Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den enkle sjokoladekaka barn spiser, oversatt til springform

#1

Søster sa for siden:

Er det noen som har den?

Den superenkle sjokoladekaka det ikke går an å gjøre feil med, som alltid er i langpanne i barneselskap. Bare at jeg skal bare lage den i springform (26cm) . Oppskrift?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Madam Mims langpannesjokoladekake:

500 g. sukker
5 egg

3 1/4 dl melk
450 g hvetemel
2 ts tørsleffs vaniljesukker eller 1 ts vaniljepulver fra Naturana
4 ts bakepulver
6 ss bakekakao
300 g. smeltet smør

egg og sukker piskes til eggedosis
resten av ingrediensene blandes i

stekes i 20-30 minutter på 180 C nederst i ovnen.

Glasur:
1 plate sjokolade (100 g)
1/2 dl fløte
1/2 dl espresso eller sterk kaffe

Smelt sjokoladen i vannbad, rør inn resten. Man kan også supplere med et par ss smør og litt melis.

Oversatt til 26 cm springform:

400 g. sukker
4 egg

2,6 dl melk
360 g hvetemel
1,5 ts tørsleffs vaniljesukker eller 1 ts vaniljepulver fra Naturana
3,5 ts bakepulver
5 ss bakekakao

240 g. smeltet smør

Jeg tror du må øke steketiden noe, men begynn å teste med en pinne fra 30 min. Glasuren kan du bruke i samme mengde, for den skal jo være på kanten av kaken også?


#3

Adrienne sa for siden:

Madam Mims oppskrift funker utmerket i springform, det har jeg gjort flere ganger. Sist gang tror jeg at steketiden endte opp på ca. 40 minutter, men da sjekket jeg etter ca. 30 minutter, akkurat som Mim foreslår her. Kaken er veldig god, lett å lage og har blitt bra hver eneste gang jeg har bakt den, og det begynner å bli noen ganger nå.


#4

Søster sa for siden:

Tusen takk!



#6

Aminta sa for siden:

Oj, fikk veldig lyst på sjokoladekake nå ja!


#7

Siri sa for siden:

Denne står i ovnen nå. Lenge siden jeg har bakt annet enn Toro-sjokoladekaka... :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.