Ariel sa for siden:
Hvordan lager jeg det? Er det bare vanlig hvit saus, eller skal det noe mer oppi? :blånn:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Ariel sa for siden:
Hvordan lager jeg det? Er det bare vanlig hvit saus, eller skal det noe mer oppi? :blånn:
Fibi sa for siden:
Jeg bruker bare vanlig hvit saus. Noen har ost (parmesan) i, andre har muskat eller andre krydderier i. Selv har jeg kun ett lag, vanlig, hvit saus. Under osten. Og det må være tykt! :nemlig:
Esme sa for siden:
Sikkert noen som har fullstendig oppskrift, men jeg pleier å lage vanlig hvit saus og så tar jeg masse fersk mozzarella i som jeg lar smelte og litt revet muskat.
Miromurr sa for siden:
Jeg lager også hvitsaus med ost og muskat. :nikker:
Fruktflua sa for siden:
Jeg lager med bare muskatnøtt - det er viktig, men har aldri hørt om bechamelsaus med ost. Det er jo masse ost ellers i lasagnen, så da blir det litt overflødig (spør du meg ;) ).
I denne linken ligger oppskrift på "ekte" bechamelsaus. Hvit roux er rett og slett bare en blanding av mel og melk (jevning).
Pingis sa for siden:
Samme her. Men om man har osten i sausen eller utenom spiller vel ikke den helt store rollen.
Esme sa for siden:
Jeg bruker ost i balsamella/béchamel-sausen, og bare litt på toppen, ikke ellers i lasagnaen.
mehmet sa for siden:
Jeg bruker heller ikke ost i selve lasagnen. Er det vanlig å legge den som et eget lag?
Muskat trodde jeg var et must i bechamelsaus.
rajraj sa for siden:
Jeg bruker ost i bechamelsausen og ikke i lasagnen forøvrig - bortsett fra på toppen, da. Pleier å ha en eggeplomme i også. Ja, i sausen altså.
Mams sa for siden:
Jeg lager vanlig hvit saus som jeg tar noen beger kryddersmør i og gjerne litt rast ost også. Ellers har jeg ikke ost i lasagnen med unntak av på toppen.
AprilRyan sa for siden:
Jeg bruker ost og muskat i den hvite sausen. Jeg er ikke så glad i tykt lag ost på toppen og det finnes vel også oppskrifter på lasagne hvor en ikke skal ha ost oppå.
m^2 sa for siden:
Jeg bruker lite ost i bechamelsausen, men har oppi et egg - det gir lasagnen mer "hold".
Så har jeg ost kun på toppen :jupp:
Joika sa for siden:
Tror det er muskat og egg som skiller bechamelsaus og ostesaus.
Pingis sa for siden:
Wikipedia sier dette.
Candy Darling sa for siden:
Jeg har masse gorgonzola og parmesan i bechamelsausen. Nam. Bare litt ekstra ost på toppen.
Veronal sa for siden:
Den hvite sausen til lasagnen lager jeg som hvit saus som tilsettes ost og muskat.
Kjøper de (= kokker) ferdig roux eller produserer de et lager på forhånd? (Siden de i oppskriftene angir mengden roux i gram - f.eks. 170 g hvit roux?) :blånn:
Fibi sa for siden:
Den der jevningen hørtes avansert ut. :blånn: Syns det er enklere å smelte litt smør i panna, røre inn passe mengde mel, og så spe med melk, jeg. :sparke:
Mikkeline sa for siden:
Jeg bruker også ost og muskat i.
Fruktflua sa for siden:
Tror de lager det selv. :ja:
Aminta sa for siden:
Jeg har som regel egg, muskat og ost i sausen.
Ariel sa for siden:
Endte opp med å lage tykk, hvit saus med muskat og litt parmasan. La det som et eget lag oppå pastaplater og hadde masse ost på toppen. Det ble knallgodt, og jeg høstet masse skryt. :kry:
Takk alle, for innføringen i bechamel-verdenen. :glis:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.