Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bytte og kaste fordi man er lei?

#1

maribo sa for siden:

Synes stadig jeg snakker med folk som kaster håndklær, gardiner, sengetøy osvosvosv etter et år eller to fordi man er LEI av det!!! Man vil da røde håndklær istfor grønne, blomstrete sengetøy istfor rutete osvosv.
Hva i alle dager er det som skjer? Jeg blir kvalm og forferdelig provosert!!!!!

HVOR ER MILJØTANKEGANGEN I DET DA???!!!:mad:

:gaah::gaah:

Hvor vanlig ER dette fenomenet?

Hilsen ei som også er lei av sine 11 år gamle dynetrekk, men jeg sover da like godt i det - er jo like helt jo!


#2

Azi sa for siden:

Er det så bra å ha dem i nesten 10 år da? Skjønner ikke hvorfor våres aldri blir ødelagt. Jeg er virkelig lei dem nå. Vi har nå kjøpt noen nye også da. Men sliKe ting blir jo aldri ødelagt ser det ut som.


#3

Mamma Rosa sa for siden:

Sånt har ikke vi råd til med en lønning hvertfall. :)
Her brukes ting til det blir slitt/ødelagt og går videre til å bli vaskefiller på hytta.


#4

Fibi sa for siden:

Vi har faktisk håndkler og sengetøy som jeg snek med meg da jeg flyttet hjemmefra. De nærmer seg vel 15 år nå. :knegg:

Jeg har fått en del nytt i bursdagsgave/julegave, men har aldri trengt å kjøpe noe nytt.


#5

Alfa sa for siden:

Her brukast også slikt til det går i stykker.


#6

maribo sa for siden:

Miljømessig er det da bra at ting varer vil jeg mene ;)
Og, jada, jeg er møkklei samme mønsteret...og nei, jeg er ikke miljøfanatiker, men blir så provosert over bruk-og-kast fordi man er lei...


#7

Canisa sa for siden:

Vi tar "gammelt" sengetøy og håndduker på hytta, og får dermed gjenbrukt det. Gardiner har jeg gitt bort (venninner, mamma og Fretex), og per i dag har vi kun gardiner på soverommene, så de som ligger i skapet i boden kan jeg strengt tatt gi bort eller sy om til hyttevinduene ...:nikker:


#8

Søster sa for siden:

Vi bruker lintøyet helt opp, når det er utslitt klippes det til sykkelvask- og andre filler.

:tenker miljø::D


#9

Guava sa for siden:

Jeg har heller aldri forstått tankegangen. Jeg er ikke opptatt av design osv. og kan ikke helt se poenget i å ha håndklær bare i en farge og sengetøy som alltid står i stil.
Vi har håndklær i alle regnbuens farger og de fleste er over 6 år gamle. Sengetøyet brukes til det er utslitt. Når vi en sjelden gang kaster håndklær og sengetøy er det fordi det er så slitt eller hullete at det ikke er brukbart.

Hvis jeg skulle kvittet meg med brukbare ting hadde jeg aldri kastet det, men levert det til Fretex eller lignende.


#10

Tinka sa for siden:

Her blir det brukt til det ikke er brukendes til vaskefiller engang.


#11

Misteri sa for siden:

Jeg er ikke i den kategorien, her gir håndkle o.l opp før jeg. Når de er så fæle at de ikke er brukanes til det som det opprinnelig er ment til, så klipper jeg det opp og bruker det til malingskluter o.l.


#12

Kula sa for siden:

For være helt ærlig så er mønstret på sengetøyet knekkende likegyldig. For meg i allefall. Jeg kan ikke si jeg legger så mye merke til det. Jeg SOVER på soverommet. Punktum. Jo eldre sengetøyet er, jo mykere blir det, og mer behagelig å ligge i.

Håndklær bruker jeg til å tørke meg med etter dursj og bad, og der er det også slik at de blir bedre jo mere slitt de er.

Gardiner har jeg litt av, men ikke flere enn at de fint går på rundgang ennå. Blir jeg lei, gir jeg de til Fretex, eller de blir filler.


#13

Nenne sa for siden:

Håndklær og sengetøy brukes til det er utslitt og da går det til malefiller eller sølvpuss før det ender sine dager i spesialavfallet.

Jeg kjøper håndklær av skikkelig kvalitet i nøytrale farger, da holder de lenge.


