mindre biter. :)
Mumriel sa for siden:
Fylte aprikoser ?*
· 20 myke dessert aprikoser
· 100-150 g marsipan
· 100 g kokesjokolade
Skjær et snitt i hver aprikos. Rull små kuler av marsipan og stikk inn i hver aprikos. Trykk aprikosen igjen og ta bort overflødig fyll. Smelt sjokoladen og dypp snittflaten på aprikosen i sjokoladen. La stå kjørlig til sjokoladen er stivnet.
Aprikosmarsipan ?*
· 100 g skållede mandler, malte
· 100 g tørkede, myke aprikoser i skiver
· 50 g fruktosemelis/melis
kjøres sammen i hurtigmikser/ foodprosessor. Tilsett
· 1-2 ts eggehviter
og kjør videre til den samler seg og får marsipankonsistens. Form pølser og dypp i smeltet sjokolade. Eller bruk som fyll i marsipanbrød.
Sjokoladedyppede nøtter eller frukt !
Smelt
· kokesjokolade
i vannbad. Dypp nøtter eller frukt i sjokoladen, eksempelvis
· macadamianøtter
· paranøtter
· jordbær.
La stivne på bakepapir.
Sjokoladekuler (20) ! ?
· 1 dl kesam
· 4 ss fruktose/sukker
· 1 ts vaniljesukker
· 1 ½ ss kakao
· 2 krm salt
· 3 dl havregryn
· ca 2 ss melk
· (1-2 ts konjakk)
blandes godt sammen. Trill ut 20 små boller. Vend i kokos. Oppbevares i kjøleskap.
Trøfler (100) *?
Basis (ganache):
· 550 g sjokolade
hakkes grovt og kjøres i hurtigmikser til ’pulver’. Ha over i en bolle.
Varm
· 5 dl kremfløte
til kokepunktet. Hell over sjokoladen og rør inn fløten. Tilsett
· 125 g usaltet smør
og rør skikkelig.
Appelsintrøfler (50):
Riv
· skallet av 1 usprøytet appelsin
på fint rivjern. Rør sammen med
· ½ porsjon basis
Sett til kjøling i 2-3 timer. Dryss
· 100 g kakao
på et fat. Form kuler med teskje eller hendene og vend dem i kakaoen.
Konjakktrøfler (50):
Rør
· 4 ss konjakk (+)
i
· ½ porsjon basis.
Sett til kjøling i 2-3 timer. Dryss
· 100 g kakao
på et fat. Form kuler med teskje eller hendene og vend dem i kakaoen.
Trøflene oppbevares kjølig, i lufttett boks. Rull gjerne i frisk kakao igjen rett før servering.
Cappuchinopraliner (20) *?
Varm opp
· ¾ dl fløte
og legg i
· 150 g oppbrukket sjokolade
Når sjokoladene er smeltet, tilsett
· 2 ss sterk, kald kaffe
og rør om. Hell massen i små konfekt former og sett kaldt for å stivne. Kan pyntes med smeltet hvit sjokolade etterpå om ønskelig.
Mandeltopper (40)
· 150 g skåldede mandler (må være helt tørre, og gjerne ristede)
skjæres på langs eller hakkes grovt. Temperer
· 250 g sjokolade
i vannbad. Vend inn mandlene. La massen hvile i 5-10 minutter. Sett topper på bakepapir. La stivne. Oppbevar i lufttett boks.
gnuri sa for siden:
Mmmm-her var det mange fine oppskrifter :nam:
Skal definitivt prøve endel av dem til jul :nikker:
Hannah sa for siden:
Her var det mye godt ja :jupp: Tror jeg må prøve et par av disse til jul i år :-)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.