Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lommepenger i Bulgaria

#1

Jessica sa for siden:

Jeg er veldig grønn i forhold til å reise til sørligere breddegrader. Jeg lurer på hvor mye man bør ha med seg i lommepenger. Vi bor på hotell og frokost er inkl. Andre måltider må vi kjøpe. Vi er, meg og mine to tenåringer på 14 og 16 år. Hvor mange penger bør vi ha med for to uker? Er det reisesjekker som gjelder?


#2

Isolde sa for siden:

Visa kort er det som gjelder.

Tror ikke dere trenger mer enn 10 000 men vi har aldri noe stort forbruk. Tror vi brukte 4 000 sist. Det er lurt å ta ut litt og litt. Er mye tyveri. Kan og være greit å ha flere visa kort som ikke er på samme plass. Min veske ble stjelt men mannen hadde forsatt sitt så vi overlevde på det.


#3

Jinx sa for siden:

Mannen og jeg var Bulgaria for 5 år siden.Spiste ute 2 ganger om dagen, brukte 4000 på hele uka. Vi spiste bra og drakk litt. Det er billig der!Vi vekslet noe her, og resten der nede.


#4

Dali sa for siden:

Vi tok ut alt vi trengte i minibanker i Bulgaria :jupp: Gikk vel ca 10 000 tipper jeg, da spiste vi lunsj og middag ute hver dag (2 voksne og ett barn). Shoppet veldig lite, da det ikke var noe særlig å handle. Mest juggel egentlig.


#5

Filifjonka sa for siden:

Reisesjekker var det lenge siden jeg hadde hørt om. Fins det ennå?
Jeg ville hatt med to Visakort og oppbevart dem på forskjellig sted.


#6

trøtt sa for siden:

Vi var i høst, 2 voksne og 3 barn. Spiste lunsj og middag ute hver dag. Handlet ikke noe særlig, men reiste til et par andre byer enn der vi bodde. Brukte ca 10 000 på en uke tror jeg. Det er minibanker hele veien på turiststedene så visa fungerer helt fint.


#7

Guava sa for siden:

Jeg kan ikke tenke meg at reisesjekker eksisterer. Jeg sluttet å jobbe i bank for 8 år siden og da var det knapt mulig å innløse reisesjekker.

Til Bulgaria hadde jeg tatt med meg noen Euro i kontanter, kanskje rundt 50-100 Euro sånn i tilfelle det ikke er minibank rett utenfor døra på hotellet. Det er alltid kjekt å kunne veksle litt på hotellet når man kommer om det er litt å gå til minibank.. bare for å få kjøpt seg litt drikkevann osv.

På hotellområder er det nesten alltid godt dekket med minibanker og de fleste butikker av en viss kvalitet+ restauranter tar visa.

Hvor mye penger man bruker avhenger av hvor flotte spisesteder man velger og hvor mye annet man bruker penger på. Vi var i Romania i fjor og prisnivået er ganske likt på Bulgaria. Midt i turiststrøkene er det dyrere å spise enn litt utenfor, men prisene er likevel veldig lave sammenlignet med hva man er vant med. Er man av typen som kan leve på Pizza kan man leve veldig billig på slike steder. Vi betalte vel rundt 20-30 kr for pizzaen (beregnet for 1 person). Kjøttretter er selvsagt dyrere, men heller ikke avskrekkende på pris.


#8

Isolde sa for siden:

En middag med et godt kjøttmåltid i Sunny Beach koster rundt 100kr med øl/brus sikkert vin. Går man på de litt finere ca 130 men da risikerer man at mafiaen sitter på bordet ved siden av :p

Der er det og mini banker over alt og vi klarte oss fint uten penger til vi fikk gått de 200m fra hotellet. Men det kommer jo og anpå hvor man har hotell. Ligger hotellet litt i utkanten er nok det større sjans for at dere må gå langt.

Til lunsj spiste vi billigere mat som pizza.


#9

Jessica sa for siden:

Vi skal til Nessebar. Det ligger ikke langt unna Sunny Beach. God sjans for at det ikke er så dyrt i Nessebar kanskje da?

Kroner 10 000 for ei uke høres mye ut. Jeg hadde tenkt rundt 5000 kr. pr. uke. Tror dere det holder til meg og mine to tenåringer. De skal ha med seg lommepengene selv. Så jeg skal betale mest bare for maten til dem. Litt mer blir det selvsagt å spandere på dem, men hovedsaklig må de holde seg med lommepenger selv.


#10

Apple sa for siden:

Burde kanskje holde, det. Vi bruker 10 -14 000 på 2 uker, to voksne og en baby. Men det er på Mallorca, som er relativt dyrt. Vi spiser alle måltider ute, og drikker vin og øl til maten. Dette inkluderer også aktiviteter og leie av bil.


#11

Guava sa for siden:

Du klarer deg fint med 5000 hvis tenåringene skal sørge for shoppingen med egne penger.
Hvor mye penger dere bruker avhenger veldig av hva dere har tenkt å finne på. Tar dere taxi må dere regne med å bli rundlurt og det kan bli dyrt. Forhør dere derfor om hva taxiprisene bør ligge på og forhandle om pris før dere bestemmer dere for om dere vil være med.

Det finnes ellers masse å bruke penger på, men man kan komme fra det veldig billig hvis man vil.


#12

trøtt sa for siden:

Jeg liker å skrive ned hva vi bruker penger på når vi er på ferie og fant frem boken jeg hadde notert ned i da vi var i Bulgaria. Vi var to voksne, et barn som spiser som en voksen og to barn som spiser som barn. Jeg har regnet sammen hvor mye vi brukte på mat og drikke iløpet av turen. Da har jeg ikke regnet med is og digg. Kom frem til 1068 som tilsvarer ca 4800 kr(hvis kursen er lik nå som i høst). Dette var for 8 dager.