#14

leliane sa for siden:

Jeg følte meg heller ikke truffet. Mine håndklær brukes til de er frynsete. Eller til de lukter vondt uansett hvor mye du vasker dem. (Hva ER det der, da? Synes jeg opplever luktproblem ofte - med sterkt fargede håndklær... Mulig det er jeg som gjør noe fundamentalt feil...)


#15

Nenne sa for siden:

Jeg fikk noe skikkelig stygt, cerisrosa sengetøy og ei venninne slang ut av seg en bemerkning om at hun ikke skjønte hvordan jeg kunne sove i det der. Svaret var jo så enkelt: Jeg lukket bare øynene. :humre:


#16

Filifjonka sa for siden:

Håndklær kjøper jeg sjelden, får som regel nok til jul. De brukes til de er utslitt. Sengetøy kjøper jeg litt nytt av innimellom, selv om vi strengt tatt kunne klart oss med det vi har. (Kjøpte faktisk to sett idag, bare fordi jeg syns de var fine). Jeg syns det er hyggelig å re opp sengen med fint sengetøy i farger og mønster som tiltaler meg, og syns slett ikke det er det samme med ett eller annet tilfeldig mønstrete noen ga meg til jul for ti år siden.
Jeg sover ikke 100% av tiden jeg tilbringer på soverommet, da.


#17

Kula sa for siden:

Altså, jeg bryr meg ikke, men inntill en viss grense. selvmotsigende Jeg har f.eks. 2 sett med sengetøy jeg fikk av mormor på 80 tallet liggende. De er lyseblåde med DIIIIGRE rosa roser. De ligger pent i pakningene sine ennå. Men så er også stoffet sånt tynt papiraktig. Så det er vel mer at det er jævlig å ligge i tror jeg, enn at det er stygt.


#18

Maz sa for siden:

Jeg har dårlig samvittighet for at jeg kastet noen dynetrekk i fjor, eller kastet gjorde jeg ikke. Filler ble de. De var ikke så gamle heller, men dårlig kvalitet.

Jeg har håndkler som jeg fikk når jeg gikk på skole i Sveits i 1985/6. Det har jo kommet til en del nytt også, selvsagt, men de er langt fra utslitt.


#19

Left sa for siden:

Nei inventar og slikt, det brukes til det er utslitt. Må innrømme at jeg ikke er like flink når det gjelder klær. Men kastes gjør det ikke, det gies bort e.l.


#20

Bluen sa for siden:

Å, jeg bruker det mye lenger enn det! :hehehe: Her i huset gjelder nesten motsatt problem - nye ting blir liggende ubrukt, mens vi foretrekker å bruke det eldgamle som er utslitt, men mykt og godt. Vi har fortsatt håndklær her i husstanden som vi hadde med oss hjemmefra for 15 år siden (og som da ble ansett som pensjonert av våre foreldre).


#21

maribo sa for siden:

Nå ble jeg litt beroliget, så da kan jeg ordne meg klar til Rosenborg-kamp :D


#22

Aminta sa for siden:

Her brukes også håndklær og sengetøy og slikt til det er utslitt ja.
Også klippes det opp og brukes til filler.

Og som noen andre sier, gamle håndklær og sengetøy er jo best og mykest, nytt er jo mye stivere og hardere.


#23

Filifjonka sa for siden:

Det er jo ikke alt nytt sengetøy (eller håndklær for den saks skyld) som er stivt og hardt, da. :)


#24

Aminta sa for siden:

Nei, men stivere og hardere enn det som er 10-20 år gammelt.

Vi har stort sett bare sengetøy og håndklær i god kvalitet som varer veldig lenge, og selv om det ikke er så hardt og stivt som billigere varianter når det er nytt, så er det alikevel ikke så mykt og godt som det gamle.


#25

gajamor sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hvorfor folk driver og gir oss håndduker til jul hele tiden. Vi har nok til resten av livet!

Gardiner har jeg akkurat sydd for første gang i mitt liv. Før har jeg brukt persienner, eller gamle jeg har arvet fra mamma. Må nok bytte ut dem i sommerhuset snart, de er i ferd med å gå i oppløsning. Nå kan man levere fillete og utslitte ting til fretex. De lager det om til isolasjon, så da kommer de til nytte likevel :)


#26

Carrera sa for siden:

Det eneste sengetøyet jeg har skiftet ut jevnlig, er laken. Det slites endel, og blir ikke behagelig å ligge på.

Ut over det, så husker jeg ikke sist jeg kjøpte sengetøy. Ikke håndduker heller.


