Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Innbakingsdeig til svinekjøtt/ reker?

#1

Silence sa for siden:

Noen som har en oppskrift på innbakingsdeig til svinekjøtt/ reker?

Hadde en veldig god en før, og den var det øl i. Har hørt at det med øl var viktig for at den skulle "puffes" litt opp når det ble stekt.


#2

Mumriel sa for siden:

Denne røra kan kanskje brukes

[size=2][/size]

[size=2][/size]

Frityrstekte bananer

Røre:
· 200 g hvetemel
· 1 klype salt
· 4 eggeplommer
Blandes i en bolle. Spe med
· 4 dl kaldt vann
· 3 ss soyaolje
mens du rører.
Stivpisk
· 4 eggehviter
og rør forsiktig sammen med resten.

Varm
· frityrolje
til 180°C

· halve bananer
· halve ananas ringer
dyppes i røren og stekes på begge sider til gylden brune. La renne av på kjøkkenpapir. Anrett på tallerken og ha på
· karamellsaus.
Denne skal trekke inn i den stekte røren. Server med
· vaniljeis
og mer karamellsaus.


#3

Silence sa for siden:

Må stikke og kjøpe bananer, ser jeg. :glis: Hvor får man tak i sånn sirup restaurantene bruker å ha på bananene? :gruble:

Takk!


#4

Mumriel sa for siden:

Kan for eksempel bruke sånn karamellsaus som er til å ha på is.
[font=Comic Sans MS][/font]
Men jeg jeg mener altså du kan bruke den røra, tror det heter tempura, til svinekjøtt, kylling, reker etc også. Det er usøtet, og det skal være sammer røre de bruker i kinesiske resturanter til begge deler. Om jeg ikke har missforstått helt ...


#5

Silence sa for siden:

Jeg skjønte det, fikk bare så lyst på frityrstekt banan når du kom med oppskrifta. :)


#6

Ru sa for siden:

Jeg har en med øl i, skal se om jeg finner den!
Har søkt på nettet, mener det var der jeg fant den i utgangspunktet, men den dukker ikke opp nå.
Derimot fant jeg oppskrift på løkringer, du kan jo kanskje bruke samme røren?

INGREDIENSER:

2-3 store løk
Olje til fritering

Røre:
2,5 dl grovt hvetemel
2 ts salt
1,5 ts bakepulver
1 eggeplomme
1,5 dl melk
1 ss olje
1 eggehvite

FREMGANGSMÅTE:

Rens løken og skjær den i skiver ca 0,5 cm tykke. Separer i ringer. Ha ringene i kaldt vann og la det stå i 30 minutter. Rist av vannet og legg de på ett kjøkkenpapir.

Pisk eggeplommen og rør inn melk og olje. Bland dette med mel, bakepulver og salt. Vend så inn de stivpiskede eggehvitene.

Varm opp oljen og dypp løkringene i deigen. La de renne litt av og la de steke i olje til de er gyldne. La renne av på kjøkkenpapir



#8

Silence sa for siden:

Takk, Lille Ru! :neie: :blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.