Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Legge inn bud først eller vente?

#1

Acsa sa for siden:

Ja, hva er lurt å gjøre?

Vi har fullstendig spontant og uplanlagt vært på visning i dag og falt pladask for et hus og har tenkt å prøve å by på det i morgen. :dåne:

Men hva er lurt - å by med en gang, eller å hive seg på en budrunde noen andre starter? Det var mange på visning, mange på lista.


#2

Koma sa for siden:

Det er jo ikke noe i veien for å starte ballet ved å legge inn ett lavt bud.
Vi la inn bud først 200.000 under prisantydning, og ettersom det ikke kom inn flere bud så vant vi :)


#3

Gaia sa for siden:

Begge de gangene vi har endt opp med å kjøpe har vi startet budrunden. Jeg tror poenget er at når man bestemmer seg for å by så bestemmer man seg også for hvor langt man er villig til å strekke seg i pris. Den som vinner budrunden er den som har høyest tak, helt uavhengig av hvor mange som er med i budrunden.

Og så er jeg enig med Koma i at dere bør legge første bud ganske mye under takst/prisantydning.


#4

Acsa sa for siden:

Takst er 3 500 000, prisantydning er 3 450 000. Vi tenkte å legge inn bud på 3 300 000 hvis vi legger inn først.


#5

Veronal sa for siden:

Har ingen tips, jeg er bare nysgjerrig. :glis: Du skal ikke forlate oss, vel?


#6

Acsa sa for siden:

Neida, Veronal! :) Vi bare vurderer å flytte over toglinja. Det er en tanke som har vært der lenge og som nå har modnet. Den oppsto i går kveld, nemlig.


#7

Gaia sa for siden:

3 250 000 :nemlig:


#8

Dali sa for siden:

Veldig mange venter med å legge inn bud for å heller henge seg på når noen har tatt det første skrittet. Hva som er lurest vet jeg ikke, kommer vel litt an på hvor gode nerver man har.

Sist vi la inn bud på leilighet gjorde vi det sent en fredag ettermiddag (vi hadde alt klart med banken) Vi la budet litt under antydning. Megleren måtte da ringe rundt til de andre interessentene, men de hadde ikke finansieringen i orden og ikke mulighet til å få det ordnet før bankens stengetid :moahaha: Dermed fikk vi beskjed om at dersom vi gikk opp 25 000 så fikk vi tilslaget. I motsatt fall ville de ha en ny visning.


#9

Veronal sa for siden:

Ååå, da skal vi på andre siden av toglinjen stå klar med norske flagg og ønske dere velkommen! :glis:

:heia:


#10

Koma sa for siden:

Høres fornuftig ut for meg.
Vi kjøpte i samme størrelsesorden, og vår filosofi var at vi neppe ville få tilslaget på ett skikkelig skambud, men at det i ett tregt marked hvor mye selges under takst, virket fornuftig å legge seg 200.000 under og håpe at vi var heldig og at selger ønsket å få salget unnagjort fremfor å risikere flere visningsrunder etc.


#11

Acsa sa for siden:

Finansiering, ja. Vi har et hus uten takst, dette var jo veldig spontant. 500 000 på bok, finansieringsbevis på 1,8 mill og et hus som altså er uten takst, men hvor det ganske identiske nabohuset nylig gikk for noe mellom 2,8 og 2,9. Er det greit? :blond: Hvorfor husker jeg ikke dette fra sist vi kjøpte i 2003?


#12

TGM sa for siden:

Noen tips å hente her kanskje?

Jeg for min del endte opp med å vente et helt år før jeg til slutt la inn bud laaaaangt under prisantydning, men fikk det likevel fordi det har stått ledig så lenge.
Det er forresten inn samme veien som familiehuset lå.


#13

Mikkeline sa for siden:

Synes det hørtes lurt ut. Kjenner jeg oss rett, så hadde nok vi lagt inn bud, og ikke ventet på andre. Til syvende og sist tror jeg igrunnen ikke det spiller noen rolle, huset får dere om dere er villige til å gå lengst, uavhengig av når dere starter.