#27

Ariel sa for siden:

Jeg bruker det til det faller ifra hverandre, eller det blir pensjonert til filler av ymse slag. Ting jeg er lei, gir jeg til lillebroren min som har enda dårligere råd enn meg(utrolig nok).


#28

Skremmern sa for siden:

Jeg gir bort det som er brukbart, men kaster det hvis ingen vil ha det. F.eks. spisestuen vår. Den skal bort, bort, bort. Den er stygg og jævlig og jeg vil ha en ny. Får jeg ikke napp på finn, går det på dynga.


#29

Tertit sa for siden:

Jeg skulle gjerne friska opp badet med deilige, myke og helt like håndduker i samme farge jeg. Nytt sengetøy kunne jeg også tenkt meg. "Desverre" seirer fornuften stort sett, for det gamle duger jo ei stund til...


#30

Propella sa for siden:

Her blir håndkler og sengetøy brukt til det er utslitt. Nå begynner det å bli på tide kjøpe litt nytt sengetøy. Vi har kastet noe når ungene har hatt omgangssyken. :flau: Jeg kaster opp selv pga lukten. Jeg har ellers en svigermor som tar alt jeg vil kaste. Jeg bare sier jeg har ryddet litt og skal kaste. Lenger kommer jeg ikke før jeg får beskjed om å legge det bort så tar hun det.


#31

Dali sa for siden:

Vi bruker slikt til det er utslitt. Iallefall for det meste. Har noen håndklær i grelle farger som er degradert til innerst i skapet/hytta. Sengetøyet vårt har vi faktisk klart å slite ut enda det liksom skulle være kvalitet fra Høie. Kanskje kan man ikke vente annet når det begynte å nærme seg 10 år gammelt :vetikke: Kjøpte iallefall noe som var litt billigere i erstatning :jupp:

Svigerinna mi er superinteressert i interiør og har en tendens til å slenge over til meg alt hun selv er lei av :humre:


#32

007 sa for siden:

Ja, det hjalp vel? :knegg:

#33

Garbella sa for siden:

Jeg måtte kaste et kjøkkenhåndkle i dag, arvegods etter mormor og det var vel nærmere 20 år gammelt.

De laget kvalitet før i tiden :nemlig:


#34

Guava sa for siden:

Jeg brettet nettopp kluter og håndklær. Jeg har noen kluter som er laget av opprevne 20 år gamle håndklær. De ser grusomme ut og henger knapt sammen, men jeg får meg ikke til å kaste dem. De er geniale å fjerne sminke med.


#35

safran sa for siden:

Enig med deg, maribo!


#36

TGM sa for siden:

I påsken hørte jeg om en dame som hadde kastet ved i søpla med begrunnelsen at veden ikke var hvit nok.


#37

gajamor sa for siden:

Klart det, alle vet jo at man bare kan fyre med avbarket lønn. Alt annet er jo for fattigfolk!


#38

-ea- sa for siden:

Jeg oppdaget nylig at mitt yndlingssengesett begynte å bli frynsete i kantene, med nesten hull på kortsida. Det kjøpte jeg vel for tredve kroner eller noe sånt for 12-13 år siden, hadde aldri trodd at det skulle vare så lenge. Det er brukt jevnlig, jeg har hatt bare 2-3 sett å variere med.


#39

TGM sa for siden:

Jeg visste det ikke, og satt med haka rimelig langt nedpå da jeg hørte om det.

Hjemme her har jeg forøvrig sjokkrosa håndklær, jeg har nemlig avfarget og farget alle de håndklærne som har dukket opp i form av julegaver. Da matcher de, og en del av de billigste håndklærne trenger faktisk en avfargingskur for å bli gode.


#40

HSJ73 sa for siden:

Jeg er nok ikke like flink som dere, må jeg innrømme. :sparke: Gardiner som ikke brukes lenger, gis bort, enten det er til venner som kan gi dem et godt hjem, til Fretex eller til loppemarked.

Sengetøy har jeg litt for mye av, oppdaget jeg i dag, og jeg orker ikke ha liggende mer enn jeg trenger å ha av sånt. Når det er over to år siden sist det var i bruk, er det kanskje på tide å gjøre noe med det. Terskelen for å kaste er heldigvis høy, så det er mulig det blir degradert til hyttebruk.

