Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vil du dele din beste pizzaoppskrift?

#1

Michelle sa for siden:

Vi får besøk til helgen av et par venninner av eldstejenta og de har et ønske om pizza.
Vil du dele din favoritt oppskrift med meg?:)


#2

turi sa for siden:

22225555 :deler:


#3

Jinx sa for siden:

Peppes pizzabunn! Den er den den beste bunnen jeg har smakt. Også kjører jeg standard kjøttdeig og ost oppå jeg da.


#4

Isolde sa for siden:

Jeg har begynt å lage pizza deigen med kulsyrevann i deigen. Den blir fantastisk god. Var litt skeptisk men hadde en flaske liggende. Nå kommer jeg nok alltid til å lage bunnen med det. Funker både på hjemmelaget og pakkepizza deig.

Ferdigpakker sverger jeg til Regal sin.
Rett og slett fordi den koster det samme som en liten pakke fra Toro og gir 2 store gode bunner eller 3 små. Mye for pengene med andre ord. Men er en stund siden jeg har sett den i butikken.

Til pizzafyll er jeg så kjedelig at jeg liker best tomat og løk fra Toro, men det har nok noe med at det var den bestemor brukte og med paprika oppå så minner den meg om barndomen

Og så toppes med 4 oster revet ost fra Tine.

lett og god. Men etter manges syn kjedelig pizza.


#5

m^2 sa for siden:

Skal me sjå: denne gir en god og stor pizza med tykk bunn - fyller altså opp en langpanne. (jeg er ingen grov-mel-lett-produkter-helse-fantast :sparke: )
13dl mel
5dl vann
1 pose tørrgjær
salt
"nok" olivenolje. Sånn passe :jupp:
Elt godt i maskin, la heve mens du skjærer opp alt fyllet.

Spre deigen i langpanna (husk å smøre)
Jeg pleier å ha på tomatpuré, litt mild salsa eller sånn Heinz soltørkede tomater-saus (eller chiliketchup men det er ikke å få tak i her) evt. barbecuesaus av noe slag hvis jeg har stående, pepperonipølse, stekt bacon, ostepølsebiter, løk, paprika, litt mais hvis jeg er i humøret, oregano, littebitt cayennepepper, hvitløk, oliven, champignon, raspet gulost (helst jarlsberg) og mozzarella. Litt salt hvis jeg kommer på det.

Stekes til den er ferdig ;) Den må være "nok" stekt i og med at den blir såpass tykk.
1 pizza holder til 4 godt sultne voksne.
De fleste liker denne :jupp: (men den er laget uten tanke på hva som er sunt)


#6

Michelle sa for siden:

Kullsyrevann? Hva er forskjellen på det og vann?

Deigen og fyllet lager jeg helst selv men bunnen blir ofte litt for tykk. Liker bunnen helst litt tynn. Av og til lager jeg deigen med speltmel eller med sammalt hvete men ikke i morgen.
Av fyll varierer jeg mellom karbonadedeig, pepperoni, biffkjøtt eller skinke. Vi er glade i å ha ananas öppå.

Kanskje jeg skal forsøke meg på tacopizza?


#7

allium sa for siden:

Jeg pleier bare å lage en vanlig gjærdeig og kjevle tyyyynt, men i påsken prøvde jeg Peppes pizzabunn, og den var faktisk god.

Til saus surrer jeg litt løk og hvitløk, har oppi en boks tomater, litt oregano, salt og sukker, og lar det putre litt, før jeg kjører det glatt med stavmikser. Dette blir nok til to pizzaer her i huset.

Saus først, så ost. Helst mozzarella, men Tines blanding av fire oster går an den også. Oppå osten, spekeskinke, og det jeg måtte ha av grønnsaker. Paprika og artisjokkbunner er godt. Stekes ved så høy temperatur som du får ovnen opp i, hos meg er vel det ca. 290 grader. Det går fort, pass på!


#8

vimjer sa for siden:

Tacopizza blir garantert en vinner i ungt miljø.

Jeg smører hot tacosaus på bunnen, og fyll for øvrig består av stekt karbonadedeig med tacokrydder, grønnsaker etter hva vi har (tomat, løk, paprika, mais ...) og ost på toppen.


#9

Isolde sa for siden:

Har ikke peiling på hva den gjør med bunnen uten at den blir utrolig god! Må være kulsyren eller noe sånt.


#10

Mauser sa for siden:

Bunn av grovbakst eller halvt om halvt med sammalt og fin hvete, og en slant olje. Kjevles tynt ut og forstekes et par minutter under grillen på sterk varme.

Fyll etter hva du liker. Jeg liker oliven, løk (stekes myk), en heftig tomatsaus med mye chili, kjøttdeig, sopp, bacon, paprika, det jeg måtte ha av urter, masse ost.


#11

Jenna sa for siden:

Vi pleier å lage alt fra bunnen av. Det tar tid, men blir SÅÅÅ godt!

