Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg en kjøkkenmaskin

#1

tink sa for siden:

Vi har vært gjennom diverse arvete gamle kjøkkenmaskiner og mixmastere, som nå alle har gått dunken. I påvente av kommende bryllup har jeg tenkt å ønske meg en - men hvilken?

Hvilken kjøkkenmaskin har du?
Er du fornøyd med denne?
Hvorfor/hvorfor ikke?

Vi liker å lage god mat fra bunnen av, men kommer neppe hjem med en halv gris eller to lam som skal parteres og lages kjøttkaker av. Stavmikseren strekker like vel ikke til det vi ønsker å lage av mat for tida. Det er fint om den kan elte en brøddeig, for det er ikke jeg så flink til å ta meg tid til.

Er det best med en sånn alt i ett, eller bør vi heller ha flere maskiner som er best på de ulike arbeidsoppgavene.

Gleder meg til å lese masse fornuftige, kloke svar i morgen.
;)


#2

Juste sa for siden:

Kenwood Major
Beste kjøkkenmaskinen som finnes. Stor, tung og solid. Masse utstyr og få kjøpt, og helt tidløst. Sterk nok motor til å vinsje opp en landrover som har kjørt seg fast i en grøft om det trengs.



#4

ILY sa for siden:

Signerer denne! Helt genial synes nå jeg:jupp:


#5

Nenne sa for siden:

Kommer ikke den i flere utgaver/størrelser? Hvilken har du/dere erfaring med?


#6

Tåtti sa for siden:

Virkelig? At jeg ikke tenkte på å springe hjem og hente den da gubben kjørte seg fast i grøfta borti her forleden vinter! :herregud:

Nei forresten, vi har en Kenwood Chef Excel, den klarer kanskje bare en liten landrover. :gruble: Men jeg er veldig fornøyd med den likevel, den har fungert prikkfritt i tjue år. :jupp: Jeg har riktignok ikke prøvd den til brødelting.


#7

-ea- sa for siden:

Kenwood Major er vel bare én, de andre variantene heter Kenwood General, Kenwood Løytnant, Kenwood Oberst, Kenwood Korporal og som heeelt basic finner du Kenwood Klossmajor. :D


#8

tink sa for siden:

Hvorfor må jeg alltid avsløres som lat. :o Prøvde å søke først altså, men tydeligvis ikke hardt nok.

Takker for svar!


#9

Juste sa for siden:

Vi har vel den største, med den store utstyrspakken (blender, pølsehorn og kjøttkvern).


#10

Skilpadda sa for siden:

Det er den som er bygget av Lego, ja?


#11

Filifjonka sa for siden:

Nei, den største er den som kan måke snø, skifte dekk på bilen og dra fjortenåringer ut av senga om morgenen + sprøyte en næringsrik frokost direkte inn i kroppen på dem. :nemlig:


#12

Lucifer sa for siden:

Her var det jo noen flotte maskiner jeg ikke har hørt om. :fnise:

Jeg er veldig fornøyd med min Kenwood Majorsom vi ønsket oss og fikk i bryllupsgave i fjor. Masse utstyr som jeg enda ikke har prøvd. :blånn: Mye jeg ikke skjønner hvordan engang.


#13

allium sa for siden:

Her ligger problemet. Jeg har også en stor, tung og solid kjøkkenmaskin (Electrolux assistent). Den fjernes sjelden fra matboden. Jeg kan jo ikke slepe ut noe sånt hver gang jeg skal lage mat til tre personer?


#14

Filifjonka sa for siden:

Vi har en Kitchen Aid. Jeg kunne godt ønske meg at bollen var større, men det jeg liker med den er at den er så fin at den kan stå på benken hele tiden. :jåle: På den måten er terskelen for bruk mye lavere enn om jeg måtte hentet den fram fra et skap hver gang. Og sant å si, jeg lager sjelden de kjempestore gjærdeigene. Om jeg skulle bakt brød i store mengder ville jeg valgt en med større kapasitet.


#15

scilla sa for siden:

Har også Kitchen Aid og er superfornøyd.:jupp:
Jeg har aldri savnet større bolle, og den har mye morsomt ekstrautstyr som dekker de fleste behov. Det er positivt at den ikke er så diger, synes jeg. Da kan den, som Maximillia skriver, stå fremme og det blir ikke så mye prakk å dra den frem. Ergo, den blir brukt oftere. Også er den så fin å se på :hjerter:


#16

tink sa for siden:

Lurer jeg meg selv dersom jeg tror jeg kommer til å begynne å bake brød bare jeg får ei skikkelig kjøkkenmaskin?

Får ta en prat med husfar. Han har sannsynligvis også noen tanker om dette.


#17

Kneazle sa for siden:

Jeg har Kitchen Aid, og er veldig fornøyd. Den pynter opp på kjøkkenet (:filer:), og er super til mitt behov. Men hvis du skal bruke den til store brøddeiger, er den ikke noe for deg.


#18

Tåtti sa for siden:

Du har ikke vurdert brødbakemaskin da? Vi kjøpte Kenwood BM250 i januar, og etter noen små testujevnheter (man må visst være nøye med ingrediensene :rolleyes: ) er vi superfornøyde og har ferskt brød hver dag! :jupp:

#19

Hjertensfryd sa for siden:

Me har ein stor Kenwood me og. Lurer på om det er Major.
Uansett, den er skranglete og stikker avgårde heile tida. Og ekstra bollen som fulgte med, knakk jo etter eit par gongers bruk. Ikkje fornøyd med den. Men men, mannen fekk den i presang så då så


#20

kiki sa for siden:

Vi har denne fra Kenwood:

Litt liten bolle, er nok på str med Kitchen Aid vil jeg tro, men den er stor nok for meg. Og så er den så fin at den kan stå på kjøkkenbenken hele tiden.


#21

tink sa for siden:

Det har jeg ønsket meg lenge, uten å komme langt nok til å kjøpe selv når jeg aldri får det. Har ei venninne som bruker brødbakeren til å blande og heve rundstykkedeigen også. Tror kanskje det er en snerten kitchen aid og brødbakemaskin jeg virkelig ønsker meg.


#22

Shamu sa for siden:

Vi har en Kenwood Major.
Den er helt genial og verdt hver en krone.

Hemmeligheten er å lage plass på kjøkkenbenken til den, slik at den aldri fjernes.
Jeg bruker min minst 3 ganger hver uke.
Den brukes til pannekake/vaffelrører, brøddeiger, pizzadeiger, kjøttkakedeig, boller osv.

Vår er i stål, så den er fin nok til å stå fremme. Det var litt av vitsen da vi kjøpte den.


#23

Shamu sa for siden:

Vi har brødbakemaskin.
Brukte den første 14 dagene så havnet den i kjelleren.
Anbefales virkelig ikke.

Du må være nøye med ingrediensene og den lager tykke harde skorper på bittesmå brød.... :(


#24

Tåtti sa for siden:

Da har du vel en billig til salgs til noen som ønsker seg en, da. :knegg:

Vår brødbakemaskin har justerbar skorpesteking, og den kan brukes til brød, deigelting (pizza, boller, rundstykker), syltetøykoking(!), kaker ...

Klart det blir mindre brød enn manuellversjonen, så for store familier som spiser mye brød, blir den nok for liten. Men for oss er det enten maskinhjemmebakt eller kjøpebrød. :lat:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.