Lykke til!


#14

Harriet Vane sa for siden:

Vi har gjort litt forskjellig og vunnet to budrunder på samme taktikk. nemlig å by takst og sette kort frist. Den første tapte vi på forkjøpsrett, emn den andre satt i sikringsboksen.

Å legge seg litt under takst sender budrunden til himmels, å by bare litt over andre budgivere gjør at alle bare byr og byr og vips er man langt over takst. Klin til og ha en klar grense for hvor langt dere går.


#15

TGM sa for siden:

Da er det kanskje greit å inne fram så papirer så fort som mulig da.
Ellers så er vel egentlig "regelen" at man ikke skal kjøpe før man har solgt. Hvis ikke så må man vel passe på å ha det inn under finansieringsdelen av budet.


#16

Gaia sa for siden:

Det tror jeg faktisk ikke på. Man legger ikke inn et bud bare fordi andre legger inn bud. Men man kan skremme andre potensielle budgivere ved å legge inn et bud godt over takst. (Men det ville jeg nok ikke gjort i dagens trege marked.)


#17

Gaia sa for siden:

Jeg ville tatt kontakt med banken, slik at dere har en kontaktperson som kan fortelle megler om dere kan finansiere budet eller ikke. Finansieringsbevis er bare egnet til å drive prisene opp, da det forteller megler hvor mye dere faktisk har råd til å betale. Dere bør dessuten instruere kontaktpersonen i banken om å ikke si noe om hvor grensen deres går, kun bekrefte om budet dere gir er innenfor rammen av hva dere har råd til.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Hvis man byr under takst vil mange tenke at de gjør et godt kjøp. Og alle vil være med. Men dette er nå min erfaring og de er 4 år gamle, så hva vet vel jeg. :vetikke:


#19

Gaia sa for siden:

Det stemmer nok i et overopphetet marked. Men i dagens marked, som er på vei ned og hvor mange kjøpere er skeptiske til å kjøpe for dyrt, så signaliserer et lavt bud kun at "denne eiendommen er ikke verdt det de ber om å få for den."


#20

Veronal sa for siden:

Jeg fant huset. :stolt: Attraktive objekter i lokalmiljøet går veldig raskt og mitt inntrykk er at solforholdene i akkurat dette området påvirker veldig hvor attraktivt objektet er. Hvordan er ettermiddagssolen på tomten? Jeg tror det vil være veldig avgjørende for hvor "het" budrunde du kan forvente og hvilken strategi dere bør ha.


#21

Pelen sa for siden:

Jeg tror at det kan være lurt å gi bud raskt, i vårt tilfelle så har det flere ganger vært slik at vi ikke har hunnet å snakke oss sammen til mandagen og da blir vi ikke med i budrunden.

Lykke til!


#22

gajamor sa for siden:

Jeg fatter ikke logikken i det å vente til det kommer igang en budrunde. Hvis man er alene om å legge inn bud får man det jo til en mye lavere pris :confused:


#23

Martis sa for siden:

Så spennende!

Jeg har i grunnen ikke inntrykk av at det er tregt marked der du holder til, og de siste budrundene vi har fulgt der i hugget har begge gått godt over takst. Så jeg tror det kan slå begge veier med å legge inn et lavt bud, jeg ville i allefall ha ventet til rundt lunsjtider med å legge inn budet (hvis det ikke er kommet noen bud til da), siden selger uansett ikke kan selge før min 24 timer etter siste visning. Da rekker dere også å ordne med banken og kanskje bestille megler til å gi en verdivurdering på deres hus. ;)


#24

Acsa sa for siden:

Det kan da umulig stemme? Jeg leste før i dag at 90% kjøper før de har solgt eiendommen de sitter på. Jeg kjenner veldig få som har solgt huset før de har begitt seg ut på jakt etter nytt. De 10% man skal betale med en gang har vi jo på bok, og så har vi et gyldig finansieringsbevis på 1,3 millioner mer enn det vi regner med å måtte låne.


