Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Penger i bryllupsgave

#1

Mirasol sa for siden:

Våre venner ønsker seg penger i bryllupsgave. Hvor mye er vanlig å gi?

Dette er et vennepar vi har kjent i 6 år og er mye sammen med, men ingen av oss skal være forlovere. De skal ha det på et grendehus med flott middagsservering (ca 500 pr kuvert). Har hørt noen si at det er vanlig å gi gave til ca samme verdi som kuvertprisen, stemmer det i deres kretser?

:vil helst gi pakke, men etterkommer også ønsker:


#2

Honda sa for siden:

Vi ønsket oss penger eller gavekort på skeidar da i giftet oss.
Fikk av de fleste 300-500 kr i penger eller gavekort


#3

Tertit sa for siden:

Til et vennepar hadde jeg nok ikke oversteget 500 i gave. Jeg hadde nok også gitt gave selv om brudeparet ønsket seg penger. I vår vennekrets er det vanlig å gi mellom 300 og 500 kr, når man ikke er forlover.


#4

Benzo sa for siden:

Vi gir ca 1000 kr til nære venner.


#5

Bokormen sa for siden:

Jeg ville gitt 500 kr + en vinflaske elle noe. :)


#6

Pia sa for siden:

Jeg hadde nok gitt 1000,- Ihvertfall siden dere er to. Men er du sikker på at kuvert prisen er 500,-? Jeg har bare hørt om 1000 og oppover jeg.


#7

Helle sa for siden:

Vi fikk 800,- av et vennepar av oss.


#8

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg tenker at 500,- er litt lite. (dersom man er to) 1000,- ville vi gitt.

Ofte koster det opp mot (eller over) 1000,- pr. person man inviterer.


#9

Mirasol sa for siden:

Prisen på kun mat er kr 495,- (har sett menyen). Så kommer jo drikke og lokale på toppen.

Vil jo gjerne gi så mye vi har råd til, men både jeg og mannen må ha nye klær, barnevakten skal ha betalt, vi skal ha drikke utenom maten og muligens overnatting...Dyrt å være gjest også gitt. Dessuten skal vi jo i hvert vårt utdrikningslag som også koster en del å være med på.

Tar gjerne i mot flere innspill.


#10

Isolde sa for siden:

Vi fikk fra 200-1000kr normalen lå på 500 mener jeg.


#11

Olvina sa for siden:

Kan det vere mogeleg å gje kr 500,- i kontantar + ein pakke i tillegg?

Personleg likar eg ikkje å gje berre pengar, for det blir veldig tydeleg kven som gjer kor mykje og eg er litt redd det berre skal forsvinne i det store sluket. Ein kombinasjon for å kunne gje det brudeparet ynskjer seg + gje dei eit konkret minne frå dagen i tillegg, er ei løysing eg fint kunne ende opp med iallfall. Kva event. denne pakken skulle bestå av, blir sjølvsagt opp til kor mykje de ynskjer å bruke, men ikkje minst kva brudeparet likar. Ein, dyr, god vin? Ei spesiell bok? Ei skål i kunstglas? Ei moderne (og god!) termokanne? Stormkjøkken for dei friluftsinteresserte? Og så vidare.... :nikker:


#12

Mikkeline sa for siden:

Dere må jo gjøre en avveining i forhold til hva dere ønsker å betale, og ikke minst hva økonomien tillater.
At man skal gi det som kuvertprisen tilsier synes ihvertfall jeg er en tullete "regel". Da jeg giftet meg hadde ihvertfall ikke jeg noen forventninger om å få gaver tilsvarende prisen på maten vi hadde valgt. Et bryllup er et bryllup for meg, uansett hvordan brudeparet legger opp dagen sin.
Vi har pleid å gi 1000 kr til nære venner, men sjeldent gitt det i rene penger.


#13

Apple sa for siden:

Tror det varierer veldig. Sist vi var i bryllug ønsket paret seg penger. Vi ga da 1000 (de er ikke nære), men jeg syntes egentlig det var litt mye. Tror de fleste ga 500, så det hadde nok holdt. Men litt vanskelig å vite. Synes også man skal ta i betraktning andre utgifter. Det hadde vi ikke her, men andre ganger har vi hatt store utgifter til reiser osv.


#14

Tinka sa for siden:

Ville gitt 500 kr.


#15

Siri sa for siden:

Jeg ville nok gitt et sted mellom 500 og 1000.


#16

Azi sa for siden:

Jeg ga 500 kr til ei som jeg måtte reise langveis til for ett par år siden. Hun ble snurt virket det som! :humre:


#17

rajraj sa for siden:

Det kommer jo helt an på hva dere vil/har råd til. Også kommer det kanskje litt an på hva brudeparet forventer?

Selv ble jeg helt satt ut av å få mange hundre kroner fra foreldrene mine sine venner og sånt, noen er jo helt "ville" når det er snakk om bryllup. Av gode venner fikk vi penger eller gaver for rundt 500 kroner vil jeg anslå.

Argumentet om gave som skal matche kuvertpris og at det er dyrt å arrangere bryllup synes jeg er helt tullete. Det er da valgfritt å ha stor bryllupsfest? Ikke trenger det bli så dyrt heller.


#18

noen sa for siden:

Jeg er en sånn vrangpeis som ikke gir penger hverken ifm bryllup, konfirmasjoner eller andre anledninger. Da gir jeg heller gavekort. Hvor mye vi legger i en gave, varierer litt etter hvor nære venner det er.


#19

Jinx sa for siden:

Vi ga 1000,- til en gammel skolekamerat av mannen,når vi var i bryllupet i september. Så vi ville nok gitt ca 1500 til nære venner.


#20

Ibidelma sa for siden:

Tror jeg ville gitt rundt 500,- pluss en gave, men etter innlegget til Azi ble jeg usikker =)

Vi skal i bryllup til ei venninne av meg i sommer, og da kommer flybillettene på 3000,- tur /retur. Så da bør jeg vel kanskje ta toget (som jeg hater), og heller gi resterende penger til brudeparet :fnise: vil ikke ha snurte venner


#21

Pia sa for siden:

Men om det er 500,- som passer deres økonomi best, så gir dere 500,- Jeg synes det er trist om folk gir mer enn de har råd til. Det hadde ikke jeg satt pris på som brud ihvertfall. Kan dere ikke gi en gave da? Det er jo koselig å få noen gaver, selvom de ønsker seg penger. Jeg hadde uten skrupler oversett det ønske.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.