Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp - haster, farge i gang

#1

Elisabet sa for siden:

Vi driver og pusser opp gangen, og i kveld så skulle mannen ta et strøk med malingen jeg har bestemt. Da så jeg at den ble jo samme farge på veggen som de 10 år gamle gulfalmede dørene er. :o Dørene skal jo males hvite, men allikevel synes jeg ikke fargen ble "varm" nok. Jeg vil ha lys gang, men ikke sånn. Kjekt å ha to spann da liksom. Fargen vi har malt nå heter SKYGGE.

Hjelp, trenger tips, for jeg må kjøpe ny maling i morgen. Kunne tenke meg en farge som er grei at også kan gå igjen i stua når vi pusser opp den etterhvert. Sånn er den fargen jeg synes ble helt feil. Skal være lys, gjerne så lys også, men mere brunt i liksom.


#2

Misteri sa for siden:

Ta med malingspannen i butikken å få de til å knekke dem i en litt varmere farge. Kan høre med en venninne i morgen om hva du kan gjøre viss du ønsker. :)


#3

Elisabet sa for siden:

Jeg tror det blir vanskelig å begynne å mikse noe mer oppi de to spannene vi allerede har, for om vi skal ha lik farge i stua og alt annet senere må vi liksom først blande en farge, og så sånn og sånn. Det blir litt mye greier, gjør det ikke?


#4

Misteri sa for siden:

Jeg leste vist litt fort i sta. :flau:
Så ikke at dere skulle ha den i stua også.

Men ellers er det ikke noe problem å fikse litt på en farge, koster jo ikke noe å prøve hverfall.


#5

Elisabet sa for siden:

Her var det jo flust av gode forslag å komme til i dag. :sparke:


#6

Nenne sa for siden:

Jeg synes fargen var fin jeg. Er du sikker på at den ikke blir bra når dørene blir hvitmalte? Kan du ikke prøve å male døra eller karmen da så du får et inntrykk av hvordan det blir mot hvitt?


#7

m^2 sa for siden:

har du sett på "morgenlys" og "latte" og hva de nå heter alle sammen? Ellers er det vel mye nytt siden jeg dreiv med dette (hvit pepper? sans?)
Jotuns fargevelger er fin :nemlig:

Hos fargehandelen her går det forresten an å låne med seg malte paneler hjem for å se fargen i sitt rette element...


#8

Mamarazzi sa for siden:

Hmmmm - både "Latte" og "Bast" er fine farger. Det er vel begrenset hva som kan tilsettes av tilleggsfarger, når en farge allerede er laget, men dette vil butikken kunne svare deg på. Synes nok dere burde endre fargen litt, ja :sparke:


#9

dutte sa for siden:

Har du sjekket ut fargen perlegrå ? Den har vi holdt oss til i 2 boliger.


#10

Obelix sa for siden:

Er personlig glad i Magnolia.

Du kan også få de til å blande den fargen du har, men med halv fargemengde i malerbutikken.
Vi har lys Toscana med halv fargemengde i gangen , og den ble slett ikke værst.


#11

m^2 sa for siden:

Hve er fargekoden på den fargen dere har nå?
Hvis du vet det (står på lokket) og vet hvor mye de evt brekker fargen, skal du kunne klare å få tilsvarende farge til stua også...


#12

Elisabet sa for siden:

Vi har fargekoden, og det er den fargen som heter SKYGGE. Har trålet butikker i dag og ikke blitt mye klokere egentlig. Alle fargene ser forskjellig ut fra butikk til butikk pga. forskjellig lys. Og det er forferdelig mange nyanseforskjeller som ser så like ut, men som sikkert blir totalt forskjellige når en får de på en hel vegg. :gal: Nå i kveld skal vi prøve oss på fargen VANILJE isteden, men nå har jeg ikke kjøpt inn så mye før jeg vet at jeg vil ha den. :knegg:


#13

m^2 sa for siden:

Hvis du har fargekoden som er noe sånt som (S) 3010-R80B (bortsett fra at det er en blåfarge da) så vet du noe om hvor mye svart og hvor mye farge som er tilsatt den hvite basen. Også forteller den deg hvor mye gul, blå og rød som er tilsatt i "fargen".

Da kan du gå på de fargeoversikt-småbitene som de har hos fargehandelen på en vegg og finne en farge som er ca. lik den du har på veggen.
Hvis du vil ha en farge med mer eller mindre gråtone (svart tilsetning) ser du på de to første tallene i koden.
De to neste tallene i koden sier noe om hvor mye farge som er tilsatt. Og de 4 siste sier noe om hvordan tilsetningsfargen er satt sammen. Hvis fargen du har nå f.eks er for gul kan du lete opp en farge med mindre gult - tilsvarende for rødt - og tilsvarende for blått.

Men lykke til med Vanilje, uansett!!


#14

Nenne sa for siden:

Ta en titt på denne du. Der kan du legge inn koden og se fargen og lett sammenlikne flere fargenyanser.

Her kan du lære litt om å lese NCS-kodene.


#15

m^2 sa for siden:

så fin link, nenne!!!


#16

Nenne sa for siden:

Ja, sant den er et funn? :jupp: Endelig følte jeg at jeg fikk litt oversikt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.