Vi har et ordentlig 70-tallsbad, med mørke fliser og farget porselen, og noe annet enn hvite håndklær ville blitt total krasj (som om ikke badet i seg selv er krasj nok fra før ...) Men de håndklærne vi har som er i farger, brukes i svømmehallen, på ferier, som gjestehåndklær på det andre badet vårt osv. Men altså ikke på hovedbadet vårt. :skremt:

Men en digresjon: Alle de hvite håndklærne våre har flekker som gjør at de ser skikkelig skitne ut, selv om de er nyvasket. Det er ganske ekkelt, og jeg har vært inne på tanken på å kjøpe nye. Men dersom det går an å få fikse dem jeg har, er jo det det beste! Kloring er jo ikke akkurat miljøvennlig. Men det finnes kanskje andre metoder?


#41

safran sa for siden:

Hvordan har du klart å få flekker på håndklær? :confused:


#42

TheVoice sa for siden:

Jeg har de siste årene hatt kid sengetøy. 2 sett. Og brukt disse om enann til de har vært utvasket og utbrukt. Så har jeg kjøpt nye og smidd på dem..

Det hadde nok vært mer miljøvennlig å investert i noen skikkelige og tatt vare på dem :rolleyes:

Absolutt noe å tenke på. Ensfargede sengeklær i kvalitet er jo tidløse.


#43

Skremmern sa for siden:

Men HI, er det galt å bytte også? Det skjønner jeg ikke. Ikke bruker jeg ting til de går sønder og sammen heller.


#44

Shamu sa for siden:

Jeg kjøper gamle sengetøy, duker og gardiner på fretex jeg... :knegg:
Jeg syr dem om til klær og vesker.

Gjenbruk er GØY!

Bruk og kast skjønner jeg ikke heller.. men det er kanskje fordi vi rett og slet ikke har råd..


#45

safran sa for siden:

Ja, som ikke går vekk i vask? Også på ALLE? :confused: Hva bruker du egentlig håndklærne til?


#46

Senna sa for siden:

De gamle stygge håndklærne var veldig kjekke å ha da minsten hadde spysyken forrige uke. Det ble åtte skift i løpet av natten og da var det veldig greitt å bruke de gamle håndklærne oppi sengen (for så mange sengetøyskift har jeg ikke).
Sengtøy brukes også i maaaange år. Kjøpte litt nytt til oss i fjor da jeg pusset opp soverommet, men har fremdeles en haug med andre som blir brukt til overnattingsgjester eller når vi drar på tur og må ha med sengetøy.


#47

Ibidelma sa for siden:

Jeg bruker sengtøy og håndklær til det ikke er mer stoff igjen på tøyet =) Er noe slitt, klippes det opp og brukes til malingsarbeid, bilvask, diverse "shit"jobber :fnise:

Klær forbruker jeg nok for mye av...kjøper en del billig klær som fort blir stygge...Der kan jeg nok gjøre en mye bedre jobb for miljøet!!

Dersom det har blitt sølet kaffe/vin/fruktsaft og jeg har tørket med håndkle, så sitter flekkene som regel. Badet ligger nærmere stua enn kjøkkenet, så det hender at jeg også får flekker på håndklærne som ikke går bort, men de er jo rene likevel :jupp: eller?


#48

safran sa for siden:

Jeg har alltid fått hvite håndklær hvite igjen, men så bruker jeg dem ikke til å tørke opp blåbær. Det er det eneste jeg har hatt problemer med å få bort fra klær. Håndklær kan jo kokevaskes, og flekkbehandler man først så skal det vel godt gjøres å få alle håndklærne flekkødelagte?


#49

Miss Norway sa for siden:

Selvbruningskrem her i gården. :sparke:


#50

Left sa for siden:

Hårfarge er også en fin ting å ødelegge håndklær med.


#51

maribo sa for siden:

Med bytte mener jeg vel bytte ut ting for så å kaste det - ikke bytte med noen andre nei...


#52

Bergensis sa for siden:

Me brukar håndklær som vart delt ut på mannens jobb den tida han ikkje jobba på kontor. Dei er gamle og tynne, men har ein perfekt størrelse. Opprinneleg var dei pastellfarga, men har farga alle i same blåfarge. Vil ikkje ha andre håndklær, eg.

Ang. gaver, så vil eg gjerne avlive myten om at "håndklær og sengetøy trenger ein alltids meir av". Nei, nei, nei. Av rein plikt og dårleg samvit pakka me opp sengetøyet me fekk av mannens avdøde bestemor for 6 år sidan og tok det i bruk i januar 2008. Hadde absolut ikkje bruk for enda eit sett, men det låg der og lyste gult og klart og gav meg dårleg samvit kvar gong eg opna skapet.