#25

TGM sa for siden:

Det jeg mener er at det er det mest fornuftige å gjøre, for man kan faktisk bli sittende med to hus om man ikke får solgt det gamle.


#26

Acsa sa for siden:

Joda, men det er jo ikke noe mer fornuftig å selge huset sitt og så ende opp med å betale overpris for et hus som ikke er drømmehuset fordi man snart ikke har noe sted å bo lenger? To hus har blitt solgt på tunet her det siste halvåret, og de gikk lynkjapt. Jeg overlevde å selge leilighet i Oslo da boligmarkedet eksploderte forsommeren 2003, det var dødskjipt men jeg overlevde! :)

Er det forresten noen som har et godt tips om bank til mellomfinansiering? Jeg bruker Skandiabanken og de har ikke mellomfinansiering.


#27

emm sa for siden:

En boligthriller, her vil jeg følge med:)
Håper virkelig dere får tilslaget!


#28

Martis sa for siden:

Det er flere nå som velger å selge før de kjøper nytt, for å minske risikoen for å sitte med 2 boliger. Nå syns jeg det høres ut som om dere ikke vil slite med å betjene det, om dere når får 2 - 3 mnd med 2 boliger, så da er det absolutt mer hensiktsmessig å kjøpe først og selge etterpå. Så slipper du å føle deg presset til å kjøpe noe, evt leie for en kortere periode.


#29

Tjorven sa for siden:

Vi har akkurat solgt, og uten å sitte på masse lokalkunnskap om ditt område så er det virkelig et tregere marked nå. Jeg vil derfor anbefale dere til å vente med å legge inn bud til like før 24-timersfristen går ut.

Jeg leser også i media at det anbefales å selge før man kjøper, men det er jeg ikke enig i. I så fall må dere være lite kresne på hva dere vil ha, og det er dere vel ikke. Så da får man heller leve med å måtte betale på to boliger i en kortere periode. For vårt tilfelle ble det nesten 4 måneder, men det var det verdt.


#30

Acsa sa for siden:

Det var visning 13-14 i går, når bør jeg da legge inn bud? Jeg snakket med Postbanken i går kveld og skal faxe over papirer til dem med en gang jeg kommer på jobben, for å høre om de kan tilby mellomfinansiering dersom vi mot all mulig formodning skulle få kjøpt et hus i dag. Jeg har fortsatt ikke helt skjønt hva vi egentlig må og ikke må og bør ha av bankkontakter, finansieringsbevis og denslags når vi legger inn bud. :blånn: Det gikk veldig i hurten og sturten da vi kjøpte dette huset også, og det gikk bra med oss!


#31

TBM sa for siden:

Det er så mange ting som teller i en budrunde at det er ikke vits i å stole på så mye mer enn sin egen guts.

Vi kjøpte et hus i går - budrunden startet allerede rett etter visningen lørdag formiddag, dermed visste vi at dette kom til å være solgt så snart 24 timers fristen var ute. Vi ventet helt til budrunden nærmet seg vårt absolutte tak. Siste bud fra oss var spennenede - vi trodde egentlig at de andre hadde gitt seg på 1,5 mill , men de gikk sannelig til 1,55 mill. Da lurte vi litt på hvor vi skulle - 1,57 eller 1,6 mill? Vi valgte rett opp til 1,6 mill og da ga de andre seg. Og det var bra - for det var vår maksimale grense også. (Mannen måtte ta telefonen når megleren ringte siste gang, for jeg hadde så lyst på huset at jeg gjerne ville ha bydd litt videre...)

Og - hvis vi ikke hadde blitt med hadde budene stoppet på 1,5 mill...

Oppussingen er anslått til mellom 300 og 400 000 avhengig av hvilke løsninger vi velger, og i tillegg kommer arbeidspengene.