Deigen lager jeg av mel (gjerne sammalt eller grovt), vann, salt og tørrgjær og olivenolje. Har ofte også litt oregano i deigen. Tørrgjæren "forhever" jeg i varmt vann med litt sukker i, sånn at den blir kjempestor.

Sausen lages av 2 bokser med hermetiske tomater, tomatpuré, løk, hvitløk, salt, pepper og oregano/basilikum. Kokes lenge (45 min til en time) sånn at den reduseres og blir litt tykk.

Som fyll liker vi godt pepperonipølse eller annen god pølse, tacokrydret karbonadedeig, løk, paprika, champignon, av og til mais, tomater med mer. Alt etter hva vi har og har lyst på. Toppes med Jarlsberg og av og til fersk mozzarella.

NAM! Tror jeg må lage pizza i helgen. Lenge siden nå.


#12

Erica sa for siden:

Jeg pleier å lage enmannspizza etter oppskrift til Lars Barmen. De skal forstekes, og blir som italienske pizzabunner.

Oppskrift på bunn og forslag til fyll;
www.nrk.no/mat/1398795.html

Jeg har komponert min eget fyll som er favoritten min:

Litt hermetisk hakket tomat smøres utover bunnen. Legg på mozarellaost (den typen som er i pose i en slags lake), ca 1/2 - 2/3 per pizza. Spre rødløkstrimler og hakket hvitløk utover, samt strimler av spekeskinke. Tynne skiver av potet som er marinert i olivenolje oppå der igjen, ha på litt gourmetsalt og nykvernet pepper. Risle litt olivenolje på toppen. Stek 3-4 minutt på 250-300 grader, og server. Namnam!


#13

Mams sa for siden:

Halvparten sammalt hvete synes jeg for min del gjør deigen bedre en bare fint hvetemel.
Mener å huske at jeg bruker 2 dl vann/melk og en dæsj olje eller smeltet smør og blander i mel til en passe deig. Da blir deigen sånn halvtykk.

Oppå blir det ofte kjøddeig med tcokrydder og løk som er så småhakket at ungene ikke ser det. Pølsebiter er også godt synes ungene.
Pizzasausen er gjerne Dolmioglass med ekstra hvitløk som er blitt lit ekstra mos i stavmikseren. Men Ketchup blandet med hva jeg måtte fine av ting i kjøleskapet blir også brukt. Tomatpurè er ikke jeg så glad i så det bruker ikke jeg.

Om ungene ikke er for store (eller de kan godt være det også) er pizzaanurrer en slager.
Endten med ost og skinke (utrolig lett med ferdig skivet ost da) elelr med taco krydret kjøttdeig. Men pass på at fyllet ikke blir for bløtt, for da er det umulig å rulle sammen deigen etterpå. LilleLeo mener jeg det var kan sikkert komme med noen gode råd der :knegg:


#14

Røverdatter sa for siden:

Her er min favoritt. Den gir ganske tykk bunn som blir sprø når jeg setter på undervarme og varmluft i ovnen.

Bunn:
2 dl sammalt hvetemel
3 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1,5 dl lunkent vann
1 dl lettmelk
1-2 ss olje
1 ts salt
1 ts basillikum

Blandes sammen og heves en halv time eller så.

Tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater, grovhakket med oregano og basillikum
1 ts basillikum
1/2 - 1 hakket løk
1-2 fedd hvitløk
2 ss olje
2 ss tomatpurè
1 ts sukker
salt og pepper smakes til

Kokes så lenge som mulig, men minimum 30 minutter. Gjerne boritmot 1 time. Den skal være tykk og ikke avgi noe særlig væske.

Sausen smøres på pizzabunnen og man strør over masse revet ost, skinkestrimler og stekte biffstrimler.

Stekes i 15 min. 225C.


#15

Michelle sa for siden:

Tusen takk for gode tips.
Da står 3 ulike pizzaer klare til steking. En med karbonadedeig med litt chilli i sasuen saus mm og på grov bunn. En med skinke mm og litt mild i smaken av hensyn til minstejenta og og en med pepperoni og ananas mm.

Å lage bunner og sausen fra grunnen av er fort gjort og godt.


#16

Mauser sa for siden:

Ble bra, tipper jeg.


#17

Trolljenta25 sa for siden:

Jeg kjøper bunnmiks, men dette gjør jeg med fyllet:

Utover bunnen smører jeg tomatpurè, har på pizzakrydder, hvitløkskrydder og pepper. Så sprer jeg en boks med creme fraiche over purèen. Så revet ost. "Fyllet" har jeg helt på toppen, og det består av det vanlige: kjøttdeig, pepperoni og/eller baconbiter, champignon, løk og paprika på toppen. Mere krydder til helt til slutt.

Det er tomatpurè/creme fraiche varianten som gjør dette til en hit i dette huset.


#18

Maki sa for siden:

Høres godt ut, Nelle
Jeg kjøpte en Toro-pose i dag, speltbunn, skal bli spennende å prøve den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.