Interiørmessig er heimen vår ein liten katastrofe, men ingen av oss er nemneverdig interessert. Me trives stort sett, men får litt mindreverdighetskompleks av å ha besøk av folk som abonnerer på Bonytt:skremt:


#53

Ibidelma sa for siden:

skal sikkert godt gjøres. De aller fleste av mine håndklær er heldigvis ikke flekkødelagte.
Men klart, hårvask, maling, olje, selvbruningskrem, fruktflekker, kaffe, rødvin o.l. er ikke det letteste å få bort.


#54

safran sa for siden:

Jeg minsker jo risikoen ved å holde meg og håndklærne mine langt unna første halvdel av listen din. :knegg:


#55

Storm sa for siden:

Her var da alle veldig PK.

For å svare på spørsmålet i overskriften: Nei, jeg bytter hverken sengetøy eller håndklær fordi jeg er lei det. Men jeg bytter det før det går hull i det av slitasje. Av det jeg startet med da jeg flyttet hjemmefra for 13 år siden er det veldig lite igjen. Jeg bytter håndklær og sengetøy fordi det ikke holder seg pent i for mange år. Jeg vil si det har en levetid på 5-7 år hos oss, avhengig av hvor mye det blir brukt selvsagt.

Er det så veldig mye verre enn å ikke bruke klær til det er hullete av slitasje?


#56

Filifjonka sa for siden:

:dulte: Jeg skjønner ikke heller helt forskjellen der. Det er vel ikke så mange av oss som er fullstendig Gerhardsen på alle områder.


#57

Blondie sa for siden:

Jeg er litt sånn. På badet mitt finnes det kun røde håndklær, for det er rødt som er tema nå. Det har det vært siden badet var nytt for to år siden, men det er ikke umulig at det blir grønt om ikke så lenge. Jeg kaster ikke tøy og utstyr som ikke er ødelagt, jeg gir det bort til noen som har lyst på/trenger det eller gir til Fretex. Dette er min greie, jeg er opptatt av interiør. Andre ting sparer jeg veldig på, f.eks bruker jeg nesten aldri sminke eller hårspray. (dessuten har jeg klær i skapet til meg selv som jeg kjøpte til min første dag på videregående - og jeg bruker det fremdeles :sparke: )


#58

Miromurr sa for siden:

De to absolutt beste håndklærne jeg har er ett som jeg sydde i tekstilformingstimen på ungdomsskolen, og et jeg hadde med meg da jeg flyttet hjemmefra, som stammer fra min far gikk på gymnaset, han bodde på internat og der har han tydeligvis fått håndklær. Finnsnes Gymnas er vevd inn i stoffet. Vinner jeg for å ha eldst håndkle, eller? :blafre:

Sengetøy bruker vi til det er utslitt, at de ikke er så pene er det jo bare vi som ser, vi har uansett fint matchende sengeteppe over senga på dagtid.


#59

Sokk sa for siden:

:nemlig: Er helt på linje med Elinblu her. Bortsett fra laken (som vi måtte kjøpe nye for å passe til den nye senga vår) kan jeg faktisk ikke huske å ha kjøpt et eneste sengesett i hele mitt liv. Og så godt som ingen håndklær heller. Noen som fremdeles er i daglig bruk er fulgt med fra barndomshjemmene våre, og jeg har både sengetøy og badehåndkle som jeg jeg vet at jeg fikk da jeg var ca 7 år. Og noen hvite som vi fikk til bryllupet for snart 9 år siden er jo blant de "nye og fine"... :sparke:

(Til samme anledning fikk vi også et par brune stretchlaken av en gammel nabo, men de har på mystisk vis aldri kommet seg ut av plasten.)

Men vi har fått sengetøy til jul, og det er faktisk både hyggelig og deilig å bruke. Håndklær liker jeg best velbrukte - jo tynnere, jo bedre. Tykke, tettvevde frottéhåndklær er noe av det verste jeg vet. :o


#60

SpetakkelRandi sa for siden:

Her kastes slikt når det går i stykker... har ikke råd til å kjøpe nytt hele tiden.


#61

kisha sa for siden:

Sengetøy har lang levetid her i huset. Hånduker som er utvasket og nesten gjennomsiktig blir brukt til leketøy til hundene. Man knyter en knute i hver ende, da blir det stas.
Det er letter å kaste ting når de er helt ødelagte.