#32

Pio sa for siden:

Jeg ville snakket med en av meglerne i DnB nor på Mo, og hørt om de kan ordne finansiering, mellomfinansiering og verdivurdering.
Vi brukte Øyvind Meaas i sommer og var kjempefornøyde. Han var effektiv, presis, hyggelig, og salget satte ny rekord i borettslaget selv om det var to-tre andre leiligheter til salgs samtidig. :jippi:
( Også er han veldig kjekk da. :nemlig: )

Megleren som skal selge det huset dere ser på, var den samme som solgte den gamle leiligheten vår til oss for 4 år siden, og jeg var ikke sånn kjempeimponert over han, desverre. Det var ikke noe galt med leiligheten altså, men ville ikke brukt ham som megler selv.


#33

TBM sa for siden:

Du kan legge inn et bud med frist til kl 14 om du vil - da er det 24 timer siden siste annonserte visning ble avholdt. Det er greit å legge inn budet ca en time før du setter en frist. Men på slutten av budrunden kan du forlange at den/de du byr i mot ikke får noen frist, men må svare umiddelbart.

Lykke til - blir spennende å følge med deg!


#34

m^2 sa for siden:

.....:gruble:


#35

m^2 sa for siden:

Nå har jeg sjekket taksten, og det ser ut til at de har skrevet feil på FINN.
I taksten står det lånetakst 3050000 og markedsverdi 3500000, altså omvendt av det de har skrevet på finn.

Da kan dere fint legge inn et bud på lånetaksten, Acsa! 3 050 000!
Men som andre sier - det kan jo starte en heftig budrunde...


#36

emm sa for siden:

Da ville jeg startet på verditakst. :jupp:


#37

emm sa for siden:

Retter på meg selv, jeg ser utfra taksten at markedsverdien ligger på 3,5 og da er det helt normalt at de tar utgangspunkt i den.


#38

Dragen sa for siden:

Fint hus!

Lykke til, Acsa!


#39

m^2 sa for siden:

(klipper bort det jeg skrev og stoler på at Emm vet hva hun snakker om :jupp: )


#40

m^2 sa for siden:

Hvilken regel er det?
Vi har nettopp kjøpt hus på mellomfinansiering og er nå de "heldige" eiere av 2 hus. Lån nr. 2 har kun pant i hus nr. 2, og budet vår var helt uavhengig av salg/ikke salg av hus nr 1. Det var fint høyde for det både hos bank og megler :jupp:
Når så hus nr. 1 er solgt betaler vi ned lån nr.1 og deler av lån nr.2 i banken. Uten at megleren behøver å være involvert i det :jupp:


#41

emm sa for siden:

Låneverdien er aldri 100% av boligens markedsverdi. Tror den ligger på 80%? (Men det skal sies at dette vet jeg lite om.)
Når jeg sa normalt å ta utgangspunkt mente jeg at det er normalt for megleren. Kjøper kan jo begynne hvor hun vil;)


#42

Acsa sa for siden:

Hvor lang frist er det vanlig å sette på et bud, da? Jeg husker da vi kjøpte huset vi bor i la vi inn bud klokka åtte om morgenen, med frist klokka tre eller fire eller noe sånt. Jeg har jo skjønt etterhvert at det ikke er sånn man gjør det... :knegg:


#43

Kaktus sa for siden:

Et par timer bør da være greit.


#44

Acsa sa for siden:

Takk for tips, Pio! :) Nå får vi papir på mellomfinansiering fra Postbanken, for for å ha det på plass for sikkerhets skyld, og så hvis vi mot all formodning vinner budrunde i dag får jeg begi meg ut på en runde med aktuelle banker. Lån er nok rimeligst i SPK, men jeg mistenker at de ikke har mellomfinansiering de heller, akkurat som Skandiabanken (som er hovedbanken vår).


#45

Pelen sa for siden:

Ja, et par timer er greit, megleren må få sjanse til å kontakte andre og de i sin tur må få sjanse til å snakke sammen og siden komme tilbake til megler.


#46

Elis sa for siden:

Så spennende Acsa. :D Lykke til.


