Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Legge heller i hagen

#1

Gaia sa for siden:

Utearealet vårt består av en ganske romslig terrasse med en liten trapp ned til en bitteliten hageflekk. Siden den er sørvestvendt så er den stort sett i bruk daglig når været tillater det. Snupp oppdaget at hagen var et ypperlig sted å leke etter barnehagen i dag og brukte store deler av tiden til å tømme innholdet i sandkassen ut på plenen. Hagen er som sagt relativt liten, men jeg lurer på om jeg skal legge heller på den delen som per i dag brukes til sandkasse og sklie for å unngå at all sanden havner på gresset. Noen som har tips til hvordan dette gjøres og evt. hva som bør legges?



#3

Gaia sa for siden:

Nja. Jeg tenkte egentlig mer flate heller (dvs. naturstein).


#4

Veronal sa for siden:

Grunnarbeidet vil antakelig uansett være det samme.


#5

Malus sa for siden:

Grunnarbeidet er likt uansett hva du legger oppå. Naturstein av ulik tykkelse og ulik fasong på steinene er mye jobb å legge hvis det skal bli pent. Skifer er i tillegg dyrt å kjøpe. Betongheller (f. eks. 30x30x5 cm) er det enkleste og rimeligste alternativet.


#6

Gaia sa for siden:

Takk for tips. Det er ikke store biten som skal hellelegges, så kostnaden ved å kjøpe skifer får vi heller ta. :)


#7

Nooria sa for siden:

Jeg har også planer om å legge skifer et par tre steder i hagen. Det finnes gjør det-selv-bøker som forklarer sånt veldig greit trinn for trinn med bilder. Plantasjen har feks en bok som heter Snekreing i hagen til den nette sum av kr 39.50.


#8

Malus sa for siden:

Skifer som er kuttet til firkanter og som har lik tykkelse er ikke værre å legge en betongheller. Bruuddskifer blir mer "naturaktig", men problemet der er å få jevne fuger, når bitene ikke er jevne. Skifer skal forøvrig fuges med sand, og med smalest mulig fuger så sitter sanda bedre fast og du får penere fuger.
Man kan sette i betong, men det krever mye mer av grunnarbeidet og er veldig mye mer jobb.

Under sanda under belegget kan det være lurt med et lag isopor (styrofoam) isolasjon, for å unngå setninger pga frost.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.