#62

Skremmern sa for siden:

Ikke alle, nei du for tenk!


#63

Azi sa for siden:

Men hvorfor driver folk å tørker kaffe ol. med håndkle? Jeg trodde faktisk at ingen gjorde det.


#64

Nelly Nickers sa for siden:

Mannen min bruker gjerne gryteklutene til å tørke kaffe og annet søl med (så jeg forundres ikke over at noen tar håndklær til dette formålet).
Hadde heller sett at han tok håndkleet som henger like ved. Eller aller helst litt tørkepapir eller en klut.

Forøvrig er jeg "Gerhardsen" på dette området og har igrunnen inntrykk av at de fleste andre også er det når det gjelder tekstiler i kåken.


#65

Myrsnipa sa for siden:

Så kjedelig...

Også kjedelig....:knegg:

For å svare på HI...levetiden varierer veldig. Hadde meg en runde med utbytting av håndklær for 1/2 år siden, de jeg hev/gav til gjenbruk var da ca 10 år gamle. Jeg kastet de fordi jeg var luta lei av de, og fordi vi rett og slett hadde for mange håndklær.
Sengetøystallen har vi byttet 2 ganger på 10 år. Gardiner byttes ca hvert år, eller kaanskje annen hvert dersom vi har kjøpt noen særdeles nøytrale. Tror ikke det har skjedd enda.


#66

Skremmern sa for siden:

Jeg har tørket opp kaffe med hekladuken og, jeg.


#67

Billa sa for siden:

Wow!

Jeg synes kanskje ikke at å kjøpe nytt sengetøy når de du har bare nærmer seg " fillete, er helt hemningsløs sløsing. Man skal jo tross alt bruke dynetrekket ENDEL ganger før det er gjennomsiktig og stoffet er fillete (!), eller?

Jeg rekker opp hånden og innrømmer at jeg nok har kjøpt flere sengesett enn nødvendig, bare fordi jeg synes de var fine. Sambo har gjort det samme, men han har dessverre arvet sengetøysmaken til svigermor som synes det er lekkert med litt glade farger og liker følelsen av å ligge i en blomster(s)eng...

Håndklær er også nye inne i mellom. Joa, det er best med håndklær som har gått noen runder i trommelen, men her høres det jo ut som om enkelte bruker dem til de ser ut som gassbind?

:forbrukerfaen:


#68

HSJ73 sa for siden:

Ja, på alle. De har ikke vært brukt til annet enn tørking av kropp og hender; vanlig bruk, altså, og bare på badet, etter håndvask og dusjing. Flekkene er ikke påfallende, men håndklærne ser bare ikke rene ut, selv om de kommer rett fra vask. Jeg pleier å vaske dem på 60 grader, men nå prøver jeg med 90 grader. Virker ikke det, får vi heller vurdere å kjøpe nye. Det er ikke morsomt å henge opp rene håndklær (spesielt når vi har gjester) når de ser alt annet enn rene ut.

Når jeg har farget håret, brukes de fargede håndklærne våre til tørking, så det er ikke sånne flekker, heller.


#69

Azi sa for siden:

Jøss, finnes hekleduk enda? :fnise:


#70

Zip sa for siden:

Trur eg kun har kjøpt eitt håndkle sjølv. Har mange gamle og fått nokon i gave. Nokon av dei eg har er arva fra mamma, nesten dei som er best. :jupp:
Sengetøy har eg kjøpt tre fire gonger kanskje.
Syns det er tull å bruke peng på og bytte ut slikt ofte når ein har fullt brukandes heime.


#71

Skremmern sa for siden:

Ja, hvor skulle de ha lixom tatt veien?


#72

Kanina sa for siden:

når vi en gang får summet oss til å pusse opp soverommet, kommer nok matchende sengetøy til å inngå i interiør-budsjettet. senga opptar tross alt mesteparten av arealet, og det vil være meningsløst med masse penger på maling og gradiner etc, om senga kræsjer totalt. men de gamle vil nok bli brukt som reserve, eller som disponibelt for barnas kreative påfunn etterhvert.


