Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kastrering av hund

#1

Maggie74 sa for siden:

Altså.. nå er hunden våres kastrert. Det er nesten 14 dager siden. Adferden hans er merkbart forandret.

Han ble i utgangspunktet kastrert pga. kraftig betennelse i prostata og den ene testikkelen. Han har hatt perioder hvor han nesten ikke har klart å tisse og bæsje. Nå tisser han som om han har fått lagt inn høyttrykkspyler, og det er godt å se, for han har i alle fall ikke vondt lenger!

Men uansett... han har helt sluttet å markere når vi er ute. Før tisset han på annenhvert gresstrå, men nå bare sniffer han og løper rundt og synes livet er godt. Han kommer inn og dasker rett ned på madrassen og sover som en stein. Han er ikke på langt nær så sint på pusekattene lenger heller. Kan dette virkelig skyldes de to klumpene som hang i en pose bak før?


#2

007 sa for siden:

Jepp.
Bare ta for deg mannen også, så får du et rolig liv. :D


#3

kisha sa for siden:

Ja, de klumpene utgjør en del.
VI kasterte den siste da han var 5 år, det hjalp ikke noe særlig. Han er like aggressiv overfor andre hanhunder, bjeffer på kattene osv.
Jeg tror det er fordi han var såpass gammel da det ble utført.

Den forrige hunden vår var også 5 år, han hylte og ulte hver gang det var løpetid i nærheten. Han led virkelig. Etter at han ble kastert ble han som en valp og ville bare leke.

De reagerer forskjellig.


#4

Maggie74 sa for siden:

Hmm.... ehm.. nei, kanskje ikke.. hihi...

Calvin er 5,5 år, da. Blir 6 år i august.

Jeg har fremdeles dårlig samvittighet for at det ikke er blitt gjort før, for han hadde sine første prostataproblemer allerede som 1-åring. :( Men for hver dag hvor han nyter livet nå, så forsvinner litt av den dårlige samvittigheten, for han har det i alle fall godt nå! :D


#5

pippimamma sa for siden:

Så flott at han ikke har vondt lenger. At han ble roligere i samme slengen er bare en ekstra bonus.

Til de som har hannhund som ikke har prostataproblemer, bare er ville å ha med å gjøre pga tispene, så anbefaler jeg å prøve hormonsprøyter før kastrasjon. Hunden vår ble alldeles håpløs å ha med å gjøre pga tispene rundt oss som hadde løpetid. Konstant var det ei eller flere som fristet og hunden hadde ikke kontroll over seg selv idet hele tatt. Ulte, bjeffet, pep og ville ut. Klorte opp utgangsdøren og hadde ikke ro i kroppen.

Ca to uker etter første sprøyte roet han seg betraktelig og ble igjen den veloppdragne hunden han egentlig er. Han får hormonsprøyte ca hver 5. måned nå.


#6

kisha sa for siden:

Vi var nødt til å kastere, hunden hylte og skrek og ble veldig aggressiv overfor oss. Vi hadde skolebarn som var alene hjemme med ham på dagene, kastrering var siste utvei.

Det er flott at du kan bruke hormonsprøyter.

Den vi har nå ble kastrert pga aggresivitet over for andre hunder. Det hjalp ikke, jeg tror han var for gammel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.