#47

m^2 sa for siden:

Sånn er det her og :jupp:
Mellomlån i banken inntil videre, så blir det SPK når huset er er solgt og alt kan ordnes på den rette måten.


#48

Tjorven sa for siden:

Nå er jeg veldig spent på hvordan dette går.

Jeg regner med at dere har bud inne nå og at du ikke trenger noe svar angående budfrist. Du må gi noen timer i første omgang. De skal kunne kontakte de andre OG deres bankforbindelse. Megler må nemlig vite at dere har finansiering i orden før han kan anbefale selger å godta budet (ikke alle meglere er så nøye med dette, men det bør de være).


#49

Acsa sa for siden:

Jeg har budt og ga dem to timer og de valgte å avvise budet uten å komme med motbud, fordi det er en annen som har sagt at hun/han skal by, men har ikke gjort det ennå. Litt irritert.


#50

Azi sa for siden:

Tullinger..


#51

Ulvefar sa for siden:

:abbonnerer: ....har ellers ikke noe mer å si enn acsa...


#52

TBM sa for siden:

Ja, men da har du ihvertfall et bud inne skriftlig, så går jo resten på telefon.

Du kan jo utvide fristen din litt? Men før det kommer inn flere bud skal du ikke gå opp ihvertfall.


#53

Irma sa for siden:

Dette er så spennende! :hyper: Krysser fingrene for at dette går deres vei!

Jeg har forresten stor forståelse for at de avviser et bud med kort frist, hvis de vet at det er flere interessenter som kommer til å by. Budgiveren mister jo gjerne ikke lysten på boligen selv om budet avvises.


#54

Acsa sa for siden:

Da har vi kjøpt hus. :D


#55

gajamor sa for siden:

Gratulerer!


#56

Veronal sa for siden:

Gratla! :blomst:

Ble det en heftig budrunde, eller gikk det stille og rolig for seg?


#57

Canisa sa for siden:

Gratulerer med nytt hjem!:blomst:


#58

Acsa sa for siden:

Det var en lang og seig runde med selger som avviste budet vårt, ventet på bud fra andre som aldri kom, brukte timesvis på å finne ut hva de kunne tolerere og til slutt godtok vårt andre bud, nå klokka ni i kveld.

Vi er litt sjokkskadde, dette gikk jo ekstremt fort siden vi ikke bestemte oss for å se etter hus før i går formiddag... :sparke: Og aner virkelig ikke hvordan vi skal gjøre dette huset visningsklart på noen få uker! :eek:

Veronal, vet du om noe lagerplass i bygda? Vi må leie lagerplass og sette ting der så fort som mulig.


#59

Veronal sa for siden:

Lykke til med noen slitsomme uker!

Lagerplass: Reklamerer de ikke med lagerplass rett frem i riksveikrysset, mon tro? Mølleparken?


#60

løve70 sa for siden:

Gratulerer med nytt hus da :D


#61

TGM sa for siden:

Gratulerer så mye med hus!


#62

Irma sa for siden:

Rotnes bruk leier vel ut lokaler i de røde lokalene langs veien...her er link:

rotnesbruk.no/

Har ingen erfaring disse altså.


#63

MsM sa for siden:

Oi, Gratulerer med nytt hus! Håper dere vil trives!


#64

Irma sa for siden:

Ja, og gratulerer selvsagt! :blomster:


#65

Plipp sa for siden:

Gratulerer med hus!


#66

Martis sa for siden:

Gratulerer med nytt hus. :blomst:


#67

Dragen sa for siden:

Gratulerer med nytt hus!


#68

Acsa sa for siden:

Takk! :D


#69

Fadese sa for siden:

Gratulerer så mye, Acsa! :D


#70

Azi sa for siden:

Gratulerer! Får vi se bildet?