#73

Kanina sa for siden:

:nemlig: jeg har også hekleduker, fra mine besteoreldre. de ligger i skapet og tar opp plass. jeg kaster da ikke ting bare fordi jeg ikke bruker dem

#74

Schnuppa sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg bryr meg om hvilken farge det er på håndklærne våre inne på badet. Vi har kun hvite og kremfargete. Når det er sagt så er enkelte av de hvite overlevninger fra da jeg var student og hadde handlet billig på IKEA. Etterhvert så har jeg også tømt sengetøyskapet for lykkelige-glad-farge-sengetøy som ikke var blitt brukt på aldri så lenge. Jeg er litt avhengig av at det ser lekkert og innbydende ut når vi kryper til køys. Det har også noe med min indre ro å gjøre. Jeg vil ikke si at vi er noen sløsere her vi sitter igjen med 3 sett med sengetøy som er i bruk. Kjøpt av god kvalitet og kommer til å holde lenge.
Håndklær og sengetøy har jeg gitt bort til bekjente som har trengt det og Frelsesarmen.


#75

safran sa for siden:

Beklager om du syns jeg er frekk, men jeg spør bare av ren nysgjerrighet, altså. Jeg syns bare det er så rart at vaskemaskinen din ikke vasker rent. Det er ikke avfarging fra andre plagg som gjør at de ser urene ut? Vasker du hvitt med andre farger, kanskje?


#76

safran sa for siden:

Jeg er kanskje litt i overkant interessert i klesvask og slikt. :sparke: Jada, jeg vet det er sært.


#77

Røverdatter sa for siden:

Det kan jo tenkes at det er du som er kjedelig, mens de andre har funnet mer spennende alternativer enn den gamle, kjedelige sengen. :knegg:


#78

Kahlan sa for siden:

Jeg bytter gjerne gardiner ofte, og når Kid har tilbud slår jeg gjerne til. De gamle ligger enten i skapet, tas frem til riktig sesong eller gis bort


#79

TBM sa for siden:

Det er ihvertfall bedre å bytte ut en duk eller et håndkle eller et sengesett i ny og ne' enn alle de som bare bytter bil, masse klær, masse møbler osv hele tiden...

Noe av det fineste sengesettet jeg har er arvet fra min mormor. Det er virkelig skjønt - og behandlet pent av henne siden hun fikk de for 60 år siden!

Vi har fremdeles mer enn nok sengetøy som ble innkjøpt fra da jeg/vi var studenter og de første årene vi bodde sammen. Har kjøpt til noe ensfarget de siste årene, men mest med tanke på gjester - det er helt ok å ha samme dynetrekk på to dyner i en dobbelseng.


#80

Left sa for siden:

En liten digresjon; Jeg har faktisk mange. Har to store kaffeduker, og maaange løpere, brikker osv. Synes det er litt koselig når de er nøytrale i fargen. Dessuten er det hyggelig å tenke på at jeg har fått dem av mormor :)


#81

emm sa for siden:

Jeg kjøpte 2 nye håndklær til visning av leiligheten vår:blafre:
Ellers pleier vi å ønske oss slikt til jul og bursdag hvis det trengs. Vi har slitt ut mange håndklær oppgjennom, og når det begynner å bli glissent i utvalget forsøker jeg å velge ut en farge som vi ønsker oss/ kjøper. Jeg er nok et større miljøsvin på mange andre områder enn dette.


#82

Bergensis sa for siden:

Strengt tatt ei avsporing, men kvite hånddukar er ein genial måte å avsløre slurvete håndvask på. Storesøster her får bevis, svart på kvitt, dei gongene det har gått litt for fort i svingane med håndvasken etter ho har vore ute og leika. No sjekkar ho sjølv hånnduken og vaskar ein runde til dersom det blir flekkar:nemlig:


#83

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Avsporing, men.. til jul for et par år siden fikk jeg presnager til meg og barna mine fra min (sære!) farmor litt lenger nordvest i landet, hvor det lå en hekladuk løs i pappesken som hun hadde sendt... jeg la den til side (i en hylle i veggseksjonen) og en dag mamma var på besøk utbryter hun forundret: næmmen, her er jo duken jeg hekla til svigermor for 30 år siden, jo! Hvordan har den havnet her??? (min farmore går inn under kategorien svært svaksynt=blind, men duken klarte hun å plukke ut..)
Fargen var kraftig turkis-blå.


#84

Luftslottet sa for siden:

Det blir aldri kastet sengetøy her i huset, men håndklær og kopphåndklær blir omplassert til skitnere avdelinger av husholdningen når de begynner å se for shabby ut. Vi pusser opp, så det er alltid bruk for gamle håndklær.

