Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg, en fotballmamma?

#1

Acsa sa for siden:

Storesøster begynte på fotball i går. :skremt:

Er det kvalitets- og prisforskjeller på fotballsko for sju år gamle jenter? Er det noen steder det lønner seg å kjøpe dem?

Hva må de ha på seg? Barnets far sa "treningsdress" men er det vanlig bomull eller noe kunststoffgreier? Hvor kjøper jeg dette, da?

Er det noe annet enn sko og leggskinner man ha?

Hva foregår når sju år gamle jenter spiller fotball i et idrettslag? Er det turneringer og sånt, eller bare treninger? Hva forventes av foreldrene? :blånn:


#2

Isolde sa for siden:

Du har mine medfølelser. Mer kan jeg ikke hjelpe deg med. Håper jeg ikke får problemstillingen selv en gang liker ikke fotball


#3

Ariel sa for siden:

:nemlig:

#4

Maverick sa for siden:

:rørt:

Det er jenta si, det. Uten å ha peiling i det hele tatt gjetter jeg på at jeg hadde skaffet gode sko og leggskinner, og så kjørt på bomullstreneklær i stedetfor kunststoff. Sånne caprilignende sporty bukser og fotballstrømper er sikkert lurt. :nemlig:

Og litt essensielt supportermateriale, selvfølgelig. Jeg kan anbefale Enga- og Liverpoolskjerf som inspirasjon og pynt på rommet, og noen plakater i histen og pisten.


#5

allium sa for siden:

Vi måtte ha sko, leggskinn og strømper. De fikk drakt av laget, men treningsdress til kaldere vær må dere kjøpe selv. Sportsbutikk.

Forøvrig ser det ut som det forventes at man står på sidelinjen og hyler hysteriske oppmuntringstilrop til avkommet, gjerne akkompagnert av vifting med vimpler og heia-bannere.


#6

Acsa sa for siden:

aC, egentlig var dette bare en trassreaksjon. Læren delte ut info fra det lokale idrettslaget i timen om at nå begynte fotballtreninga, og alle jente sa "isj, fotball er for gutter!". Dermed måtte Storesøster selvfølgelig begynne... :himle: Ulempen ved å oppdra en feminist! Det var heldigvis ni andre jenter på treninga, da, så de får eget jentelag.


#7

Maverick sa for siden:

Som sagt, det er jenta si, det. :rørt:


#8

Acsa sa for siden:

Fire plussgrader og en blanding av sørpe og grus på banen. Definitivt "kaldere vær".


#9

Maverick sa for siden:

Superundertøy og collegebukse/genser er antageligvis nok? Og vanter. Og lue. Jeg tror jeg er litt gal, for jeg gleder meg masse til eldstemannen er stor nok til å begynne med sånt. :glis:


#10

allium sa for siden:

Superundertøy er lurt. Man kan ha fotballshortsen over.


#11

Nebbia sa for siden:

:knegg: Konsekvenser er kjedelig.

Sånn i feminismens tegn, hvorfor er det bra at de får et eget jentelag? Burde ikke en sann feminist mene at kjønnsinndeling i barneidrett også er en uting?

:lurer:


#12

Olvina sa for siden:

Anbefalar absolutt den capriliknande fotballbuksa. Den toler meir på grus enn t.d. tynne overtrekksbukser. På denne tida er superundertøy, tynne hanskar og ei tynn lue eit must, seinare blir det fotballshorts og t-skjorte. Bruk gjerne ei lita trøye under kampdrakta. Den glatte kunstfiberen er ikkje sååå behageleg inn på huda vanlegvis.

I denne regionen blir det miniputtnivå arrangert turneringar. 2 på vårsesongen og 2 i august/september. Då spelar ungane 3 - 4 kampar i løpet av dagen og brukar resterande tid på å proppe seg med diverse kioskvarer og fnise rundt med lagvenninene, og tilslutt blir det diplom på heile gjengen. På siste turneringa blir det delt ut ein premie av eitt eller anna slag i tillegg. Eg reknar med at dette kanskje er likt ulikt frå region til region. Først på lillejentenivå (dei som blir 11 år i år) blir det seriekampar.

Dei vaksne blir forventa å køyre rundt på dei håpefulle små, ha med kle og plaster og heie intenst under alle kampar og rose alt som var bra etterpå. Dårleg sportsånd og nedrakking av motstandar er ikkje lov. :nemlig: Og dersom de har turneringar, kan eit tips vere å ta med stol, event. paraply og ekstra kle, kaffi eller anna drikke på termos og gjerne ein liten matpakke. erfaren


#13

Adrienne sa for siden:

Dersom det skjer skal jeg sørge for å være der og snikfotografere Acsa. :knegg:

Flinke jenta, jeg er sikker på at fotball vil vise seg å bli kjempemorsomt!