Resten av pengene har gått til taxi, leie av solsenger, håndklær (flere av våre medbrakte ble stjålet mens vi var der), digg, litt shopping i de større byene vi var i, paragliding, tennis, strikkhopp, leie av sykkel, koffert, båttur osv.

5000 i uka syns jeg var litt lite. Det holder nok hvis du ikke skal bruke de til annet enn mat, men skal du ha noe utenom så ville jeg lagt på et par tusenlapper i uka.


#13

Isolde sa for siden:

Nessebar er dyrere enn Sunny Beach.

Jeg tror 10 000 for HELE turen er nok. men ville kansje ha litt i reserve tilfelle dere går tom.


#14

Guava sa for siden:

En ting vi brukte mye penger på var drikke. Er det varmt går det mye drikke. Det kan være lurt å handle inn store vannflasker på butikker.

Brus på restauranter er ganske dyrt sammenlignet med matprisene.


#15

konemor sa for siden:

Nå har ikke jeg vært i Bulgaria så kan ikke gi noe råd på akkurat det, men hvor mye penger som går med kommer mye ann på hva mann drikker til maten tror jeg. Drikker en øl og vin til maten til alle måltid vil jo dette koste endel selv om det er billigere i Bulgaria.
Har dere tenkt å spise alle lunsjer og middager på resturant? Eller har dere med kjølebag slik at dere kan kjøpe med mat og drikke fra matbutikken til å ha på stranden osv. Dette vil jo gjøre ting mye billigere.

Visa kort er iallefall veldig greit. Evt et annet kort i tillegg om en skulle miste eller bli frastjålet visakortet.

God tur!


#16

Apple sa for siden:

Det er også avhengig av hva dere øsnker å gjøre. Vi liker best å ta det rolig, ta noen bilturer, stoppe og bade etc. Men skal man på arrangerte turer, leie scootere, paraglide osv, bli det fort dyrt.


#17

Isolde sa for siden:

Øl og brus koster det samme i Bulgaria. Men det var de 10 ekstra ølene de andre hadde som kosta hos oss.


#18

Jessica sa for siden:

Alle middager må vi spise ute. Lunsj kan nok være vi ordner oss med selv. Vi kan kjøpe rundstykker til lunsj. Frokosten er inkludert. Kan være jeg drikker ett glass vin til maten noen ganger.

Tusen takk for mange gode tips. To Visakort er nok lurt.

Reisesjekker var det som gjaldt da vi var på bryllupsreise i 1990.... men mye har skjedd siden da :knegg:


#19

tinkadott sa for siden:

på sydenturer regner vi ca 1500 dagen (2V og 3B), samt noe ekstra til shopping.


#20

Azi sa for siden:

Hva er reisesjekker?


#21

Guava sa for siden:

I riktig gamle dager før det var vanlig med minibanker og kortautomater over alt var reisejekker et godt alternativ til å veksle valuta før reiser. Reisesjekker var nummerert og forsikret og kunne veksles inn i banker stort sett i hele verden. Man kjøpte reisesjekker i ulike valører (50 dollar, 100 dollar) osv. I noen land kunne reisesjekker også brukes som betalingsmiddel i butikker.


#22

Guava sa for siden:

Syden er jo ganske mye forskjellig. Jeg tror ikke vi hadde klart å bruke 1500 kr om dagen i Romania hvis ikke det også hadde inkludert shopping, billeie eller lignende.

I Spania derimot skjønner jeg at det går an å bruke mye.


#23

kisha sa for siden:

Nå føler jeg meg gammel. :o


#24

Azi sa for siden:

Siden hun sist brukte det var i 1990. Så kan det da ikke være i veldig gamle dager. Føler meg plutselig gammel :o


#25

kisha sa for siden:

Euro? Går det?

Ved googlesøk på valuta for jeg opp dette:
Valuta

BGL = bulgarske leva. 100 NOK = ca. 24,75 BGL (mar -08). Vekslingskontor og banker tar ikke mot skadede eller skrukkete sedler.


#26

Guava sa for siden:

Det er 18 år siden Azi. også gammel


#27

Isolde sa for siden:

Vet det var noen få som hadde reisesjekker når jeg var på språkreise i 2001. Men jeg hadde visakort (14år gammel) så jeg slapp. Det var og et "ef-kort" man fikk kjøpt igjennom EF språkreiser som var som et visakort med en fast sum innpå.


#28

Azi sa for siden:

Nå føler jeg meg hvertfall gammel! :haha:

Men ellers takk for forklaringen. :glis:


#29

Guava sa for siden:

Siden man ikke kan veksle leva kontant her i Norge er det greit å ha med litt Euro. Euro kan veksles omtrent over alt og i hotellresepsjoner. Hvis man kommer på kvelden til et hotell som ligger litt unna en minibank er det veldig kjekt å kunne veksle litt småpenger i kontant slik at man kan få kjøpt litt drikkevann osv.


#30

Sitron sa for siden:

Penger schmenger, man tar det man haver,


#31

Agent Scully sa for siden:

I våre dager brukes vel reisesjekker kun for å "hvitvaske" penger man har i utenlandske banker, som man ikke har oppgitt til skattemyndighetene ... :dulter:


#32

trøtt sa for siden:

Man trenger ikke ta med seg penger. Det er minibank på flyplassen, bare husk å ta ut før dere tar buss/taxi videre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.