Dulter på den som sa at man kan få for mye sengetøy. Definitivt! Skulle ønske folk slutta å gi oss sengetøy og håndklær, er ikke interessert i å ha ett håndkle fra hvert prestegjeld, og vi sliter heller ikke ut 2-3 håndklær i året. Sengetøy er det enda verre med, der prøver jeg å bytte dem inn i noe vi har bruk for. Har dobbeltdyne, så de to settene med sengetøy til enkeltdyne vi får i året blir ikke brukt. Vi har allerede nok til gjester.


#85

Lykkex3 sa for siden:

Når jeg tenker på all den tiden som har gått med på å sy gardiner og liftgardiner, så blir nok ikke de byttet med det første nei :hehehe: Storesøster prøvde seg med at hun ville ha noe mere kult, men skjønte fort at det var uaktuellt kun ved å tolke blikket til mor.
Jeg er opptatt av å ha det fint og koselig rundt meg, men det trenger ikke det å være ensbetydende med bruk og kast mentaliteten. Jeg kjøper ting som jeg vet at jeg kommer til å like om mange år og det som har hatt sine glansdager her hjemme får nytt liv på hytta.

Den store planen nå er å blåse litt støv av symaskinen og sy div ting av gammelt sengetøy osv. Jeg er så heldig at min bestepappa hamstret sånne varer på 60-70 tallet, så det er litt å ta av :D (han har vært igjenom krigens dager og sittet inne på Grini, så det satte nok sine spor hehe)


#86

Stavangerjentå sa for siden:

Jeg må lettere beskjemmet innrømme at når jeg utpå sommeren en gang skal inn i nytt hus, så byttes alle håndklær ut med helt nye. Har ønsket meg håndklær til jul de siste årene og har derfor bygget meg oppp en samling med ensfargede som passer min stil bedre enn de gamle jeg har hatt med meg hjemmefra. De gamle håndklærne er sikkert av en super kvalitet, for jeg husker noen av mønstrene fra da jeg var liten (som jo er rtetti og noen år siden), men nå er jeg rett og slett lei!

Pælmet masse brukbare ting da vi shinet opp til hussalg - det meste ble donert til naboer og kjente, men miljøsvinet jentå gav også en del fullt brukbare ting til Fretex.


#87

Sonar sa for siden:

Jeg bytter ut håndkle og gardiner når jeg vil ha en forandring. Som TBM sa her, så er det jo mye mer miljøvennlig enn å bytte ut store ting som møbler etc.

Jeg kaster ikke det jeg bytter ut, men tar vare på det til senere eller gir det til fretex. Er blitt mye mer bevisst på hva jeg kjøper nå enn før. Tenker en del på om vi trenger det og om det blir brukt. Vil ikke ha skapene full av ting vi ikke bruker, så her har vi hatt en opprydning og gitt mye til Fretex.

Er veldig takknemlig for alt jeg har fått fra mine foreldre, besteforeldre etc da jeg flyttet hjemmefra, men nå begynner vi å få vår egen stil, og ønsker da en helhet.


#88

Majsa sa for siden:

Det kunne ikke falle meg inn å kaste sånt fordi jeg er lei, nei. I det siste har jeg blitt flinkere til å bytte ut håndklær når de ikke lenger er behagelige å tørke seg med, men da er det snakk om kanskje 5-6 år gamle eller eldre. Dynetrekk som sklir av dyna fordi trådene eller knappene er ødelagt, blir også byttet ut.


#89

Majsa sa for siden:

Skjønner ikke helt det argumentet der. Er man nødt til å sløse med noen av delene, da?


#90

Ru sa for siden:

Jeg har en bærepose full av gamle sletne håndkler som rakner bare man ser på dem. De har havnet i skapet i stedet for bosset, ettersom det har blitt bruk for dem likevel. Sånn er det når man har en spysyk pode, blant annet. :knegg:

Jeg har gardiner i lange baner, men det jeg er lei, syr jeg om til handleposer. Jeg kan ikke huske sist jeg kastet noe tøy av noe slag. Det som jeg ikke vil ha, eller kan bruke til andre ting, går til Fretex.


#91

Dronningen sa for siden:

Jeg leverer til Fretex, og satser på at andre kan kose seg i de gamle trekka våre.

Ellers bytter jeg ut ting og tang når det passer meg. Liker å shoppe, en del selger jeg videre eller jeg leverer til Fretex.
Er sånn halvkriminell, så jeg kildesorterer i tillegg til småsløsing. Kjøper ting fordi det er fint, og hiver ut ting som ikke er fint.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.