#14

Nebbia sa for siden:

Jeg sier som Per Inge Torkelsen: Gi barna alkohol før idretten tar dem.


#15

Maverick sa for siden:

Jeg synes at det er en uting, jo. ...allikevel, det er fortsatt kult med en liten feminist som melder seg på fotball fordi alle de andre sier at det er for gutter. :glis:


#16

Acsa sa for siden:

Jeg synes ikke det er bra at de får et eget jentelag, jeg synes det er bra at det var ni andre jenter der også. At de fikk eget jentelag var egentlig en tilleggsopplysning, men jeg ser at det kan misforstås. :)


#17

Acsa sa for siden:

Olvina, tusen takk for gode råd og deling av erfaringer! :)

Er sånt dyrt? :blånn: Har de det i alle sportsbutikker?


#18

Olvina sa for siden:

Vi kjøpte på G-sport for eit par dagar sidan. Den kosta kr 275,-. Det kan forresten vere lurt å sjekke om idrettslaget har ei avtale med ein lokal sportsbutikk. Det har vi, så vi fekk nye fotballsko, skikkeleg fotball (str 4) og bukse for totalt kr 598,-. Sidan berre skoa kosta 498,- i utgongpkt, var eg strålande fornøgd.


#19

Acsa sa for siden:

Takk, Olvina. Det er ikke meningen å høres gjerrig ut, men Storesøster har aldri gjort noe i mer enn et halvt år før hun har gått lei, så det er begrenset hvor mye jeg føler for å investere før jeg vet om dette blir en litt mer varig interesse. :blunke:


#20

Olvina sa for siden:

:humre: Høyres kjendt ut. Men fotball har faktisk overlevd 5. sesongen her. Ein del andre ting derimot....


#21

Ole Brumm sa for siden:

Så flott at hun vil starte på fotball da. :hjerter:
Du bør kjøpe fotballsko og leggskinn også er det lurt med en treningsdress som ikke er sånn college stoff, de blir grusomt tunge når det regner, og man slår lett hull på kneet.
Når hun virker engasjert og det ser ut til hun her tenkt å forsette med fotballen kan du investere i andre kle som fotballnickers og strømper. Hun klarer seg uten de i starten, (om ikke hun ser hva de andre har og dermed vil ha det selv da...)

Mimre: Jeg fikk mine første fotballsko når jeg var 9 år (eller noe sånn), husker jeg var så stolt. :elsker:


#22

Maverick sa for siden:

Ok. Ikke collegestoff. :noterer til fremtidig referanse:


#23

Adrienne sa for siden:

Acsa: Sjekk om idrettslaget har avtale med butikken i bånn av bakken.


#24

007 sa for siden:

:eek:

Jeg signerer aC: det er jenta si, det. :rørt:

Mellomsøster på 9 har begynt og sluttet en del ganger, så mitt råd er: ikke kjøp for mye og for dyrt utstyr før du ser om hun liker fotball og vil fortsette.
Av utstyr trenger hun:

  • Fotballsko (trenger ikke være dyre, ca 200 kr)
  • Leggskinner (g-sportmerke er billig og greit nok til barn)
  • Fotballnickers (i nylon?). Suger ikke så mye vann som bomull, er mer slitesterk og glatt ( = lett å koste av gjørme, grus o.l). Umbro: ca 300 kr, billigmerke: ca 200,-

#25

007 sa for siden:

Ang: kamper cuper o.l:
Dette varierer mye fra idrettslag til idrettslag. Noen topper laget for 7-åringene (idioter, spør du meg), andre fokuserer mer på lek og spilleglede.


#26

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Åhh, fotball! :RØRT:

Heia jenta di!!
Jeg mimret tilbake til fordums tid som aktiv fotballspiler her om dagen, og begynte nesten å grine :flau: Savner grusete eller grønne sletter, gjørmete plener og sklitaklinger og pasningsøvelser (og mye annet moro) mer enn jeg liker å innrømme... Til og med kondistreninga kan jeg kjenne savnet etter nå, i voksen alder; enda jeg hatet de kjedeligste tingene= de tingene som ikke involverte fotball direkte...

Jeg har spilt i finalen i Norway Cup som 12åring :stolt: =kjempespennende!


#27

mumrik sa for siden:

Jeg hadde tenkt å slenge meg med "liker ikke fotball"-gjengen her, men jeg ble litt sjarmert av jenta som valgte fotball på trass. :love:

Go girl! :heia:


#28

Mauser sa for siden:

Soccer mom! :knegg:

Da må du ha SUV eller minivan med minst 7 seter, og så må du glemme alt du kan om rygging, lukeparkering og bruk av speil.


