Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sy-spørsmål

#1

Stompa sa for siden:

Håper noen kan hjelpe meg... Jeg skal sy en enkel stakk til frøkna, men har et lite problem: Jeg må sy rynketråd øverst på skjørtet (i overgangen til linningen). Hvordan gjør jeg det, tro?

Fra oppskrifta:


#2

LilleLeo sa for siden:

Rynketråd regner jeg med er tråd som syes som skal rynkes. Sy evt med lang stinglengde evt tråklesøm, og stram trådene i hver ende når du er ferdig. Det er heldigvis ganske enkelt!


#3

Shamu sa for siden:

du syr to sømmer ved siden av hverandre. Ikke feste i noen av endene og ha lengste stinglengde på.
Så drar du i den og rynker til så det blir pent.
Deretter kan du sy en vanlig søm mellom disse, dra dem ut og voila.. ferdig!


#4

Stompa sa for siden:

Takk begge to! Det var noe sånt jeg så for meg, men jeg fant ut at jeg måtte konsultere ekspertisen jeg visste finnes her på FP før jeg gjorde noe.

Skal teste ut ila. uka. Begynte med selene i kveld og skal ta linningen etterpå, sånn at jeg kan prøve lengden på frøkna før jeg begynner på selve stakken. Dette er spennende, gitt. Har ikke sydd annet enn gardiner, puter og forklær siden barneskolen...


#5

Shamu sa for siden:

Gleder meg masse til å se!!!


#6

jubel sa for siden:

Blir spennende å se det ferdige resultatet!! :D


#7

gullet sa for siden:

Dra forsiktig i undertråden, da får du fine rynker.


#8

Shamu sa for siden:

Aha!!! Takk for tips!!! Man skal lære noe nytt hver dag! :jupp:


#9

Stompa sa for siden:

I dag har jeg testa ut og fått til å rynke. Fant ut at det var best å dra i undertråden.

Stakken ser grei ut. Jeg har igjen å sy ned linningene på innsida, å sy på selene bak og å lage knappehull. Synes det har gått fort.

En merkelig ting, dog: Linningen er blitt for smal. Jeg har målt jenta rundt mage/bryst, og de to delene av linningen til sammen er flere cm videre enn brystmålet - og likevel når de bare akkurat sammen når jeg prøver stakken på (de kan slett ikke legges over hverandre, som meninga var). :gruble: Det var meninga å sette knapper i begge sidene, men jeg får rett og slett bruke hekter i stedet. Vokse i den kan hun definitivt ikke, hvis jeg ikke setter på ny linning neste år.


#10

Stompa sa for siden:

Da er stakken ferdig, og jeg er kjempestolt. Den har opptil flere skjønnhetsfeil hvis man studerer den på nært hold, men det er tross alt første gang for meg. Frøkna er også fornøyd, og det er det viktigste. I tillegg klarte jeg å sy den så hun har litt å vokse i:

Skjorta er kjøpt; det ble for ambisiøst å sy den også. Vi skal i 70-årsdag til morfar førstkommende lørdag, så det var deadline.


#11

maggypop sa for siden:

Så flott det ble! Nydelig jente også :)
Nå fikk jeg lyst til å sy...


#12

Inagh sa for siden:

Jøye meg så flink du er! :imponert:

Fin jente har du også!


#13

Frantzen sa for siden:

Jøss - så flink du er! Fin jente i fin stakk :ja:


#14

Shamu sa for siden:

Den ble jo kjempefin!!!!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.