Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor langt skal det være mellom syriner?

#1

Pelen sa for siden:

Hvor langt skal det være mellom syriner når man planter dem? De skal stå litt uregelmessig langs en vei, men dekke litt for innsyn. Det er en 17 meter lang strekning.


#2

Jålebeinet sa for siden:

Tror jeg ville gått for ca 2 meter. Busken som vi plantet for 7 år siden har vokst seg stor og vid. På etiketten som følger med står det hvor dypt den skal ned i jorden og hvor stor avstand som anbefales mellom.



#4

Pelen sa for siden:

Tusen takk for svar, da går jeg for 1,2 meter = ca 13 stykker.


#5

m^2 sa for siden:

Vær obs på at linken er til info om ungarnsyrin som er mindre enn vanlig syrin (syringa vulgaris). Det finnes flere syrinsorter, som egner seg til forskjellig bruk og med forskjellig herdighet. Noen busker seg mer enn andre, og noen blir penest i hekk hvis de klippes hvert år (!), osv. Og anbefalt planteavstand varierer endel.

Naboen plantet en helt vanlig syrin for 6 år siden - den er fortsatt ikke veldig stor... så de vokser ikke veldig raskt akkurat. (hvertfall ikke i begynnelsen)
Syrinen i hagen her er utgammel, og kommer med masse skudd i bredden som må holdes i sjakk hvert år så den ikke blir diger-diger.

Bare sånn til info ;)


#6

Pelen sa for siden:

Takk for info M^3! Ønskemålet vårt er at det ikke skal se ut som en plantet hekk uten som noe mer naturlig, er det kanskje da mest greit å kjøpe forskjellige typer syriner for å få det så naturlig som mulig? Har du eller noen annen forslag på bra syriner? Disse kommer å stå nært saltvann og det kan blåse litt. Vi har syriner i hagen og disse tåler klimaet bra, men jeg aner ikke hvilken type det er.


#7

m^2 sa for siden:

Tror du skal snakke med dem på gartneriet rett og slett - hvor hardføre de må være med saltvannet og vind, samtidig som det er greit og varmt der du skal ha dem (?).


#8

Pelen sa for siden:

Ja, jeg får håpe at jeg finner noen som vet noe, jeg syns at det er så mange som ikke vet så mye på gartnerier. Vi har et nært oss der de vet mye, men det koster det også mer. Men det er kanskje prisen man får ta, langsiktig er det sikkert en bedre investering å kjøpe riktig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.