#71

Acsa sa for siden:

Jeg har ikke så lyst til å legge ut lenke helt åpent, men hvis noen vil se kan de sende en PM. De lokale damene har jo skjønt hvilket hus det var forlengst... :knegg:


#72

Elisabet sa for siden:

Gratulerer med hus. Kjapt gikk det i alle fall fra dere bestemte dere for å se på hus. :D


#73

Acsa sa for siden:

Hm... ja. Det kan du jo si... :sparke:


#74

Elis sa for siden:

Gratulerer med nytt hus. :blomster:


#75

TGM sa for siden:

Skal dere male eller liker dere trehvite overflater?


#76

Azi sa for siden:

Jeg fant, jeg fant. Hihi hvis det er samme plass som Vero bor da! :p

Kjempe fint hus.


#77

Estrella sa for siden:

Gratulerer med nytt hus. :blomst:


#78

Mamarazzi sa for siden:

Grattis med huset, Acsa!! Det ble nesten oss i forrige uke :blunke:


#79

Kaktus sa for siden:

Gratulerer med huskjøp!


#80

Pelen sa for siden:

Gratulerer Acsa!


#81

Olvina sa for siden:

Gratulerer med nytt hus!


#82

Koma sa for siden:

Grattis med ny kåk! Det gikk fort ja :)
Lykke til med salg og flytting :klemme:


#83

trøtt sa for siden:

Grattis med nytt hus.


#84

Acsa sa for siden:

Han kommer hjem til oss torsdag ettermiddag. :)
Jeg vil heller ikke ha han som solgte oss huset i går. Ikke syntes jeg noe om prospektet de hadde laget heller.


#85

Gaia sa for siden:

Gratulerer med nytt hus. Hva måtte dere gi?


#86

Acsa sa for siden:

3,4. Taksten var 3,5 og prisantydning var 3,45.


#87

Dragen sa for siden:

Vi har vært veldig fornøyde med Krogsveen, både når vi har kjøpt og solgt.


#88

Veronal sa for siden:

Både naboen og vi har vært veldig fornøyd med kjøp av eiendommene våre vha. megler fra den lokale DnB Nor. :knegg: (Teskjevarianten: Ville ikke benyttet dem ved salg. :niks: )


#89

Camomilla sa for siden:

Gratulere rmed hus :blomst:


#90

Dragen sa for siden:

Sånn har vi det med en advokat der vi bodde før. Vi bestemte oss tidlig for at vi skulle kjøpe av han, men aldri la han selge noe for oss.


#91

TBM sa for siden:

Så artig å se at dere fikk huset!

Men - var 3.4 samme sum som de avviste? Eller måtte dere gå litt opp?


#92

Tjorven sa for siden:

Gratulerer så mye!

Budrunder er nervepinende saker.

Det går faktisk an å få selv håpløse ting visningspresentabelt på forholdsvis kort tid. :har erfaring:


#93

Acsa sa for siden:

Hm. Men det er samme følelse jeg har med Krogsveen. Hva gjøre jeg da, da? Postbanken, hvor jeg fikk finansieringsbevis, ringte og vil komme og se på huset. Men han visste ikke hvilken kommune jeg bodde i engang, og jeg tror jeg vil ha noen som er litt mere lokalkjent!


#94

Acsa sa for siden:

Vi gikk opp. Men jeg tror ikke de hadde godkjent noe mindre, det var såvidt de godkjente dette.


#95

Jenna sa for siden:

Det er ikke sikkert. Det spørs om selger aksepterer budet og er villig til å selge til lavere pris. :erfart:


#96

gajamor sa for siden:

Så klart, men i 90% av tilfellene ender man opp med en høyere pris i en budrunde.


#97

Mams sa for siden:

Gratulerer med nytt hus.
:blomster:

Er litt nysgjerrig på hvor det er da, selv om jeg ikke er lommekjent i det distriktet.


#98

Mams sa for siden:

Tror jeg fant det.
Flott hus da.


#99

Inagh sa for siden:

Gratulerer så mye med huskjøpet! :blomster:


#100

Acsa sa for siden:

:)

Nå har vi funnet lagerplass også, hos en kompis av MSM. Mølleparken var full!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.