#29

Acsa sa for siden:

Søren også! Er det noen som vil bytte bil med meg? Bytte minivan med en liten sjarmerende P106 elbil med plass til fire?


#30

TBM sa for siden:

Det er mulig at du har fått handlet inn allerede, men hva med denne strategien:

  1. Du oppsøker en sportsbutikk og finner den ansatte du synes ser mest allright ut.

  2. Du presenterer deg: Hei, jeg er en skikkelig akademikernerd som knapt har sett en fotballkamp i mitt liv. Min lille datter har imidlertid bestemt seg for å spille fotball. Hjelp meg - kan du ikke bare plukke fram det hun trenger slik at alt går bra? (På dette tidspunktet skyver du fram ungen slik at hun får riktige størrelser mm.

Evt. - du spør noen på FP og får vite at du trenger:

  • fotballsko uten knotter - men den typen som er for grus. De kan nemlig også benyttes på gress.
  • leggskinner - helst med slik "strømpe" nederst slik at den sitter godt fast samt at de har ekstra "padding" for ankelknokene.
  • lange strømper
  • shorts og t-skjorte/collegegenser (dette har de fleste fra før)
  • treningsdress - fordelen med "kunststoff" er at de ikke er så tunge som bomull.
  • hårbånd om de har langt hår.

Lykke til - fotball er kjempeartig!


#31

Stellebord sa for siden:

Da jeg spilte fotball som barn/ungdom hadde fotballaget avtaler med diverse sportsbutikker om billigere utstyr. Kanskje deres fotballag har noe slikt?


#32

Esme sa for siden:

:grøsser: Dette får mannen min gjøre om sønnen min begynner å spille fotball. :grøsser:

Jeg synes jenta di er kul jeg, Acsa!


#33

Blå sa for siden:

Du och jag, Acsa, du och jag. :rørt:

Storesøster skal begynne til uken. Det er en far i klassen som har tatt initativet til et eget jentelag fra de to yngste trinnene på skolen. Jeg får lese og lære her.


#34

Kanina sa for siden:

Is og brus og pølser til middag! (melodi: øl og vold og skamslåtte bønder)

#35

Acsa sa for siden:

Da har vi shoppet. :nemlig:

Nike fotballsko for grus på salg til 199 kroner.
Puma fotballnickers til 199 kroner.
Fotballstrømper
Vannflaske

Og så fant vi en tynn vindjakke på salg for en hundrelapp som vel bør kunne brukes selv om den ikke het "fotballvindjakke"? :fnise:


#36

allium sa for siden:

Men dere har glemt det eneste hun er helt nødt til å ha: Leggskinn.


#37

Maki sa for siden:

Ja, leggskinn må hun ha.

snart fotballmamma til jente


#38

Acsa sa for siden:

Nei, det var det eneste vi kjøpte før første trening. :) (Men de ble kjøpt av mannen og jeg må innrømme jeg er litt skeptisk til dem, basert på de jeg så på ellers i dag. De virker liksom litt korte og myke, det er sportskjeden MX eller hva den nå heter sitt eget merke).


#39

Ulvefar sa for siden:

Har ingen gode minner som fotballspiller selv -en sesong på lilleputtlaget var mer enn nok. Har heller aldri sett en fotballkamp frivillig i mitt liv, men foretreukket å se maling tørke (da kan man i alle fall konsentrere seg om å tenke på noe annet).

Så med litt flaks blir både storesøster og lillebror ihuga fotballsparkere over den neste 15-årsperioden...

-Det er selvsagt verd å se på når hun spiller, og jeg er 100% for at hun gjør det, men...:hjelp:

(Mannen i sportsbutikken insisterte på at skinnene var de beste de hadde i hennes størrelse og tok det største av de to aktuelle..?)


#40

allium sa for siden:

Man gjør det utroligste når barna er med.

Jeg har tilbragt noen timer i en iskald hockeyhall, i forsøk på å se pucken. Men egentlig tror jeg ikke den finnes. Det er en sammensvergelse.


#41

Java sa for siden:

Det høres ut som dere har fått handlet inn det mest nødvendige.

Jeg har vært fotballmamma i et år allerede. Min erfaring (som jo er uhorvelig lang) er at selv om man er feminist er det bra med eget jentelag. Her ble de delt etter noen uker, og jentene fikk det mye morsommere etter det. Av en eller annen grunn er det flere gutter enn jenter som har spilt fotball siden de var 3 år og allerede spiller fletta av de fleste.


#42

Maverick sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.