Guttungen på drøye to år har vært allergisk mot egg og melk hele livet. Han ble testet etter at han fikk i seg egg ved et uhell da han var 7 mnd. I dag ble han prikktestet igjen, for ente gang, og hadde null utslag på melk. :D
Vi skal begynne å innføre melk i kosten hans, og jeg lurer på om noen har gode råd eller erfaringer å dele?
Jeg ville nok startet i det små :nikker: Også trappe opp etterhvert.
Og en liten advarsel, min sønn fikk ikke utslag på egg, men fikk likevel utslag da vi innførte det i kosten. Men håper ikke dere opplever det samme :klemme:
Vi begynte forsiktig med melk (dvs. et halvt glass til frokost). Så trappet vi opp etter en uke, og på nytt etter en uke. Etter en måned så fikk han så mye han ville av melkeprodukter.
Jeg kan tenke meg at magen kanskje tåler det bedre om det er varmebehandlet? Sånn at du for eksempel kan begynne med litt melkemat før han eventuelt får melk å drikke? Og kanskje sure melkeprodukter tåles bedre enn søtmelk?
Vi hadde en periode da mellomste skulle teste ut melk i 3 års alder. Fikk råd fra sykehuset om å begynne med fast gulost. Den er visst blandt det mest snille å teste ut.
Nå gikk det bra for gutten vår sin del, han tålte det greit og spise litt melkeprodukter i et snaut år før han fikk kraftig tilbakefall av allergiene. Nå lever han melkefritt og jeg har ingen planer om å teste ut igjen på mange år.
Dere må begynne forsiktig. Start gjerne med hvitost først og se om det går bra. Deretter kan dere forsøke med litt litago-youghurt, men ikke en hel første gangen. Hvis dette går bra så ville jeg fortsatt med bakevarer tilsatt melk.
Dette var oppskriften vi har fått når vi skal forsøke med vår datter. Vi har forsøkt dette mange ganger men har aldri kommet lenger enn til litagoen. Min datter slår heller ikke ut på prikktesting men legene har vært helt klar på diagnosen ut fra reaksjonene hennes. Blodprøven slo først ut på melk da hun var blitt 6 år.
Legen hadde visst også mumlet noe om hvitost i følge mannen. Da noterer jeg det som et godt forslag.
Jeg tenker at vi ikke trenger å være nøye med matvarer som inneholder melk lenger, feks pølser, fiskekaker ol. Er det lurt å slippe opp på slikt? Jeg tror spesielt barnehagen hadde sett på det som en lettelse.
Jeg tenker at du bør følge tabellen. :nemlig:
Type begynne med ting som inneholder melkeprodukter i form av lavt laktoseinnhold og utvide etterhvert. Han ville følgelig tålt pølser laget på laktoseredusert melk lettere enn de som er laget på vanlig melk. Men det finnes jo ikke. Derfor ville jeg utsatt pølser og fiskekaker med melk til dere har testet en stund med laktosereduserte produkter. Dette tenker jeg siden han har vært helt uten melk såpass lenge.
Hvitosten har lavt innhold av laktose, legen vår sa noe sånt som at laktosen eksisterte men etter mer enn 3 ukers lagring ville den så godt som være borte...
Ja, følg tabellen. Hold deg til ting i høyre kolonne til å begynne med og så utvider du etterhvert i retning venstre. Osten hans er av produkter med lavest laktoseinnhold.
Grillpølsene fra Euroshopper er uten melkeproteiner men med litt laktose. Disse har vi forsøkt med godt hell. De er grei å bruke i f.eks. barnehagen :ja:
Det går veldig bra tror jeg. Han har i alle fall ikke hatt noen reaksjoner. Vi har holdt oss til ost, men han har fått litt av dette og hint også. Noen (som kan svare for seg selv) hadde visst gitt ham is også, og det ser bra ut.